şimdi direk verdiğin örnekten yrarlanarak ile izah etmeye çalışayım;
Bir adam düşün 18 yaşında ve Dış Şutu : İyi ( 7 ) ve diğer bir adamınız da 18 yaşında ve Dış Şutu : İyi ( 7 ) özelliğinde olsun
ve ikisi de o hafta şutör mevkiinde 48 dakikadan fazla oynamış olsun. Antreman olarak da o sadece şutörlere Dış şut çalıştırdığınızı düşünelim,
Bu belirtmiş olduğum iyi ( 7 ) özelliği sadece 7 olarak geçmiyor, 7,00 ila 7,99 arasında ( yüzdelik kısmı tahmini kullandım, ondalık ya da bindelik de oalbilir) değişse bile hepsi için sadece 7 ( iyi ) değerini gösteriyor. Tam net bir şey olmasa da tahmini olarak (2-3 haftada bir özellik arttırılabilir tahminden yararlanarak) her antremanın 18 lik bir oyuncu için 0,40 getirdiği düşünülürse bu oyuncuların şuan 7,40 ila 7,90 arasında olduğu tahmin edilebilir. Yani bir sonraki hafta aynı şartlar ile antreman alırsa yüksek ihtimal antreman sonrası özelliği arttıracağı ( güçlü (8) ) olacağı öngörülebnilir.
Bir de özelliğinin görsel olarak artmamış olması artmamış anlamına gelmiyor. Dediğim gibi arka planda özelliğinde iyileşme olduğundan bu da fark yaratıyor.
Mesela geçen haftalarda ben de 2 hafta üstüstte aynı antremanı vermiştim, 2 mevkiye verdiğimden 2 hafta sopnunda sadece antreman verdiğim tüm oyuncularımın 1inde (ki hepsi genç oyuncular) sadece 1 özellikte artış gördüm. Fakat o antremanlar sonrası oynadığım maçlarda etkisini yüksek oranda hissettim. Özellikleri daha artmış gibi oynuyorlardı (tabi rakip oyuncularında etkisi vardır ama fark belli oluyordu).
O yüzden antreman almamış gibi görülmesi sadece şekil ve görsel olarak göremediğimden beni de rahatsız ediyor fakat arka planda bu antremanların etkisinin olduğunu bilmek de hatta bir hafta daha üstünde durunca yüsek artışları görecek olduğu düşünmek de bir o kadar rahatlatıyor.