BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXI

Kérdés és csevegő XXI (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Red Wing

To: Dawa
This Post:
22
241411.145 in reply to 241411.140
Date: 6/3/2013 7:46:38 AM
Overall Posts Rated:
2626
"Mindenki kicsiként kezdte.
Kivétel nélkül."

Igen, csak éppen máshol felismerték, hogy az idő közben bekövetkezett játék béli változtatások miatt egy most induló csapatnak sokkal nehezebb dolga van, mint régen. Ezért adtak könnyítést a friss csapatoknak, mivel az a minimális előny sem elég arra, hogy gyökerestül felforgassák vele az erőviszonyokat, de egy átlagos felhasználónak mégis élvezetesebb a játék, ami vezethet ahhoz, hogy többen játszanak, több támogató lesz (jobb az üzemeltetőknek is).

Folyamatosan lehet olvasni a szövetségi kapitányok "panaszait" (nem csak a mostaniakra gondolok!), h. átadó ez, átadón az, miért nem magyar hozza el, miért nincs jelentkező nevelni, stb...
Erre utalván fejtettem ki véleményem, h. amíg olyan a rendszer amilyen (gazdálkodj okosan), addig nem is kell csodálkozni, h. nincs elég új jelentkező a válogatottak körül, mert örül, ha a saját csapatát tudja valahogy fejleszteni a rendelkezésre álló összegekből!

Kb napra pontosan egy időben regeltem ide és egy másik oldalra, mégis összehasonlíthatatlanul jobban állok anyagilag, mint itt, pedig mindkét helyen egész jól gazdálkodtam. De azért az röhej kategória nálam, h. míg ott simán kigazdálkodom szezononként akár 2-3 igazolás árát (itteni viszonylatban mondjuk 4-600k-s játékosokra gondolok), míg itt örülni lehet 1nek is, és akkor mellette nem költhetsz draftra, csarnokra, személyzetre, semmire.
És nem azt mondom, h. ott milliomos vagyok, mert nem. Ott sem engedhetem meg magamnak válogatottak igazolását/eltartását, de szezonról szezonra lehetőséged van olyan szinten fejlődni, teljesen átlagos hozzáállás és játékmenet mellett, amire itt kb 2-3 szezon kőkemény spórolás után!

Nem azt mondom, h. gyökeresen forgassák fel a rendszert, de azért ideje lenne finomítani kicsit, mert a konkurens oldalak ilyen szempontból sokkal játszhatóbbak!

Van pár ismerősöm, akik szintén kipróbáltak több játékot, de az itteni rendszer egyikőjüknek sem felelt meg, elsősorban azért, mert aránytalanul nagy szerep jut a pénzügyeknek! És akkor csodálkoznak a hazai és nemzetközi fórumokon is, hogy fogy a nép... mert a konkurencia játszhatóbb játékot biztosít.

Persze, kinek a pap, kinek a papné...

Az életszerűséget firtató kérdéseimre továbbra is lehet véleményeket írni! ;)

Peace!

This Post:
55
241411.146 in reply to 241411.142
Date: 6/3/2013 8:00:11 AM
Overall Posts Rated:
88
Nem kötözködésből, de ha már feljött a téma, megnéztem, ki mikor és hova "született" azok közül, akik idén a ligában rájátszásba jutottak.

Füred Celtics 15. szezonban kezdte negyedosztályban, 7 szezon alatt ért fel
Pocak KK 3. szezonban kezdteharmadosztályban, 10 szezon alatt ért fel
Barca Szeki 7. szezonban kezdte negyedosztályban, 11 szezon alatt ért fel
Basket Predators 12. szezonban kezdte negyedosztályban, 10 szezon alatt ért fel
terribulls 7. szezonban kezdte negyedosztályban, 15 szezon alatt ért fel
The Smurfs 11. szezonban kezdte negyedosztályban, 9 szezon alatt ért fel
Gustavson Team 8. szezonban kezdte negyedosztályban, 12 szezon alatt ért fel
Haraszti White Skins 10. szezonban kezdte negyedosztályban, 10 szezon alatt ért fel

Konkrétan Pocak KK kivételével mindenki negyedosztályban kezdett, szezonokkal később, mint te. Mégis ott vannak. Az egyetlen csapat, aki tényleg a kezdetektől játszik, megjárta nemrég a harmadosztályt, onnan jött vissza. Magyarul egyikük sem "született" az első-, vagy másodosztályba, mindannyian valamit jobban csináltak mint mi, többiek. Én sem jutottam még fel, szerintem nem is fogok, de mégsem követelek mindenféle változtatást. Ennyi telik tőlem, kész. Mások meg ügyesebbek, feleannyi idő alatt feljutottak, mint amennyit én itt összesen játszottam.

Ami a lényeg: nem igaz, hogy egy kezdő nem juthat fel, nem érheti utol az öregeket, ez tisztán látszik az első osztály idei rájátszásából. Való igaz, nem lehet felérni 4-5 szezon alatt, átlagosan 10 szezon kell hozzá. Ha valaki azért hagyja abba kezdőként, mert nem jut minden évben eggyel feljebb, akkor jól is teszi, hogy abbahagyja, ez nem az ő játéka.

Személyes véleményem, hogy a "több pénzt a játékba" megoldás sokkal rosszabbul érintené az újoncokat, mint a jelenlegi helyzet, teljesen mindegy, milyen formában oldanák meg. Megvannak a játék keretei, ezen belül kell minél ügyesebbnek lenni, láttunk jó pár példát arra, hogy lehetséges a többieknél eredményesebbnek lenni egyenlő feltételek mellett

This Post:
00
241411.147 in reply to 241411.146
Date: 6/3/2013 8:50:44 AM
Overall Posts Rated:
145145
A több pénz ellen szól az is, hogy az újoncok kevés pénze akkor még kevesebbet fog érni. Míg most egy mentoráltamnak kinéztünk 2 fiatal húzóembert 100k környékén, akik szezonok múlva biztosan alapemberek lehetnek másodosztályban, és mivel szerencséje volt, és el tudott adni egy játékost jó pénzért, még egy 18 éves szupersztárt is szereztünk (ezek mind multisak, úgy is lesznek edzve), már megvan az első hónapban a másodosztályú csapatának a gerince. De ők akár elsőosztályban is jók lehetnek majd, ha jól edzi őket.
Amikor én kezdtem, sokkal több pénz volt, de nagy bajom is akadt a fiatal tehetségek megvételével, mivel nagyon drágák voltak.

This Post:
00
241411.148 in reply to 241411.146
Date: 6/3/2013 9:33:37 AM
Overall Posts Rated:
350350
A korai időkben negyedik osztályos kezdés annyiból állt,mint pl nálam, hogy játszottam 2 vagy 3 meccset ott és függetlenül a helyezésemtől év végén feljebb raktak akaratomon kívül. Ez korrekt??
Meg sem kérdezték mit akarok...

http://www.buzzerbeater.com/league/10424/overview.aspx?Se...

Ami a pénzügyi részt illeti igenis szükséges lenne a pénz reálértékének áthangolása.
Régen is aránytalanul drága volt egy-egy ifi, de akkor volt pénzed legalább stadionra ha másra nem.
Ott hibáztam el, hogy elapróztam az 5 milliómat és nem mind a stadionba raktam rögtön.

Most meg azt kell eldöntened vagy építesz 2-2500 helyet vagy veszel egy 4-es edzőt és 1-2 megfizethető játékost.
Ennyire telik 500k-ból.. utána viszont irl fél évig csöndben kell maradni. Fél év, ami borzasztó sok, máshol ennyi idő alatt előbbre tudsz jutni,mert jut pénzed és nem kell skótot játszani..
(Megjegyzem ma is drágák az ifik, illetve úgy mondanám a 2/3 része túláras, ami meg vihető azok árát felhajtják a biden.)
Vagy ráfizetéssel veszel (bidek miatt) vagy drágábban (túláras) veszel.
Nem jó bolt egyik sem

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/3/2013 9:40:11 AM

From: Dawa

This Post:
00
241411.149 in reply to 241411.145
Date: 6/3/2013 9:40:33 AM
Overall Posts Rated:
106106
Szia,

Feltételezem erre gondoltál:
Ha már arról beszélünk, hogy egy válogatott játékost nem a 2-3. ligában kell eltartani (mert nem életszerű), akkor az miért életszerű, hogy barátságos meccsen nincs jegybevétel? Vagy teszem azt, bajnoki helyezésért nem jár pénz, csak feljutásért?

Egy 2.-3. ligás csapat is tarthat válogatott játékost, csak akkor nem lesz pénze a mellette életképes csapatot is tartani. Ez pénzügyi realitás.
Ha az életszerűségét vizsgálja az ember, a való életben sem nagyon van olyan, hogy 2., vagy 3. vonalbeli csapatban játszanak a válogatott játékosok.

A barátságos meccsek kérdését ezzel összemosni szerintem nem szerencsés.
1., a BB-ben minden csapat a Kupában indul, ahol
a., ha továbbjut pénzt kap -> bevétel
b., ha nem jutott tovább, még mindig van lehetősége az edzéspercek és a forma karbantartására edzőmeccset lekötni, ha akar.
Edzőmeccsen: nincs tét = miért járna ezért bevétel?
Ha pénzt szeretnél, juss tovább a Kupában.

Nem értek egyet azzal, hogy csak a bajnok jutna pénzhez, ugyanis az összes bajnoki helyezett juttatást kap:
- aki a rájátszásban pályára lép, jegybevételhez jut (1-2-3-4 és 6-7 helyezettek) és bajnok lehet / lehet hogy nem esik ki
- aki a rájátszásban több meccsen is pályára lép, az több pénzt kap
- aki nem lép pályára, az kevesebb bért fizet, a többiekkel ellentétben (5. és 8. helyezett)

A tényleges jutalom a győzelemért jár, ami helyes, hogy csak a bajnokot díjazzák.
Legyél jobb, törj győzelemre.

Üdv,
Dawa

This Post:
00
241411.150 in reply to 241411.147
Date: 6/3/2013 9:46:54 AM
Overall Posts Rated:
350350
A több pénz ellen szól az is, hogy az újoncok kevés pénze akkor még kevesebbet fog érni.

Máshol miért tudják megoldani, hogy komoly kedvezményt adnak, pl bérek felezése 1 teljes irl évig?
A pénz vásárlóértékét kéne hangolni, felőlem nem kell több pénz.
Csak annyi, hogy 500k-ból ne egy 6-os edzőt tudj venni vagy egy "fél" játékost a jobb félékből, hanem egy 6-os edzőt pl 200-ért és egy komolyabb játékost -ami ma 1 millió - szintén 500-ért.

From: Dawa

To: Domi
This Post:
00
241411.151 in reply to 241411.137
Date: 6/3/2013 9:54:45 AM
Overall Posts Rated:
106106
Örömünkre szolgál, hogy klubunk történetében először vendégül láthatjuk majd a magyar bajnoki Címvédőt.
A csapat szurkolóinak nevében bízunk benne, hogy sikerült felnőni a feladathoz és méltó ellenfelévé válni az egyetlen magyar top100-as csapatnak.

This Post:
11
241411.152 in reply to 241411.146
Date: 6/3/2013 10:12:31 AM
Overall Posts Rated:
350350
Nem szeretnélek megbántani, de a felsorolt csapatokból

Barca Szeki, terribulls, The Smurfs, Gustavson team és Haraszti White Skins
egyetlen u21 játékost nem edztek fel én meg már 4. ciklusomat tolom u21 edzéssel

Mások a céljaink, ennyit akarok jelezni csak.

This Post:
22
241411.153 in reply to 241411.152
Date: 6/3/2013 10:15:50 AM
Overall Posts Rated:
188188
Mások a céljaink, ennyit akarok jelezni csak.

Akkor miért is zavar, hogy egy új csapat mennyi induló összeggel kezd?

This Post:
00
241411.154 in reply to 241411.153
Date: 6/3/2013 10:50:53 AM
Overall Posts Rated:
350350
Azt szeretném,hogy könnyítsenek a helyzetükön. Igazságtalanul*szereztem annó velük szemben 5 milliós előnyt meg más is, aki nálam nagyobb pénzt tudott az ősidőkben gyűjteni.

* értsd: Ma miért nem egyenlőek a feltételek a régivel? Miért büntetik most a farmolást/trédelést és régen miért nem tették?

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/3/2013 10:53:51 AM

This Post:
11
241411.155 in reply to 241411.154
Date: 6/3/2013 11:40:52 AM
Overall Posts Rated:
88
Most akkor az a baj, hogy változtattak (trédelés, farmolás), vagy az hogy nem változtatnak? Csak mert most magad ellen beszélsz, mindig változást akarsz, most meg a szemükre hányod, hogy miért nem ugyanazok a feltételek, mint régen.

Az is baj most már, hogy feljutottál? "Akaratodon kívül, meg sem kérdeztek", ez nagyon lol. Ki az aki nem akar feljutni? Minek játszik akkor? Ráadásul pont amiatt emelted fel a szavad, hogy milyen nehéz egy újoncnak feljutnia.

Abban viszont igazad volt, hogy elrontottad, amikor 5 millád volt. Elköltöttél mindent pár játékosra, meg egy edzőre, nem gondolva arra, mi lesz pár hónap múlva. És pont ezt javaslod az újoncoknak is

Azon meg a hajamat tépem, hogy megint feljött érvként az, hogy ki mennyi válogatottat nevelt. Pont ez a probléma az újoncoknál, nem a pénz. Bejön a fórumra, ahova kb 15 ember írogat rendszeresen - mind azzal jön, hogy a válogatott, meg az edzés. Szerencsétlen persze hogy azt hiszi, hogy az a járható út, ha mindenét elkölti két játékosra, meg egy edzőre (ahogy le is írtad), aztán csak bámul, hogy nem jut egyről a kettőre. Elmondja vajon a mentora, hogy figyeljen a pénzügyekre és fektessen inkább stadionba? Vagy csak annyit mond, hogy vegyél két fiatalt és eddzed őket orrvérzésig? Elmondja valaki az újoncoknak, hogy ha játékosokba és edzőbe fektetik a kezdeti 500k-t, az később sem fog többet érni, míg a stadion folyamatos bevételt termel? Minek neveljen egy újonc válogatottra egyáltalán? Miből? 500k-ból szerinted kijön egy edző, meg két válogatott esélyes játékos? Elmondja valaki nekik, hogy posztonként 2-3 ember kerül be a válogatottba, és azok általában nem 200-300ezres játékosok (amit egy kezdő meg tud venni), hanem sokszor millió környékén cserélnek gazdát?

Írtad, hogy miért nem tud megvenni egy újonc egy hatos edzőt, meg egy egymilliós játékost. Jó, tegyük fel, meg tudja venni. És mi lesz fél év múlva? Mikor edzőt kéne cserélni és emelkedik a játékosai fizetése. Megint jön a nagy ötlet, hogy több pénz kell a játékba? Be kell látni, hogy a játéknak adottak a keretei, azokon belül kell érvényesülni. Van összesen 80 csapatnak hely az első és másodosztályban, nem azon kell sírni, hogy miért nem jut oda egy újonc fél év alatt. Majd odajut, ha elég ügyes lesz. Addig viszont nem kéne olyan baromságokat írni, hogy szegénynek nem telik hatos edzőre, meg milliós játékosra. Tessék elmagyarázni neki, hogy itt a pénzügy fontos, építsen stadiont és majd lesz pénze hatos edzőre, meg válogatott játékosra, nem kell rögtön belerángatni egy eleve kudarcra ítélt projektbe (válogatott nevelés).

A válogatottról meg annyit, hogy kb 15 ember játszótere. Nem jó, de ez van, el kell fogadni, nem pedig savazni azokat, akiket ez nem motivál.

Advertisement