BuzzerBeater Forums

Poland - I.1 > Sezon 55

Sezon 55

Set priority
Show messages by
From: iron15

This Post:
00
312139.144 in reply to 312139.142
Date: 1/9/2022 3:06:46 PM
Iron Thunder
III.7
Overall Posts Rated:
2828
Mimo wszystko gratulacje. Ten mecz pokazal ze byles w tym roku poza zasiegiem. A Co do taktyki to niejeden majac przewage I grajac u siebie zrobilby to samo. A tak stworzyles widowisko ktore wygrales.

This Post:
00
312139.145 in reply to 312139.143
Date: 1/9/2022 3:10:13 PM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838
Tak się ustawiałem byś uwierzył w Patienta albo coś obwodowego bo chciałem Twojej strefy 3-2 i miałem nadzieję, że nie ustawisz GD

czyli genialny

wiele razy przegrywałem przez błędy w ustawieniu będąc silniejszym - to jest rozczarowanie
natomiast jak trafiasz idealnie GDP to nie ma bólu bo co niby jeszcze mogłeś zrobić? formy idealne, GDP idealne, ot przewaga parkietu nie do przełamania sie okazała i tyle, ale ze zrobiłes wszystko dobrze by ją przełamać to moim zdaniem luz, jak ja tak przegrywałem robiac wszystko dobrze to łatwo sie było z tym pogodzić
a jak w B3 jak w tym sezonie przegrałem o 1 punkt bo akurat forma mi się wachnęła w dół a przeciwnikowi w grę, o to wtedy rozczarowanie o którym mówisz, gdybym w tamtym meczu trafił dwa GDP i przegrał, wtedy rozczarowania bym nie poczuł

This Post:
00
312139.146 in reply to 312139.145
Date: 1/9/2022 4:07:18 PM
Dudopol Dudowizna
IV.21
Overall Posts Rated:
9595
Wow jaki finał 😁
Musisz gratulacje przyjąć za kolejnego mistrza 😊 gratulacje 😎

Ave Wisła!
This Post:
00
312139.147 in reply to 312139.145
Date: 1/9/2022 4:36:42 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
czyli genialny

Tia...przed chwilą pisałeś, że zrobiłeś wszystko by przegrać finał...a wynik i tak na Twoją korzyść🙂. Także spokojnie.

A rozczarowanie jest, bo tak jak już wspominałem patrząc nawet na te dwa poprzednie mecze z Tobą, ale też z innymi drużynami (w sensie to nie jest tak, że mam jakiś ogórkowy skład bo i bez podwójnego GDP zdarzało mi się w tym sezonie ogrywać bardzo mocne teamy) + wiedząc ile daje podwójne GDP, czuje, że ten mecz powinien być wygrany w takich okolicznościach i tylko jakiś cholerny czynnik losowy mi to odebrał😛

From: darkonza

This Post:
00
312139.148 in reply to 312139.144
Date: 1/10/2022 8:29:55 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838
dumny z tego finału nie jestem, bardziej z sezonu zasadniczego, no ale muszę podziękowac wszystkim którzy sie pofatygowali za gratulacje

@koźlik
wszystko co ponizej proszę traktowac nie jako prawdę obajwioną a jako głos kogoś kto kiedyś w dużym stopniu ogarniał BB a teraz sam wie ze ogarnia duzo słabiej
Tia...przed chwilą pisałeś, że zrobiłeś wszystko by przegrać finał...a wynik i tak na Twoją korzyść🙂.
no cóz, mozliwe ze przewaga pensji i hali była zbyt duża by coś się dało zrobić
że ten mecz powinien być wygrany w takich okolicznościach i tylko jakiś cholerny czynnik losowy mi to odebrał😛

tak włąsnie przegrywałem z Tasiorem i Ironem, przy ich podwójnym trafionym GDP, w emocjach myślałem ze tak samo moze być teraz, ale:
Iron miał chyba pensje w okolicach miliona, a Tasior chyba nawet wiecej i takich mutantów jak Krakowiecki zbostowany podwójnym GDP, w efekcie zarówno z Ironem, a nawet Tasiorem miałem niższe bb-staty i o ile nie dziwne z Ironem bo grał u siebie, ale Tasior wyciągnął wyższe staty grajac na wyjeździe!
jak spojrzysz na nasze staty to ich suma wyraźnie wyższa u mnie, wiem ze niby staty nie graja, ze pensje nie graja, ale jednak pensjami mozna podbić te staty a one w wygrywaniu pomagaja tak jak pomogły Ironowi i Tasiorowi, tylko oni wygrali przez te kilkanascie sezonów i to nie przypadek ze mieli wtedy wyższe BBstats
najlepsza taktyka do wygrywania z niższymi statami jest chyba włąśnie patient, z Look inside dokonac tego jest trudniej choć czasem się zdarza i obecnie na pewno czesciej niz kiedyś
druga sprawa to "popsute LI", dawnymi czasy nawet gdybyś miał ten mecz przegrać ze względu na róznice w BB-statach to jednak atakujac przeciwko 3-2 dostałbyś z 50% skutecznosci, moze 45%, ale nie 32%, a teraz wychodzi ze byłeś mniej skuteczny grajac LI na gołe 3-2 niż grajac patientem
nieprzypadkowo odpusciłem sobie LI w tych PO, bo się bałem ze wzgledu na takie własnie "kwiatki" jak Ci sie przydarzył w finale,obecnie LI potrafi być bardzo nieefektywne nawet przeciwko słabej obronie - w moim przypadku: (117998150) no ale nie poiwnno być zdziwienia BB-cy ogłaszali ze osłabiaja LI i czasem też stwierdzali na głównym forum ze dokonują innych zmian o których nie zawsze informują

co do losowości, forma jest losowa bo potrafi byc przy tych samych minutach porzadna albo sprawna co robi ogromną róznicę, ale mecze to juz co innego, przecież nie raz było pokazywane (chyba Dolar pierwszy to testował) ze dwa zespoły grajace w takim samym ustawieniu z takim samym entem i formą dwa mecze w odstępie kilku dni dni osiagaja zawsze dokładnie taki sam wynik i jeszcze do tego mamy identyczny przebieg meczu, tak więc moim zdaniem losowości w meczach nie ma żadnej, ale jeszcze raz podkreślam to zdanie kogoś kto kiedyś ogarniał BB a nie ze teraz ogarnia i nie upieram sie ze mam rację, to tylko mój punkt widzenia

dobra, ja spadam na dłużej, bo pamietam ze jak za dużo na forum pisze to nic dobrego z tego nie wynika

This Post:
22
312139.149 in reply to 312139.148
Date: 1/10/2022 9:59:35 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Ja gram odwrócnymi, więc statystyki zawsze będą niższe. Nie ma co na to patrzeć. I z DLR i z Legendami i nawet z Tobą u siebie wygrywałem mając dużo niższe statystyki, z Legendami i z DLR znacząco. Dla mnie ciekawe jest, że rzuciłem Ci tylko 76 pkt., gdzie w pierwszym meczu grając Patientem rzuciłem 82...a siła LI powinna być mocniejsza patrząc na to jakie IS mam...Według mnie kluczowy mógł być 7my zawodnik + lekko lepsza kondycja u Ciebie. Jednak siadłem w 4 kwarcie na długo, a w 2giej dogrywce to już był pogrom. Rotacja u mnie też trochę nie poszła tak jak chciałem:/ ale trochę cieżko tym zarządzać przy 6ciu zawodnikach.

A tutaj masz finał B3 (118220177) (zobacz ile niższe staty zwyciężcy) i komentarz BB-Justina do niego (278646.882). Skoro z symulacji mu wyszło, że faktyczny zwycięzca z B3 wygrałby tylko w 42% przypadków, a mimo to wygrał to chyba jednak czynnik losowy ma znaczenie? Bo co innego?

Wiem, znam te przykłady z kiedyś...ale może kiedyś nie miał, ale teraz może już ma. Będzie się o tym można przekonać za pół godziny, bo gramy ze Sztukerem spraing w tym samym czasie co finał ME z tymi samymi ustawieniami, także zobaczymy czy wynik będzie taki sam w obu meczach:P

This Post:
00
312139.152 in reply to 312139.149
Date: 1/10/2022 2:19:41 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Wiem, znam te przykłady z kiedyś...ale może kiedyś nie miał, ale teraz może już ma. Będzie się o tym można przekonać za pół godziny, bo gramy ze Sztukerem spraing w tym samym czasie co finał ME z tymi samymi ustawieniami, także zobaczymy czy wynik będzie taki sam w obu meczach:P

No i nie jest taki sam (312838.1)

This Post:
00
312139.153 in reply to 312139.149
Date: 1/10/2022 2:22:38 PM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838
Ja gram odwrócnymi, więc statystyki zawsze będą niższe.
też, Vilkatsis na SG i nawet Caldiero w jego obecnym stanie to nie są normalni obwodowi, więc grali na SG ale bronili pod koszem
Nie ma co na to patrzeć. I z DLR i z Legendami i nawet z Tobą u siebie wygrywałem mając dużo niższe statystyki, z Legendami i z DLR znacząco.
teraz było chyba 30 bb-statów mimo GDP
Dla mnie ciekawe jest, że rzuciłem Ci tylko 76 pkt., gdzie w pierwszym meczu grając Patientem rzuciłem 82...a siła LI powinna być mocniejsza patrząc na to jakie IS mam
patientem przeciwko taktyce podkoszowej mozna wygrywac na niższych bbstatach i to juz napisałem post wcześniej, ale wygrywac za pomocą LI na niższych BB-statach przeciwko np patientowi albo przeciwko motionowi to juz nie bardzo, bo LI jakieś osłabione i słabiej działa niz kiedyś
A tutaj masz finał B3 (118220177) (zobacz ile niższe staty zwyciężcy)
a o to się ścieraliśmy sezon temu,ze jak się gra LI przeciwko motionowi to można wtopić mimo znacznie wyższych BBstatów (116822686)bo BB-cy osłabili LI i nie wiem co jeszcze namieszali, zauważyłem te cuda sezon temu i obiecałem to przemysleć, a wyciągnąłem z tego taka lekcję by nie ryzykować LI jak nie trzeba bo rózne cuda mogą z tego wyjść, chyba sie zgadzamy ze LI jakieś słabe a w ostatnim meczu grałeś własnie LI a nie np motiona który potrafi zaskoczyć na plus
i komentarz BB-Justina do niego (278646.882) Skoro z symulacji mu wyszło, że faktyczny zwycięzca z B3 wygrałby tylko w 42% przypadków, a mimo to wygrał to chyba jednak czynnik losowy ma znaczenie? Bo co innego?
musisz dopytac co on rozumie przez symulację, bo mozliwosci jest wiele, moze ustawia rózne rotacje i decyzje trenerów dla tych samych skłądów i testuje, albo moze przy tych samych składach testuje rózne taktyki i GDP, te dane które podał procentem zupełnie nic nie mówią bez takich informacji
miałem już siedziec cicho ale skusiłeś włąsnie tymi meczami
z jakim nastawieniem graliście finał? bo jeśli CT to na pewno nie jest to samo, jesli normal to wtedy pytanie na jakim nastawiniu gra sie sparingi reprezentacji czy na normalu czy na luzie, wpierw trzeba ustalić to by wyciągać wnioski

w każdym razie jeśli faktycznie pojawił się czynnik losowy to teraz na początku sezonu będzie szansa by to sprawdzić bez zadnych zastrzeżeń, gdy wszyscy maja enta 5 i takie same porzadne formy, moze ktoś wykorzysta okazję

This Post:
33
312139.154 in reply to 312139.149
Date: 1/11/2022 4:54:57 AM
Folgado Lakers
IV.32
Overall Posts Rated:
43384338
Second Team:
Folgado Lakers II
Fucking hell, what a league final! I don't think I had ever seen a league final 3rd game decided in the OT.

Huge respect for Mloty, who keeps improving the best BB curriculum ever (4 B3 + 5 B3 finals, 26 leagues, 8 Cups).

And congrats to you, Kozlik, for the great run this season. League runner-up and also runner-up in BBM (against my friend's team Basket Etonic, who has 5 Spain NT players) is something to be very proud of. Seeing that Mloty's team is ageing, perhaps this is your season for a two-peat BBM & PLK League.

And congrats also to my Heaven colleague Dolar, who won the Polish Cup and reached the B3 round of 16 with his Utopian team.

Viva Polonia!!! hahaha

Last edited by Darkonako at 1/11/2022 4:56:30 AM

Advertisement