BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Polska - Turcja

[NT] Polska - Turcja

Set priority
Show messages by
This Post:
00
130827.141 in reply to 130827.140
Date: 2/11/2010 6:13:38 PM
Overall Posts Rated:
916916
I'm analysing the best SF's in the world, to create an article on a Polish website
www.bbinfo.yoyo.pl

Your SF is one of the best in the BB world,
could you send me his stats, if possible could you do this in English

thank you in advance

all the best from Poland
regards
miwman

Just a bad idea from the polish manager.

I received this message from spanish managers who have international player in our squad.

1-Its not the way to do it.

2- As the spanish national team coach im not interested that spanish players skills are in a public web.

My regards

From: m4ti_

This Post:
00
130827.142 in reply to 130827.141
Date: 2/11/2010 7:03:04 PM
Overall Posts Rated:
2121
I think you have right.
You choosing, not creating this player in your NT team so you can't show players skills but miwman want only writte a article on website, yYes you have right that this is not good way to do this. You prove one of the best NT in BB so your opinion about SF will be very important for miwman;]

greetings

This Post:
00
130827.143 in reply to 130827.139
Date: 2/12/2010 3:01:49 AM
Overall Posts Rated:
22
I tu pomyłka.
Szkoląc reprezentanta klub traci treningowo w porównaniu do tego który trenuje jak chce. Po drugie reprezentant z reguły bierze wysoką pensję więc to nie jest zbyt duży zysk dla gracza z powiedzmy IV ligi. Lepiej mieć 3 graczy gorszych, ale bardziej przystających do realiów i oczekiwań ligowych.

i chodzi właśnie o to, żeby klub tracił jak najmniej albo ,żeby rady udzielane przez skauta odnośnie całej drużyny w jakiś sposób rekompensowały mu to szkolenie. Myślę że odnośnie szkolenia pod kątem U21 dzięki inteligentnemu treningowi jesteśmy w stanie to zrobić. Do dorosłej kadry, rzeczywiście inna bajka.
Co do szkolenia boków, nie boków. To czy na początku będzie trenowali boki czy skille główne nie ma znaczenia pod względem szybkości treningu, natomiast ma znaczenie dla pensji i przydatności zawodnika na pozycjach które nie są jego nominalnymi, ale na których musi trenować np. SF na pozycji PG i C. Dlatego na początku trenujmy te skille które się przydadzą najbardziej na pozycji na której chcemy go trenować.

From: hatchet
This Post:
00
130827.144 in reply to 130827.143
Date: 2/12/2010 4:12:10 AM
Overall Posts Rated:
99
No dobrze, w związku z tym że PLK zostało wywołane do tablicy, to może ja się wypowiem.
Nie jest tajemnicą że szukam SG/PG pod trening. Szukam oczywiście gracza z Polski. Rozmawiałem z jednym z prezesów z Polski na temat sprzedaży gracza z potencjałem HOF, niestety nie dogadaliśmy się do ceny, bywa :)
Rozmawiałem z cortezem na temat przejęcia ewentualnego obecnego 19 latka, niestety pole manewru jest tu minimalne, a pan N. który ostatnio schodził poszedł do Chin za kwotę, której przepraszam będę brutalny, w żaden sposób wart nie był.
Ostatnio w odpowiednim wątku na forum umieściłem informację że chętnie przygarnę zdolnego Polaka czy nawet 2 do dalszego treningu. Odzew był ... żaden. Widać Polacy są nie na handel.
Stawiam sprawę krótko, nie boję się posiadać w kadrze gracza z pensją 150 - 200 k, czy nawet dwóch takich graczy. Dla mnei to nie jest ciężar czy problem.

Więc teraz napisze p oraz ostatni to co mam do napisania.

Lada chwila wyprzedam 80 % składu z R.K. na czele. Problem funduszy przestanie dla mnie istnieć. Liczyć się będą moje chęci i zdrowy rozsądek sprzedającego. jestem, otwarty na propozycje, ale propozycje z głową a nie z księżyca.
Jeżeli nie bedzie nikogo kogo mógłbym przygarnąć, cóż ...
Jestem gotów przygarnąć 2 HOFów z draftu i ich trenować na 1 pozycji. Tylko kto mi zagwarantuje że potencjalny posiadacz HOFa z 4/5 ligi mi go sprzeda? Ano nikt.

Jak widać na moim przykładzie posiadanie chęci i kasy na transfer to za mało żeby trenować kogokolwiek dla potrzeb kadry.

This Post:
00
130827.145 in reply to 130827.144
Date: 2/12/2010 4:24:21 AM
Overall Posts Rated:
2222
Po prostu popyt jest większy niż podaż. Takich jak Ty jest wielu. Liczne osoby są skłonne trenować BB'owego LBJ czy MJ. Dlatego niema co się żalić. Po prostu tak jest. Polscy gracze są jakimś ułamkiem graczy w całym BB. I chcąc kupić zawodnika jaki się Tobie podoba, ograniczasz swoje szanse do tego ułamka. Proporcjonalnie i logicznie. Owa relacje podaży i popytu oznacza również że cena jest wysoka. Powiedzmy że szukasz towaru ekskluzywnego. Mając zapewne wygórowane oczekiwania. I dlatego sprzedający ma spore wymagania. Mówisz że Pan N. poszedł do Chin za zbyt wysoką kwotę? Cóż... jeśli jednak ktoś tyle zapłacił to cena była rynkowa.

Co nie zmienia faktu że warto próbować. Ja sam szukałem długo zawodnika którego mogłem nabyć. Udało się choć był poniżej moich oczekiwań, ale teraz jestem zadowolony z efektów.

Większym problemem są gracze którzy losują prawdziwą gwiazdę w drafcie, ale nie mają funduszy na trenera. Albo dochodzą do wniosku że potrenują mu parę sezonów rzut z wyskoku dla 2 pozycji i będzie gites. Nad tym i podobnym można i należy płakać.

This Post:
00
130827.146 in reply to 130827.145
Date: 2/12/2010 4:34:21 AM
Overall Posts Rated:
99
Takich jak Ty jest wielu

Tak? Jest wielu graczy których stać na utrzymanie graczy z olbrzymimi pensjami i z 7 milionami w kieszeni na transfer od ręki lipnego 20 latka, nie wartego swojej ceny, ze skillami które są poniżej przyzwoitości?
To aż poproszę o nicki jeśli można. Bo moim zdaniem chętni którzy się zgłaszają po pierwsze nie dysponują taką kasą po drugie ich limit treningu oscyluje wokół 100 - 150 k na graczu. A gdzieś tu czytałem że marzy się wam SG czy PG z pensją 200k.

Cóż... jeśli jednak ktoś tyle zapłacił to cena była rynkowa.

Jeśli ktos tyle zapłacił to był jeleniem i nei moja wina że ma rogi ja ich mieć nie muszę. Z porównywalną cenę mogę kupić Portugalskiego 19 letniego SG z potencjałem HOF więc to kwestia wyboru.

From: Wang

This Post:
00
130827.147 in reply to 130827.146
Date: 2/12/2010 4:43:47 AM
Overall Posts Rated:
22
wyżej piszesz o kosmicznych cenach jakie zyczą sobie prezesi za swoich grajkow. Ja wchodze w Pana x ( nie wiem jaki nick bedzie miał za pare sekund) i widze takie coś:
Ingo Steinfurth (2268204) cena 4mln ... no sorry... 4mln za takiego goscia ? ja moge dac max 3 ... wiec za co ten milion ? za to: Pozyskany z drużyny BC Törööö ??

z innej beczki... ile chcesz za Rocha? był bym chetny na nastepny sezon go pozyskac:) tylko cena nie z kosmosu;p

From: korsarz

This Post:
00
130827.148 in reply to 130827.146
Date: 2/12/2010 4:46:41 AM
Overall Posts Rated:
202202
Takich jak Ty jest wielu

Tak?

też mnie dziwi ta teza!
taki jak hatchet-tasak-mag-ajemdegejmover jest tylko 1! jedyny!

This Post:
00
130827.149 in reply to 130827.148
Date: 2/12/2010 4:52:58 AM
Overall Posts Rated:
1818
ajemdegejmover jest tylko 1! jedyny!

:) :) :) w rzeczy samej :) :) :)

From: hatchet

To: Wang
This Post:
00
130827.150 in reply to 130827.147
Date: 2/12/2010 4:53:00 AM
Overall Posts Rated:
99
Wangu drogi, a wiesz co to jest cena na jelenia?
Wystawiam grajka za cene zawyżoną. Ja nie musze go sprzedawać, ktoś go kupi, fajnie będę do przodu. Może ktoś napisze na BBmaile że jest nim zainteresowany. Jak nikt go nie kupi to będę się zastanawiał za ile go znowu wystawić.

Co do Rocha wystawiam go za 6 baniek i tyle.

From: Wang

This Post:
00
130827.151 in reply to 130827.150
Date: 2/12/2010 4:59:50 AM
Overall Posts Rated:
22

Co do Rocha wystawiam go za 6 baniek i tyle.

drogo jak za takiego starucha :P

Advertisement