BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > A Reprezentacija

A Reprezentacija

Set priority
Show messages by
This Post:
00
306450.140 in reply to 306450.139
Date: 3/30/2021 4:07:42 PM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Hvala puno, idemo jako u novu sezonu!

From: Tarikz
This Post:
33
306450.141 in reply to 306450.140
Date: 4/5/2021 10:49:03 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Zdravo svima,

veceras u 20:00 po nasem vremenu ce nasa reprezentacija odigrati mec prvog kola prve grupne faze Evropskog Prvenstva u Spaniji, a protivnik ce nam biti Svedska.

Ovu reprezentaciju smo imali priliku da upoznamo malo bolje na proslom kontinentalnom sampionatu, kada smo se sa njom susreli u drugom kolu prve grupne faze: (57015). Uprkos solidnoj razlici od 11 poena, ta pobjeda je ostvarena na tezi nacin od ocekivanog. Svedjani su bili prilicno jaki u ofanzivnom i skakackom smislu, i to su svakako elementi igre na koje smo se fokusirali u pripremi za ovaj susret.

Ovaj susret docekujemo u boljem raspolozenju od nasih protivnika, s obzirom na uspjesan nastup na proteklom Svjetskom Prvenstvu i neprestani rast na svjetskoj rang listi. Svedjani su proslu sezonu proveli igrajuci Utjesni Turnir, i to prilicno uspjesno. Prvu fazu su zavrsili sa samo jednim porazom, sto im je omogucilo da se u poretku prije knockout faze nadju ispred BB velikana poput Spanije. Medjutim, upravo su se sa Spanijom susreli u sesnaestini finala Utjesnog Turnira, i ubiljezili prilicno ubjedljiv poraz uprkos domacem terenu: (59094).
Nakon toga su Svedjani, poput nas, odigrali tri prijateljske utakmice u pripremi za ovaj turnir, a ubiljezili su poraz protiv SADa te pobjede protiv Japana i Nizozemske.
Pored nesto boljih rezultata u posljednjim sezonama, nasa selekcija ima i odredjenu prednost u formi u odnosu na Svedjane. Ipak, kapiten Vlaho Vugdelija, koji vec godinama uspjesno nastupa za svedskog prvoligasa Isle of Wight, nas uvjerava da opustanja nece biti:

Mislim da je svima jasno koliko je bitno zapoceti ovakva takmicenja pobjedom. Imamo prilicno nezgodnu grupu i svaka je pobjeda izuzetno vazna, pogotovo protiv "slabijih rivala", jer ne zelimo da se dovedemo u situaciju da za prolaz u sljedecu rundu strepimo do posljednjeg kola. Smatram da smo u zadnjih nekoliko sezona pokazali da smo vrhunska evropska reprezentacija, sto ce sigurno motivirati nase protivnike da nam pokusaju skinuti skalp.
Mediji u Svedskoj vec danima pricaju o ovoj utakmici i nadaju se pobjedi. Medjutim, i mi smo svjesni i nasih i svedskih kvaliteta i ne bjezimo od uloge favorita u ovom mecu. Ovom prilikom bih pozvao navijace da nas podrze putem malih ekrana i da tako zajedno nastavimo tamo gdje smo stali u proteklim sezonama!

Od ostalih vijesti, zelio bih istaci odlican trening za nasu reprezentaciju, jer su napredak u petak pokazali Batur, Medakovic, Bagara i Vican. Pored toga, strucni stab je odlucio da u timu trenutno nema mjesta za mladog Suvada Gazica, s obzirom na prilicno siroku rotaciju na unutrasnjim pozicijama. Ipak, vjerujemo da ce iskustvo priprema sa seniorskim reprezentativcima mnogo znaciti Gazicu, te uskoro ocekujemo njegov povratak u reprezentaciju, ovaj put u svojstvu stalnog reprezentativca i legitimnog clana rotacije.
Suvada ce u timu zamijeniti dobro poznati Petar Jancic, koji je nasoj javnosti najbolje poznat kao junak sa klupe u posljednjem susretu sa Svedskom, kada nam je fantasticnom izvedbom donio pobjedu. Petar se vec prikljucio nasem timu te ce priliku za debi u ovoj sezoni imati vec veceras.

Nadam se da cu vas vidjeti u velikom broju na chatu veceras, ovi momci su to definitivno zasluzili!

Lijep pozdrav!

This Post:
00
306450.142 in reply to 306450.141
Date: 4/6/2021 9:36:56 AM
kk naprijed
II.4
Overall Posts Rated:
754754
Moćno!!!
Baš dobra pobjeda.
Zao mi je što ne stigoh na tekmu.
Neke gajbe su se isprijecile na putu.

This Post:
00
306450.143 in reply to 306450.141
Date: 4/6/2021 1:24:31 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Jos jednom cestitke, odlican start kvala, idemo jako.

This is where we hold them!
This Post:
55
306450.144 in reply to 306450.141
Date: 4/6/2021 2:05:37 PM
Overall Posts Rated:
148148
Hvala sto pises najave prije i poslije utakmica lijepo je to vidjeti,kao sto to nas U21 trener radi.

This Post:
33
306450.145 in reply to 306450.144
Date: 4/7/2021 5:05:05 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Hvala, momci, na cestitkama!

Kao sto je vecina vas mogla vidjeti, nasa reprezentacija je u ponedjeljak uspjesno usla u novu sezonu, a pala je Svedska sa 19 razlike: (59530).

Odlicno je krenulo za nas tim - Svedskoj se nakon par minuta povrijedio startni bek, te je vecinu utakmice odigrala mnogo slabija zamjena, sto je nama definitivno islo u korist. Nasi su momci odlicno reagovali na ovu svedsku nesrecu i odigrali sjajnu napadacku cetvrtinu, za +12 nakon prve dionice.
Medjutim, Svedjani se bude u drugoj cetvrtini i okrecu situaciju u svoju korist. Zakljucali su prilaze svom kosu a u napadu pronalazili lagana rjesenja. Drugu cetvrtinu tako uzimaju sa +9 te se na pauzu ide sa prednoscu od 3 poena za nas tim.
Drugo poluvrijeme ipak donosi odlicnu igru nase ekipe, prvenstveno u odbrani. U trecoj cetvrtini su nasi momci drasticno popravili pristup na defanzivnom kraju parketa, sto je rezultiralo sa samo 16 primljenih poena. S obzirom da smo sami postigli 27, prednost na kraju dionice se povecala na odlicnih 14 razlike.
U posljednjoj cetvrtini smo vidjeli nesto vise minuta za zamjene u nasem timu, s obzirom na strah od potencijalnih povreda. Medjutim, to je bio samo motiv vise za te igrace da pokazu sta znaju te smo i tu cetvrtinu rijesili u svoju korist sa prednoscu od 5 poena za konacnih +19.

Sve u svemu, vrlo sam zadovoljan krajnjim rezultatom jer je Svedska izuzetno neugodna reprezentacija, pogotovo u prvim kolima kada se igra bez entuzijazma i sa nedovoljno dobrim formama.
U ovom kolu su svi favoriti u nasoj grupi ispunili ocekivanja i slavili relativno ugodne pobjede. Ukrajina se mucila da prelomi Norvesku do sredine cetvrte cetvrtine, ali su na kraju i oni uspjeli da razliku dovedu na sjajnih +19.

Sto se drugih rezultata tice, u svim ostalim grupama su favoriti na papiru ispunili ocekivanja, izuzev Srbije koja je na iznenadjujuci nacin porazena od Rumunije - (59503). Nase komsije su se tako nasle u nezavidnoj situaciji vec od prvog kola. Ostale rezultate i poredak nakon prvog kola mozete pogledati na ovom linku: (http://buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=35)

Toliko o ovom susretu, cujemo se nakon treninga u petak i prije naseg sljedeceg susreta, sa Luksemburgom.

LP

This Post:
33
306450.146 in reply to 306450.145
Date: 4/12/2021 11:46:43 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Pozdrav zajednici,

Veceras od 20:00 nasu reprezentaciju ocekuje susret drugog kola Evropskog Prvenstva, a protivnik je Luksemburg.
Luksemburg, kao sto svi znate, slovi za jednu od najmanjih evropskih BB drzava i jedna su od zemalja ciji su klubovi uvrsteni u Ligu Evropskih Mikronacija. S obzirom na velicinu zajednice i fond dostupnih igraca, sasvim je razumljivo da nas danasnji protivnik nema mnogo uspjeha na medjunarodnom nivou, osim povremene pobjede protiv rivala slabije ili podjednake kvalitete.
Ipak, bez obzira na reputaciju i kvalitet protivnika, svaki mec je svojevrstan izazov, a cilj u danasnjem okrsaju je popraviti kos razliku u odnosu na konkurente u nasoj grupi.

Povodom vecerasnjeg okrsaja se na konferenciji za stampu novinarima obratio Amer Kulidzan, izjavivsi sljedece:

Zelim prije svega da cestitam saigracima na odlicnoj pobjedi prosli ponedjeljak. Svedska je daleko od naivne reprezentacije u evropskim okvirima i mislim da smo odlicno odgovorili na njihova pitanja. Vecerasnji protivnik je mozda laksi na papiru ali u nasim redovima sigurno nema potcjenjivanja.
Nakon odlicnog treninga za citav tim u prosli petak, treninzi su ovaj petak urodili plodom za mene i mog mladog kolegu Fahru Suljagica. Ja sam gotovo stigao nase najbolje sutere medju unutrasnjim igracima, a Fahro je na odlicnom putu da se po kvalitetu priblizi nasim najboljim vanjskim suterima uopce. Izuzetna je cast biti okruzen ovakvim saigracima i to nas sve tjera da dajemo svoj maksimum, te se nadam da ce i rezultati ostvareni ove sezone biti u skladu sa nasim trudom.

Pored naseg meca sa Luksemburgom, u nasoj grupi se veceras igraju tri dodatne utakmice a snage ce odmjeriti Finska i Skotska, Poljska i Norveska, te Ukrajina i Svedska.

Nadam se da cemo se vidjeti na chatu veceras i zajedno proslaviti jos jednu pobjedu!

LP

This Post:
22
306450.147 in reply to 306450.146
Date: 4/19/2021 4:08:04 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Zdravo svima,

Nasa reprezentacija je u proslom kolu bez mnogo poteskoca savladala autsajdera Luksemburg, a konacna razlika je iznosila 31 razlike u korist naseg tima: (59534). Ovom prilikom bih pohvalio selektora Luksemburga koji je odlicno postavio svoju ekipu i u potpunosti pogodio GDP. Igrali smo RNG jer smo mislili da Luksemburzanin nece u dvije uzastopne utakmice nastimati iste defanzivne postavke, ali je on ipak imao druge planove.
Bez obzira na sve, pobjeda se pise nasem timu, ali bi svakako bilo mnogo ljepse da je ostvarena vecom razlikom.

Vec veceras od 8 sati nas ocekuje nova utakmica, a ovaj put se susrecemo sa jos jednim autsajderom, Skotskom.
Skotska je jos jedna od evropskih mikronacija bez mnogo uspjeha na evropskoj i svjetskoj sceni. Od ove sezone ih predvodi dobro poznati Nijemac, LA-Wendell Alexis, tako da ce biti vrlo interesantno vidjeti kakav ce projekat uspjeti napraviti sa skotskim nacionalnim timom u predstojecim sezonama.

Forme u nasem timu su se krenule oporavljati, sto su svakako ohrabrujuce vijesti za sve nase fanove. Unutrasnji igraci su vrlo blizu optimuma, dok ce vanjskim igracima ipak trebati malo vise vremena da dostignu radnu temperaturu. Za vecerasnji susret tako u nasem timu nece konkurisati samo Hastor i Bagara, a ostali reprezentativci ce strpljivo cekati konacni spisak za utakmicu.

Trening u petak je bio prilicno prosjecan za nase standarde, a ubiljezili smo dva napretka kod nasih igraca. Vrlo pozitivno iznenadjenje je novi napredak kod jednog od nasih najboljih PFova, Cede Vaskovica, koji nam iz godine u godinu dokazuje da su godine samo broj i da je gym izuzetno korisna stvar za sve one koji se bave treningom.
Ovaj put nam se na press konferenciji obratio Rifat Hastor, najmladji clan naseg nacionalnog tima:

Hvala vam sto ste mi omogucili da vam se obratim prvi put kao reprezentativac nase domovine. Izuzetno sam zadovoljan nacinom na koji smo Goga (Batur) i ja primljeni u ovaj tim. Iskusniji reprezentativci nam pruzaju podrsku iz dana u dan, a igraci poput Vaskovica koji neprestano rade na sebi su i nama ogromna motivacija da nastavimo da se usavrsavamo.
Pored Cede, trening u petak je bio vrlo produktivan i za mene, s obzirom da mi je strucni stab najavio da sam kompletirao trening vanjske odbrane. Moj cilj je da postanem najbolji bek u historiji naseg tima, a vidjecemo da li cu uspjeti u toj namjeri.
Sto se same utakmice tice, ne mislim da sam jos uvijek u optimalnoj formi da bih bio na raspolaganju selektoru veceras, ali je on taj koji ce donijeti konacnu odluku. U svakom slucaju, siguran sam da ce nasa reprezentacija dati sve od sebe veceras da ubiljezi ubjedljivu pobjedu.

Sto se ostalih vijesti tice, zelio bih svima skrenuti paznju da smo uspjeli da vratimo Milana Stekica i Andreja Tepavca u nasu drzavu!
Stekica je kupio dobro poznati Goxy, menadzer koji ce svom portfoliju osim Harisa Bagare tako dodati jos jednog vrhunskog domaceg beka. S druge strane, Tepavac (koji bi u sljedecih nekoliko sezona trebao da se prikljuci nacionalnom timu) je zavrsio kod Misa, jos jedne fabrike za proizvodnju kvalitetnih domacih igraca. Hvala obojici menadzera na izdvojenom vremenu i novcu, i vrlo ugodnoj saradnji pri dogovoru trening planova. Svaka cast!

Toliko od nas za danasnju najavu, nadam se da se vidimo na chatu veceras!

LP

Last edited by Tarikz at 4/19/2021 4:37:07 AM

From: Cules

This Post:
00
306450.148 in reply to 306450.147
Date: 4/19/2021 7:29:57 AM
Blue or Deaddd
II.1
Overall Posts Rated:
321321
Second Team:
Blue or Deaddd II
Sretno Tarik do prvog mjesta u grupi.
Cestike Misu i Goxiju,svaka cast momci.

This Post:
22
306450.149 in reply to 306450.147
Date: 4/19/2021 10:16:51 AM
Overall Posts Rated:
876876
Znala je BiH i izgubiti od Luksemburg. Mada je to već davna prošlost. Od tada je BiH mnogo napredovala igrački, ali i u izboru selektora.

Naprijed Tarik.

This Post:
22
306450.150 in reply to 306450.149
Date: 4/23/2021 8:19:37 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Hvala, momci!

Nasa reprezentacija se u ponedjeljak prilicno lagano obracunala sa Skotskom, a konacna razlika je iznosila 45 poena: (59538).
Napadacki je to funkcionisalo prilicno dobro, ali zato ne mogu reci da sam u potpunosti zadovoljan odbrambenim ucinkom, s obzirom na kvalitet naseg protivnika.
U nasoj grupi se nije mnogo toga promijenilo - i dalje su na vrhu iste 4 reprezentacije sa maksimalnim ucinkom, s tim da je vrlo moguce da tako ostane i nakon sljedeceg kola.

Nas sljedeci protivnik je Norveska, protiv koje smo prije tacno dvije sezone ubiljezili prilicno lagodnu pobjedu.

Cujemo se u nedjelju ili ponedjeljak uz najavu tog meca i osvrt na danasnji trening.

LP

Advertisement