Ποιος σου είπε ότι όλοι της Α1 γνωρίζουν και εφαρμόζουν τα παραπάνω? :)
Βλέπω 4-5 που είναι σήμερα στην Α1 και αρκετούς που περάσαν και πέσανε, που τα παραπάνω δεν τα έχω δει στην πράξη.
Ειδικά κάτι γήπεδα με αναλογία όχι τόσο χρηστική. 17.000 άνω διάζωμα, 2.000 κάτω διάζωμα, όταν ΟΛΑ πραγματικά τα λεφτά είναι στο κάτω διάζωμα κι ο Νεκτάριος έχει γράψει σεντόνια για το γήπεδο.
Εγώ με την πρώτη μου ομάδα είχα 16.250 - 3.250 - 500 - 50
Τώρα που ξεκίνησα πάλι σκεφτόμουν το 15.000-5.000-500-50
Διάβασα την μαθηματική ανάλυση του Νεκτάριου που απέδειξε πως το πιο αποδοτικό γήπεδο 20.000 θέσεων σε βάθος χρόνου για μέτριες χρονιές (με ήττες δηλαδή) είναι 10.950 - 8.500 - 500 - 50
Έχει σημασία αν πιστεύω πως η ομάδα μου θα κάνει τη σεζόν πιο πολλές νίκες από ήττες και πως ακόμη και ένα γήπεδο 12.950-6.500-500-50 θα μου αρκούσε, μιας και θα κόστιζε λιγότερο στο χτίσιμό του?
Καμία σημασία. Στα μαθηματικά όταν ένας πυρηνικός φυσικός (για όσους δεν γνωρίζουν, αυτό είναι το πτυχίο του Νεκτάριου) σου αποδεικνύει κάτι, το ακολουθείς.
Έτσι θα φτιάξω 10.950 - 8.500 - 500 - 50. Μετά θα παίζω με τις τιμές. Αν δω πως με παίρνει να το μεγαλώσω κι άλλο, θα ρωτήσω το Νεκτάριο να μου πει πως.
Και πάει λέγοντας. Εν τω μεταξύ τι κάνω καλά εγώ? Ξέρω τι να αγοράζω, πότε και πόσο. Ξέρω και πότε να πουλάω και πόσο. Εκεί πχ κάποιος άλλος θα ακούσει εμένα.
Ξέρω επίσης πως παίζεται ένα εσωτερικό Κοίτα, ένα Λόου και μία Υπομονετική. Ε αυτό θα παίζω. Αν θέλει κάποιος να χτίσει ένα οικονομικό ρόστερ για εσωτερικό σύστημα, μπορώ να τον βοηθήσω και το έχω κάνει.
Θέλω να πω με τα παραπάνω πως κανείς δεν γνωρίζει όλες τις πτυχές του ΒΒ το ίδιο καλά. Και είναι κρίμα που οι χρήστες μειώνονται, γιατί είναι ένα παιχνίδι manager με τόσο βάθος, που όσο ασχολείται κάποιος, τόσο τον ανταμείβει το παιχνίδι.
Το θέμα είναι να μαθαίνεις από τους καλύτερους σε κάθε τομέα, μέχρι να γίνεις και συ ένας από αυτούς ή και ακόμη καλύτερος.
Προσωπικά παίζω από τον Ιούνιο του 2009. Κι όταν βγαίνω με τον Μάτσα, τον Δον, τον Νεκτάριο ή τον Μαμού αισθάνομαι κάποιες στιγμές σαν να έχω ξεκινήσει χθες.
Αλλά κανείς δεν αρνήθηκε να με βοηθήσει, όπως και γω άλλωστε κάνω πλέον, αν μου το ζητήσει κάποιος.
Έχουμε από τους καλύτερους καταρτισμένους μάνατζερ στον κόσμο γενικότερα του ΒΒ.
Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση από τα post τους, πχ
(27693) ή το γνωστό, αλλά πάντα αγαπημένο μου
(205149.1)