Vo pravo ste za toa, ali izgleda jas pogreshno gi svakam nagradive. :P
Spored moja logika, nagradite treba da koristat za podobruvanje na U21 i glavnata MK representacija, a ne za zadovoluvanje i nekoj dinar plus na nekoj menadzeri. I sega znam ke kazete da ovie 2 raboti se povrzani zs vaka se pottiknuvaat menadzerite da treniraat mladi... DA, ama samo ako toa se pravi kako sto treba.
Da elaboriram...
Prvo mojata zabeleshka (odnosno komentar, koj nekako prerasna vo zabeleshka) bese poveke za nacinot na koj se sproveduvaat nagradite, a ne koga. Ako e podobro od finansisk/iskustvenii pricini da bidat na sredina na sezona neka bidat, ali neka se zemat vo predvid poenite od prethodnite izbori do sega. Vaka poenite od pola sezona ne se racunaat, i nekoj ke se demotiviraat zashto nemale sreka tie nedeli ili imaat poinakov trening plan od ostanatite ko na kraj na sezona ne se nishto podobri.
Vtoro, ne sum siguren dali e pravilno da se motiviraat/nagraduvaat site tie sto treniraat MK igraci. Treba da se motiviraat/nagraduvaat tie sto treniraat MK igraci sto imaat realni shansi da go podobrat MK Tim. Inace se odema iskustvo od tie sto imaat vistinska shansa. Ali ne sum siguren za ova, na dolg plan moze i da gresham. :)
Treto, ne mi teknuva sto drugo sakav da kazam, a i ne e bitno... dovolno go istupev.