Witam!
Mam pytanko dotyczące tej ostatniej opcji w ustawieniach meczowych: Chcę, aby mój [np. PG] grał w obronie jako [np. C]. Rozumiem, że w takiej sytuacji ten PG zagra jako PG w ataku (i zaliczy trening na tej pozycji), a w obronie jako C. Ale pytaniem dodatkowym jest jak zagra nominalny C? W ataku jako C, a w obronie jako kto? Też C (i wtedy obaj zagrają jako C) czy przejmie wolną pozycję w tym wypadku PG czy po prostu muszę mu wybrać inną z wolnych pozycji? Bo wtedy po prostu w obronie trzeba by każdemu ustalić nową pozycję, czyli jakoś poprzesuwać. Zauważyłem, że w ten sposób można na każdą pozycję ustalić po jednym zawodniku, ale jest opcja nie wybrania w ogóle nowej pozycji w obronie i tu rodzi się pytanie jak wtedy zachowa się zawodnik? Chodzi o sytuację, gdy np. C nie wybiorę nowej pozycji w obronie (puste pole), a innemu zawodnikowi np. PG ustawię grę w obronie jako C. Co wtedy zrobi nominalny C? Zagra w obronie jako drugi C czy przejmie wolną pozycję tego PG?
Wiem, że trochę zawile wszystko napisałem, ale mam nadzieję, że Ci co wiedzą jak działają te ustawienia, zrozumieją o co pytam i wytłumaczą mi jak to działa i czy dobrze kombinuje ;)
Z góry dziękuje!