PF:Rykowski- kolejny nasz zawodnik z DD- 10 pkt+11 reb. W dodatku fantastycznie zagrał w obronie .Ocena 9
Gołda- nasz najlepszy zawodnik w poprzednich meczach tym razem trochę słabiej, ale godnie zastępowali go koledzy. To ważne, że kiedy nie idzie liderowi, partnerzy biorą na siebie ciężar gry. Ocena 8
C:Cybura- to jest dla mnie jedno z większych zaskoczeń naszej kadry. W kadrze gra chyba lepiej niż potrafi ;) Z Anglią absolutny lider naszej ekipy w zdobywaniu punktów. Ocena 9,5
Lupa- koncert gry naszego vicemistrza świata. Prawie bezbłędny rzutowo, świetny w obronie. Ocena 9
Zawodnik meczu:
Tadeusz Kraszewski- ojciec sukcesu. Brawo zwłaszcza za świetną współpracę z podkoszowymi. Klasa sama dla siebie!
Tydzień temu pisałem:
Do niespodzianki może dojść w starciu Bułgarii z Bośnią. Ci drudzy nie mają już chyba nic do stracenia.
No i wykrakałem ;) W tym meczu było zdecydowanie najciekawiej. Bułgarzy mogli wyrównać w ostatniej sekundzie meczu i doprowadzić do dogrywki, ale nie trafili rzutu wolnego. No cóż, dla nas to z jednej strony gorzej, bo Bułgarzy będą bardzo chcieli wygrać z nami w poniedziałek, lepiej bo żeby nas wyprzedzić w tabeli...tfu, tfu ;) Przecież oni nas nie wyprzedzą ;)
W dwóch pozostałych meczach naszej grupy bez niespodzianek, ale trudno było ich oczekiwać. Superciekawie będzie za to w najbliższej kolejce. Estonia gra z Portugalią, wydaje się że jest to mecz o awans. Dla nas lepiej, żeby wygrali Ci pierwsi.
W pozostałych grupach w tej kolejce bez niespodzianek, ale będzie coraz ciekawiej. Francuzi będą grali o życie z Czechami, podobnie Litwini z Izraelem. Ciekawie będzie też w starciu Węgrów z Belgami, w którym przegrany żegna odpada z gry o awans.