BuzzerBeater Forums

BB Poland > Debata wyborcza

Debata wyborcza (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Jax

This Post:
00
169159.141 in reply to 169159.133
Date: 1/13/2011 4:47:07 PM
Overall Posts Rated:
773773
ale ja naprawde nie chce się z Toba bawić w dyskusje kogo miałbym ewentualnie powoływać a kogo nie , kompletnie nie znam skili graczy z NT w przeciwieństwie do Ciebie .

Wyraziłem swoja opinie o graczach obwodowych i ich zbiórkach dla mnie dobrze jest jeżeli je mają , no chociaż jeden z pary PG- SG . W klubie nigdy nie zdarza mi sie abym zagrał takimi 2 kompletnymi golasami w tym elemencie . A jeżeli bym był zmuszony do takiego rozwiązania to bym pewnie zagrał cos wolniejszego , oczywiscie uzależniając to wszystko od tego przeciw komu gram .

From: Sztuker

This Post:
00
169159.142 in reply to 169159.140
Date: 1/13/2011 4:49:27 PM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
12981298
Second Team:
Szerszony II
Punkt 2 jest bezsensowny. Lepiej go wywal. Edyta dodaje, że jednak tylko 2. przekręciłem pytanie. ;)

Last edited by Sztuker at 1/13/2011 4:50:35 PM

OG.
From: m4ti_

This Post:
00
169159.143 in reply to 169159.138
Date: 1/13/2011 4:49:51 PM
Overall Posts Rated:
2121
Chodzi Ci pewne o wątek meczowy o Chorwacji, bo w wątkach o Grecji i Ukrainie to nie mogłem się przebić przez gąszcz postów;]

Nie odpowiedziałem Ci z prostego powodu:) nie przegadałbym Ci i tak. Masz swoją wizję, że wszystko jest źle i tylko rewolucja na której czele stoisz Ty z Mr'em da wyraźny postęp reprezentacji. Nie wierzysz, że ze składem jest znacznie lepiej niż było jak dostawałem kadrę. Zawodnicy są rozwinięci nie tylko w 3 głównych skilach tylko są niektorzy już centrzy pomarańczowi na górze;]. Obwodowi błyszczą piękną zielenią. Jest znaczny postęp. Perko gra w PLK i jest trenowany, Moritz tez. Dzięki tym zawodnikom nie potrzeba Wisni czy Hasana:) do tego świetny gracz naszego GMa który mi imponuje ze można tak podkoszowego wytrenować. Obwód też nie śpi;]
Potrzeba tylko lepszego selekcjonera niż ja. Z czystą kartą i będzie dobrze;]

From: Hawkeyed

This Post:
00
169159.144 in reply to 169159.143
Date: 1/13/2011 4:58:18 PM
Overall Posts Rated:
7474
Fakt, nie udzielałem się w wątkach meczów o nic ;)

Tylko, że ja chciałem poznać odpowiedź na jedno zasadnicze pytanie: Co się zmieniło? To mnie najbardziej interesowało. I tego byłem ciekawy. Nie mniej ciekawiło mnie dlaczego wg Ciebie jest lepiej niż gdy dostawałeś kadrę. Chodziło mi o konkrety. Centrzy pomarańczowi na górze? Węgrzyn z rewelacyjnymi podaniami? Jego masz na myśli? Czy jeszcze kogoś?
To że obwodowi mają zieleń na górze w to nie wątpię. Pewnie chociażby Tomza, że wymienię jednego. Ale zieleń na górze zakładam że nie tylko "my" mamy. Kogo miałeś na myśli, gdy pisałeś że są zmiennicy dla Swiatczaka?

From: B.B.King

This Post:
00
169159.145 in reply to 169159.143
Date: 1/13/2011 5:06:51 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Ykhm... Do tego by się nadał wątek "Podsumowanie kadencji" ;-)
Tutaj ludzie chcą poczytać o wyborach ;-)
Pisać też by chcieli i nie mogą, bo ciągle ktoś przeszkadza i pisze i muszą czytać zamiast pisać ;-)

This Post:
00
169159.146 in reply to 169159.55
Date: 1/13/2011 5:10:30 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
W kilku państwach świata BB miała miejsce akcja skupowania reprezentantów tudzież najlepszych zawodników do Ojczyzny i zapewnienie im optymalnego treningu. We Francji ta akcja przyniosła wicemistrzostwo świata. Czy zamierzacie przeprowadzić taką akcję w Polsce? Czy Polscy mutanci, którzy nadal dominują w światowym NT są dla was skreśleni? (SF Chilijczyków to wyjątek potwierdzający regułę)? Jeśli nie, czy znacie jakieś kluby, które by ich przygarnęły w Polsce? Jeśli nie, to czy maci jakiś pomysł na ich wyszukanie?

Jestem za tym, żeby najlepsi Polscy gracze grali w Polsce. Czy taka akcja jak ta Francuzów ma u Nas szansę powodzenia? Ciężko powiedzieć. Na pewno nie byłoby to łatwe dlatego, że takiego np. JW nikt nie kupi. Dwa, że w PLK ciężko się wydaje pieniążki, a już na pewno nie lubi się przepłacać, a podejrzewam że za najlepszych trzeba by było po prostu przepłacić.

Nie mniej jednak rodzi się u Nas coraz więcej bardzo ciekawych zawodników szczególnie na bardzo potrzebnych pozycjach SF i PF. Większość gra w ligach IV i V. Coraz więcej menadżerów lubi grać Polakami i dostrzega ogromne zalety posiadania Polaka reprezentanta w składzie. Co więcej coraz więcej Polaków już teraz pojawia się w PLK. Jestem pewny, że już niedługo będzie ich jeszcze więcej;-)

Co do mutantów to jak pokazały rozgrywki BBB, awans banana do PLK, czy nawet Nasz wygrany mecz z Niemcami mutanci są przydatni. Jeśli zostanę selekcjonerem podejmę próbę sprowadzenia ich do Polski do klubów, które kończą już swoją przygodę z BB...Co sezon kilku menadżerów z kasą kończy grę więc jest to teoretycznie do zrobienia.

Jaki macie stosunek do treningu graczy odwróconych?

To zależy o jakiej skali odwrócenia mówimy. Odwróceni obronami PG z C, tak jak to proponował B.B King swego czasu absolutnie nie, bo to nie realne...ale już PG z SG, czy PF z C jak najbardziej tak. Tylko, że ja nie nazwałbym ich już odwróconymi, tylko co najwyżej "zamienionymi kryciem":D Ogólnie od zawsze jestem zwolennikiem trenowania zawodników zróżnicowanych. Jeden PF, czy C np. z OD i PS, drugi z JSJR i DV...coś w tym stylu;-)

Jaki macie pomysł na przejęcie i trening zawodników kończących 21 i wychodzących z szerokiej kadry U-21? Czy macie jakiś skautów, zaplecze- jeśli tak to kogo? Jak chcecie koordynować zawodników +21?

W pojedynkę na pewno wszystkiego nie ogarnę. Po wygranych wyborach musiałbym pogadać z każdym z dotychczasowych scautów. Bardzo możliwe, że zostawiłbym tych, którzy są obecnie. O konkretnych nickach ciężko tu w tym momencie mówić ale mam wielu znajomych w BB i na pewno wybrałbym kompetentnych i przede wszystkim zapalonych do pracy ludzi. Sam chciałbym na początku omówić trening (tych graczy na każdą pozycję nie ma aż tak dużo jak w U-21 więc jest to do zrobienia) ze scautem i wspólnie z nim nakreślić jakiś kierunke rozwoju, a później wszystko to koordynować. Najlepiej by było jakbym dostawał jakieś okresowe raporty mailowe. Jest to kwesta do dogadania się ze scautami.

This Post:
00
169159.147 in reply to 169159.146
Date: 1/13/2011 5:13:47 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Jak widzicie podział zawodników z draftu pomiędzy U-21, a NT? Czy U-21 psuje (niszczy) młodych, utalentowanych zawodników? Czy należy ją rozwiązać, ewentualnie olać (U-21)?

Zawodnicy w wieku 19 lat dla NT...reszta dla U-21...a to dlatego, że trening do NT jest bardzo długi (około 8-9 sezonów), a z doświadczenia wiem jak często ludzie potrafią się wykruszać. Perspektywa gry zawodnika w kadrze po 4 sezonach treningu jest bardziej motywująca i moim zdaniem błędem by było odbieranie tej perspektywy właścicielom. Oczywiście decyzja o drodze jaką wybierze właściciel pozostaje w jego rękach. Jeśli ktoś uprze się, ze chce trenować do NT to bardzo proszę.

Ktoś powie, a co z NT?
W U-21 debiutuje garstka zawodników...reszta która będzie odstawała trenuje dalej do NT. Kiedy zawodnik ma 21 pensja nie jest jeszcze duża i jest czas na taką decyzję. Jako selekcjoner NT będę chciał, żeby selekcjoner U-21 przekazał mi wszystkich zawodników, których skreśli w wieku 21 lat, czyli na początku sezonu kiedy debiutują w U-21. Jako scaut robiłem tak do tej pory i zdaje to egzamin. Dla potwierdzenia pokaże kilku anonimowych ale prawdziwych graczy, którzy odpadli w tym momencie o którym pisałem wyżej:

22 lata, MVP:

Rzut z wyskoku: znaczący Zasięg rzutu: przeciętny
Obr. na dystansie: porządny Kozłowanie: znaczący
Wejście pod kosz: rewelacyjny Podania: słaby
Rzut z bliska: świetny Obr. pod koszem: cudowny
Zbieranie: świetny Blokowanie: silny
Kondycja: słaby Rzuty osobiste: przeciętny

22 lata, historyk

Rzut z wyskoku: sprawny Zasięg rzutu: silny
Obr. na dystansie: sprawny Kozłowanie: słaby
Wejście pod kosz: wybitny Podania: żałosny
Rzut z bliska: rewelacyjny Obr. pod koszem: cudowny
Zbieranie: rewelacyjny Blokowanie: znaczący
Kondycja: niezdarny Rzuty osobiste: niezdarny

23 lata, MVP

Rzut z wyskoku: rewelacyjny Zasięg rzutu: znaczący
Obr. na dystansie: porządny Kozłowanie: wybitny
Wejście pod kosz: rewelacyjny Podania: słaby
Rzut z bliska: cudowny Obr. pod koszem: wybitny
Zbieranie: rewelacyjny Blokowanie: silny
Kondycja: tragiczny Rzuty osobiste: silny

Poza tym Ci, którzy zadebiutują w U-21 nie znaczy, że w NT nie zagrają. Przecież Luderitz to dzisiaj nasz najlepszy PF, Zygmuntowski SF do ataku pod kosz, do tego w NT grają też Perko, Ferkaluk, Podniesiński i wielu innych, którzy byli silnymi puntami w U-21.

Także według mnie można bez problemu pogodzić interesy obu reprezentacji. Nie ma potrzeby osłabiania U-21.

From: m4ti_

This Post:
00
169159.148 in reply to 169159.144
Date: 1/13/2011 5:13:57 PM
Overall Posts Rated:
2121
Zmieniło się to, że zawodnicy są trenowani według jakiejś tam mojej wizji uzgodnionej z managerami. Skauci nawiązali kontakt z managerami, powiedzieli czego oczekują od graczy, dalszego treningu i do daje efekty. Wiemy, czym dysponujemy, wiemy czego teraz oczekiwać od zawodników. Wiemy, kto trenuje i co trenuje. Teraz wystarczy to wykorzystać, troszkę poczekać bo nie da się wszystkiego zrobić w 2 sezony.
Węgrzyn? Z całym szacunkiem dla Kozlika ale jak sam mu pewnego zawodnika pokazałem to sam stwierdził, że Węgrzynowi dużo do niego brakuje. Jest Rakuś, Moritz. Nawet Perko był a nadal chyba jeszcze jest trenowany i to nie mówie o dolnych skilach. Do pomarańczowego nie dobije pewnie ale silny czerwony jest;]
Nie tylko my mamy to fakt;] ale mało tej zieleni do tej pory było;] Zieleńsi niektorzy nie będą;]. Tomza świetny gracz ale z marnym dołem. Tomza to nie wszyscy;] Swiatczak jeszcze pogra bo doświadczenie to coś co jest potrzebne i do tego trzeba dążyć, żeby dobrzy zawodnicy meli dobry exp i grali w NT.

From: kozlik4
This Post:
11
169159.149 in reply to 169159.148
Date: 1/13/2011 5:20:03 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Chyba za szczegółowo odpowiadam na pytania:/ Strasznie długie posty wychodzą. Mam nadzieję, że ktoś to czyta:D Na przyszłość postaram się trochę je skrócić.

This Post:
00
169159.150 in reply to 169159.146
Date: 1/13/2011 5:30:19 PM
Overall Posts Rated:
7474
Nie mniej jednak rodzi się u Nas coraz więcej bardzo ciekawych zawodników szczególnie na bardzo potrzebnych pozycjach SF i PF. Większość gra w ligach IV i V. Coraz więcej menadżerów lubi grać Polakami i dostrzega ogromne zalety posiadania Polaka reprezentanta w składzie. Co więcej coraz więcej Polaków już teraz pojawia się w PLK. Jestem pewny, że już niedługo będzie ich jeszcze więcej;-)

Pisałem o tym, że tak właśnie będzie to B.B. King upierał się, że nie, że to utopia. Że PLK nie będzie zainteresowane Polakami. Bo im się oni nie opłacają. Są za drodzy. Szukają zawodników jak najtańszymi kosztami pozyskania i... utrzymania.
Bla, bla, bla.

Zawodnicy w wieku 19 lat dla NT...reszta dla U-21...a to dlatego, że trening do NT jest bardzo długi (około 8-9 sezonów), a z doświadczenia wiem jak często ludzie potrafią się wykruszać.

kozlik4, wiem że wiesz coś o tej grze. Wiem, że starasz się ją zrozumieć. Zamiast na nią narzekać.
Ale ten punkt niestety Cię dyskwalifikuje.
I naprawdę nie mam pojęcia ile jeszcze meczów takich jak z Islandią U-21 potrzebuje, żeby tacy jak widać Ty przejrzeli na oczy
Na szczęście VJ zaczyna oczy szeroko zamknięte powoli stopniowo otwierać, bo już pisze o tym, że czasem jeden mecz może przesądzić wszystko w tej kategorii wiekowej.

@m4ti_
Zmieniło się to, że zawodnicy są trenowani według jakiejś tam mojej wizji uzgodnionej z managerami. Skauci nawiązali kontakt z managerami, powiedzieli czego oczekują od graczy, dalszego treningu i do daje efekty. Wiemy, czym dysponujemy, wiemy czego teraz oczekiwać od zawodników. Wiemy, kto trenuje i co trenuje. Teraz wystarczy to wykorzystać, troszkę poczekać bo nie da się wszystkiego zrobić w 2 sezony.

I takiej odpowiedzi oczekiwałem.
Nie bolało chyba, nie? ;)

@Kandydaci
To ja mam swoje pytanie.

Bardzo proste.

Czy da się w jakiś sensowny i jak najbardziej korzystny sposób podzielić interesy przyszłościowego zaplacza treningowego pod kadrę NT i (niestety) U-21?

A jeśli tak, to w jaki sposób?

Advertisement