Zdravo svima,
Nasa reprezentacija je u proslom kolu bez mnogo poteskoca savladala autsajdera Luksemburg, a konacna razlika je iznosila 31 razlike u korist naseg tima:
(59534). Ovom prilikom bih pohvalio selektora Luksemburga koji je odlicno postavio svoju ekipu i u potpunosti pogodio GDP. Igrali smo RNG jer smo mislili da Luksemburzanin nece u dvije uzastopne utakmice nastimati iste defanzivne postavke, ali je on ipak imao druge planove.
Bez obzira na sve, pobjeda se pise nasem timu, ali bi svakako bilo mnogo ljepse da je ostvarena vecom razlikom.
Vec veceras od 8 sati nas ocekuje nova utakmica, a ovaj put se susrecemo sa jos jednim autsajderom, Skotskom.
Skotska je jos jedna od evropskih mikronacija bez mnogo uspjeha na evropskoj i svjetskoj sceni. Od ove sezone ih predvodi dobro poznati Nijemac, LA-Wendell Alexis, tako da ce biti vrlo interesantno vidjeti kakav ce projekat uspjeti napraviti sa skotskim nacionalnim timom u predstojecim sezonama.
Forme u nasem timu su se krenule oporavljati, sto su svakako ohrabrujuce vijesti za sve nase fanove. Unutrasnji igraci su vrlo blizu optimuma, dok ce vanjskim igracima ipak trebati malo vise vremena da dostignu radnu temperaturu. Za vecerasnji susret tako u nasem timu nece konkurisati samo Hastor i Bagara, a ostali reprezentativci ce strpljivo cekati konacni spisak za utakmicu.
Trening u petak je bio prilicno prosjecan za nase standarde, a ubiljezili smo dva napretka kod nasih igraca. Vrlo pozitivno iznenadjenje je novi napredak kod jednog od nasih najboljih PFova,
Cede Vaskovica, koji nam iz godine u godinu dokazuje da su godine samo broj i da je gym izuzetno korisna stvar za sve one koji se bave treningom.
Ovaj put nam se na press konferenciji obratio
Rifat Hastor, najmladji clan naseg nacionalnog tima:
Hvala vam sto ste mi omogucili da vam se obratim prvi put kao reprezentativac nase domovine. Izuzetno sam zadovoljan nacinom na koji smo Goga (Batur) i ja primljeni u ovaj tim. Iskusniji reprezentativci nam pruzaju podrsku iz dana u dan, a igraci poput Vaskovica koji neprestano rade na sebi su i nama ogromna motivacija da nastavimo da se usavrsavamo.
Pored Cede, trening u petak je bio vrlo produktivan i za mene, s obzirom da mi je strucni stab najavio da sam kompletirao trening vanjske odbrane. Moj cilj je da postanem najbolji bek u historiji naseg tima, a vidjecemo da li cu uspjeti u toj namjeri.
Sto se same utakmice tice, ne mislim da sam jos uvijek u optimalnoj formi da bih bio na raspolaganju selektoru veceras, ali je on taj koji ce donijeti konacnu odluku. U svakom slucaju, siguran sam da ce nasa reprezentacija dati sve od sebe veceras da ubiljezi ubjedljivu pobjedu.Sto se ostalih vijesti tice, zelio bih svima skrenuti paznju da smo uspjeli da vratimo
Milana Stekica i
Andreja Tepavca u nasu drzavu!
Stekica je kupio dobro poznati
Goxy, menadzer koji ce svom portfoliju osim Harisa Bagare tako dodati jos jednog vrhunskog domaceg beka. S druge strane, Tepavac (koji bi u sljedecih nekoliko sezona trebao da se prikljuci nacionalnom timu) je zavrsio kod
Misa, jos jedne fabrike za proizvodnju kvalitetnih domacih igraca. Hvala obojici menadzera na izdvojenom vremenu i novcu, i vrlo ugodnoj saradnji pri dogovoru trening planova. Svaka cast!
Toliko od nas za danasnju najavu, nadam se da se vidimo na chatu veceras!
LP
Last edited by Tarikz at 4/19/2021 4:37:07 AM