Danas igramo drugu utakmicu SP u Madjarskoj. Protivnik je aktuelni sampion ovog takmicenja - Francuska :)
Ocekuje nas veoma teska utakmica koju Francuzi mogu izgubiti ukoliko budu brljali sa taktikom. Medjutim, znajuci im trenera ,koji je jedan od najboljih u21 trenera ikada, to nece biti slucaj. Mi idemo na jedan mali gadjanja gdp-a spolja jer racunajuci da su kvalitetniji i da imaju veci ent, i da uhvatimo unutra, nece nam previse znaciti. Zato sam se odlucio da gadjam spolja, zastitim nas od specijala (strpljivo sa suterom na PF ili C) izborom centara i to je to. Odigraju li unutra, nadrljali smo...a verovatno ce to, jer su i oni svesni da mi i sa pogodjenim LI/LP nemamo sanse. Jednostavno, mi smo iz baraza izasli sa manjim entom u odnosu na FR jer smo imali Amere u grupi i to je veliki hendikep cak i da smo kvalitetniji ove godine, a nismo :/
Forma nam je dosta dobra i pohvalio bih menadzere, ali smo imali opet peh sa povredama. Purovic i Nesic su stradali i tek su se oporavili pa su im forme i DMI losi. To su samo 2 u nizu povreda ove sezone. Backovic, Stosic i Vrtikapa su takodje vec imali povrede od starta sezone.
O Francuzima i njihovom treneru imam samo lepe reci, a kako i ne bih kada su sa Bonatom uzeli zlato na EP i SP, zatim srebro na EP.
Nas cilj je dobiti jos Argentinu i Nemce i preneti 2 pobede u drugi krug, a sa Francuzima se ne trebamo takmiciti i trositi se :)
Bez obzira na sve, pokusacemo da odigramo kvalitetno pa sta bude :)
Srbija vs Francuska 19.30h