BuzzerBeater Forums

Slovenija - II.4 > Sezona 33

Sezona 33

Set priority
Show messages by
This Post:
00
274740.146 in reply to 274740.144
Date: 12/12/2015 4:02:53 PM
Overall Posts Rated:
335335
Če jaz kupim enega branilca z obrambo vsaj 16, gladko premagam MSC pa tudi če ima vse igralce na max pripravljenosti :D Enodimenzionalnost je proti resni ekipi prevelik deficit in če bi slučajno on prišel v SKL, bi ga tam "raztrgali na koščke". Tuki še nekako gre ker večina ekip nima vsestranskih igralcev.. v bistvu najbolj me "mori" to da še vedno nisem preštudiral Celja iz rdeče skupine, za vse ostale nekako vem kakšne igralce imajo, za rdeč Celje pa mi še ni ratalo precenit če ima vsestranske ali enodimenzionalne igralce oziroma če je vsaj kdo od njegovih vsestranski :D

Kaj misliš? :D Poglej si statistiko mojega Zoltána Grofcsika(27800730) pa mi povej če se ti zdi enodimenzionalen :D še najslabši je v podajah, pa še to zato, ker sta beka tak dobra podajalca, da ne rabi podajat :) V moji ekipi že vsaj 15 sezon ni prostora za enodimenzionalne igralce, to sem jaz kaj kmalu spoznal, tudi iz lastnih slabih izkušenj :) Ne verjamem da bi mi z enodimenzionalnimi igralci uspelo zmagati SKL ligo in po rednem delu imeti score 22-1, kar je še vedno najboljši rezultat rednega dela skupaj z eno ekipo iz prvih sezon. Vem da si zelo aktiven, motiviran in izobražen BB igralec, tko da sem malo razočaran da še nisi poskavtal moje ekipe in njeno zgodovino ;) Ampak so vzponi in padci, sedaj sem drugič izpadel iz SKL obakrat namerno zaradi prenove ekipe, prvič sem to storil po koncu ene odlične generacije ki je osvojila v 5 sezonah 4 največje lovorike (2xSKL,2X pokal), ampak sem želel hitro vrnitev in sem slabo sestavil kader, sem imel 2-3 igralce na nivoju SKL in ostale na nivoju IV. lige in se mi ni izšlo, potem padla motivacija, sem razmišljal da celo končam z BB, no potem pa sem spet našel elan in sestavil odlično ekipo in se po 3 sezonah vrnil v SKL. Ampak trenutno imajo Pigsi dominantno ero in sem videl da mi manjka da bi mu lahko bil kos za naslov, zato sem raje začel s ponovno prenovo, al boj za naslov ali pa raje "jovo na novo" :) Lahk bi končal 2,3 v konferenci ampak sem raje razprodal ekipo, sicer sem prvotno mislil da bom morda obstal kljub vsem porazom do konca pa sem se malo uštel in izpadel, sem bil 1 zmago prekratek, tako da sem zdej tukaj med vami :) Kar se tiče debat na forumu ste 1A, tko da če kdo želi kakšen nasvet in pomoč sem vedno pripravljen pomagat.

Kar se tiče pa MSC, vidim da ga kr malo podcenjujete že :D On je moj dolgoletni kolega, jst sem ga zvabil v BB pred dobrimi 6 leti, dober teden po tistem ko sm jst začel, ker sem biu navdušen nad igro :) Ima dobre rezultate, bil je več sezon standardni član SKL lige, je pa res da je biu vedno od nastanka 2. najbolša ekipa v Celju haha :D Tak da med nama so tekme večni derbiji :) Sploh v začetku, zadnje sezone se nisma veliko srečevala, tako da v torek bomo priča prvemu večnemu derbiju po nekaj sezonah :) Žal mi v trenutnem stanju ni kos, je pa res da mi je redkokdaj bil, zgodovina vseh obračunov je 33-6 v mojo korist :) Še tiste tekme ko je zmagal je bilo ponavadi v fazi ko sem bil v fazi prenove ekipe. Na začetku sva veliko igrala zasebne lige in prijateljske tekme. Ampak on sedaj nima več članarine, prijateljske se pa ne splača igrat ker se ne igra z najboljšimi, te sva bolj v štartu igrala. V glavnem on igra resno, si želi napredovanja, ampak trenutno ga je prizadelo tudi trenutno stanje na trgu, manjka mu en dober igralec, pa ne najde nič kvalitetnega za zmerno ceno, sedaj ima še poškodovanega ključnega igralca 2-3 tedne, forsira nosilce in je prišlo do padca pripravljenosti, ki sedaj nima efekta če jo trenira vsak teden... Je igralec vreden spoštovanja, ker vidim da se mu malo posmehujete trenutno :) Je pa dejstvo da se lahko moja ekipa Celja pohvali z bistveno več lovorikami :)

Ewo sem se malo razpisal o Celjskih ekipah, ker imata v tej ligi najdaljšo zgodovino, da ne boste imeli preveč dela s "skavtanjem" ;)

This Post:
00
274740.147 in reply to 274740.146
Date: 12/12/2015 6:24:47 PM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
No, vsekakor sem bil skoraj 100% prepričan v to da imaš vsestranske igralce Vedu sm tudi da si bil prvak v SKL-ju etc., ampak ravno to, menjava generacije/igralcev in to da vmes nisi bil preveč aktiven je bilo tisto kar mi je podalo nekaj dvomov o tem kakšno ekipo imaš zdej

Drugače pa mogoče res kar malo podcenjujem(o) modro Celje, ampak s tem ne mislim nič slabega, včasih na tak način tudi koga pozitivno vzpodbudiš k temu da se še bolj potrudi ozioma vkjuči v debate na forumu To da bi ga pa premagal že z enim dodatnim igralcem pa izvira iz dejstva da sva v prejšni sezoni med sabo igrala playoff in jaz sem imel isto ekipo kot zdele, on pa je imel celo še enega dodatnega igralca z cirka 40k~ plače, pa me je komaj premagal in se šele v sami končnici tekme uspel odlepiti. (87535125) - s tem da moj američan in kitajc sta bila takrat dost slabša (kitajc tudi v slabi pripravljenosti ker sm ga mal pred tem kupu). In če sm ga jst s tako poceni ekipo (samo en resen igralec, Žvab) pripelju do napete končnice na njegovem terenu.. hja

Sem pa pred leti tudi sam probaval spravt prjatle da bi igral BB, pa je samo 1 probu pa še on na žalost hitr obupu.. Tko da sm vama kr mal fouš haha Ampak zato pa tok več cajta porabm za forum, da vsaj mal dobim filinga da igram s folkom in ne "solo"

This Post:
00
274740.148 in reply to 274740.147
Date: 12/12/2015 7:36:41 PM
Overall Posts Rated:
335335
Ja vem kaj misliš, včasih po uspehih lahko človek začne stvari delati na silo, in potem stvari ne funkcionirajo. No v buzzerju zagotovo ekipe ne sestavljam na silo ampak zelo premišljeno, je pa res da bi včasih morda lahko še dlje časa čakal in taval v povprečju in šparal za kasnejši napad na vrh, ampak enostavno uživam če se borim za zmage in naslove, ampak bomo videli, svet BBja se tudi spreminja in se je potrebno prilagajat, vedno znova učiti, sicer lahko hitro znajdeš v povprečju ali še slabše. Veliko bivših prvakov je že zaključilo z igranjem ali pa sedaj tavajo med II. III. ligo. Trenutno imam dovolj veliko željo, da se še enkrat vrnem v boj za naslov SKL, morda bom vseeno moral biti pri tem bolj potrpežljiv in počakati na tisti pravi trenutek :) Kolega Izy, ki vodi "modro Celje" aka MSC, praktično nikoli ne bere forumov in ne sodeluje v debatah, zadnjič je bila izjema da se je oglasil ker ste ga ravno nekaj "opravljali" in se je oglasil :) Je sicer zelo samozavesten, ampak ker redko spremlja forume in novice, tudi priročnike se mu ne da kaj prida brati, ga tepe da ni dosegel še kakih bolj odmevnih rezultatov, večino stvari zve od mene, tudi dosti nasvetov :) Brez mene dvomim da bi ostal tako motiviran ves čas v svetu buzzerbeaterja, vedno je željan dokazovanja in uspehov katere sem jaz že dosegal :) Trenutno je res malo zabredel, ampak vseeno ga ni za podcenjevati, konec koncev je za njim 8 zaporednih sezon v SKL brez izpada, boste pa ta resni tako videli moč SKL ko pridete tja :)
Ne poznam podrobnosti glede tekme iz prejšnje sezone v končnici, verjamem da si imel bistveno cenejšo ekipo, ampak vseeno zmaga za 12 točk v gosteh ob tem da je igral normalno in tvoja ekipa na hard, kot je privzeto za playoff priča da le ni bilo tako zelo tesno in da je bil skoraj toliko boljši kot je zgledal na papirju. Če bi on igral doma in oba na hard, bi verjetno bila razlika cca 25 točk, to pa je že kar veliko. Zato vedno poudarjam, da je v playoffu prednost domačega igiršča lahko ključnega pomena glede razpleta med dvema izenačenima ekipama, še posebej pa za na papirju slabšo ekipo. Če se trudiš skozi redni del da imaš prednost domačega igrišča lahko presenetiš doma marsikaterega favorita. Ampak tu je veliko dejavnikov, za katere je potrebno poskrbet, v tem sem jaz vedno užival da sem potem premagoval boljše ekipe na papirju in osvajal naslove, priznam da nisem imel vedno najboljše ekipe kadar sem osvojil kakšen naslov, ampak sem garal celo sezono za naslov in to se prej ali slej obrestuje :) Drugače pa sem jaz tudi že več kolegov povabil ampak tudi nobenega interesa, eden se je še prijavil ampak po par tednih je odnehal, tako sva samo midva z Izyjem, ampak je res ql, lahko včasih debatirama na vlko še o buzzerju, k sicer nebi mogel z nobenim :)

Last edited by Mod-Clementino at 12/12/2015 7:40:16 PM

This Post:
00
274740.149 in reply to 274740.148
Date: 12/12/2015 9:10:32 PM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
Tudi mene najbolj tepe v bistvu ravno ta nepotrpežljivost.. sem se nauču "hard way" kako si lahko zajebeš 2-3 sezone če nisi potrpežljiv in greš neki na silo probavat.. v III. ligi sem bil mislim da 3-4x v finalu in vedno izpadu. Na neki točki sm meu v III. ligi ekipo z plačami za več kot 400k (primerjava: zdej v II. trenutno guram z 200k plačami), pa se mi ni izšlo (res sva bla skupi v KK Violčni v daleč najtežji III. ligi.. nora je bla ). In seveda ko mi s takimi plačami ni ratal, sm rabu razprodat, 2 sezoni šparat in spet jovo na novo. Tko da zdej se res borim sam s sabo da ne grem neki na silo in na hitr (recimo to sezono vem da nimam osnovnih pogojev da bi tebe premagal), recimo 2 dni nazaj sm meu idejo da prodam 2 treniranca k bi verjetno za vsazga dubu ene 3mil, pa bi si pol lahko za cirka 10miljonov sestavu ekipo. Mogoče bi šlo z mal sreče proti teb, verjetno pa ne. In če nebi šlo, bi pol spet rabu vse spreminjat etc. Tko da.. upam da napreduješ, pa da pol nasledno sezono res lahko napadem od začetka naslov (in seveda ne dobimo predobre SKL ekipe v našo ligo ).

Drugače pa imam podobno kot ti res veliko motivacije za igranje zdej, SKL si pa predvsem želim iz vidika da bom redno igrou proti ekipam, ki se taktično pripravijo, ki vejo kaj delajo ker je to edini način da se zbolšam Tuki je dovolj da pač odprem buzzer-manager in vidm da večina ekip itak celo sezono igra isto taktiko, napovem kaj bojo igral in pač zmagam Igrat rabim itak samo pod koš al pa organizirano, pač odvisno od tega kje ma nasprotnik največji deficit in kakšno obrambo igra.. včasih kr malo dolgočasno, ker za večino tekem že vnaprej vem kako se bodo odvile

Mam pa zdele na trgu enga igralca ogledanega in bom verjetno se krepko stegnu za njega, vprašanje pa če bom sploh imel dovolj haha Bi pa to bil idealen igralec ki si ga želim že x sezon..

EDIT: aja glede tiste tekme v končnici prejšno sezono - jaz bi jo dobil, če bi kitajca kupil 1 teden prej, tko pa je imel pripravljenost mislm da 5-6 in je od Celja branilec potem na koncu zadel 15 točk zapored po 6 favlih Raula.. do tkrt sva bila pa izenačena Je pa razlika v plačah/kvaliteti bila nenormalna

Last edited by Mod-Rn5ho [SLO U-21] at 12/12/2015 9:12:43 PM

This Post:
00
274740.150 in reply to 274740.149
Date: 12/13/2015 7:17:22 AM
Overall Posts Rated:
335335
Sam presodi, če se ti že to sezono splača zgraditi ekipo za naslov, vodstvo na zahodu in finale ti verjetno s tem nebi ušel, da me pa kdo zmaga v končnici to sezono pa mislim da se lahko zgodi samo če, se mi poškoduje kakšen ključni igralec. Razmišljam da bi morda za playoff nabavil še eno rezervo kot "varovalko" v primeru kakšne poškodbe. Škoda bi bilo izgubiti naslov samo zaradi poškodb, ampak tudi to je šport, in tudi poškodbe krojijo razplet :) Sicer pa bi moral v naslednjih tednih zgraditi praktično popolno ekipo za II ligo oz. iti krepko v tedenski minus da bi me lahko presenetil v finalu na mojem domačem terenu, seveda v predpostavki da so moji vsi zdravi :)
Bi pa lahko bil BB bolj dodelan, žal dominirajo kakšne 2 taktike in je to to, veliko stvari bi lahko že spremenili in nadgradili skozi čas, pa se več ali manj oklepajo začetnega sistema in žal št. uporabnikov upada, še veliko takih ki so bili nekoč redni igralci in so nekaj veljali so že zaključili. Ampak dober nekoga ki je že praktično vse dosegel še razumem da ga mine, ob tem da se igra in način igranja praktično nič ne spreminja, ostali pa kr lepo ostanite motivirani, nema izgovorov hehe :D

Glede lanske tekme: Dejstvo je da imaš ti bistveno več znaja o BB kot Izy (MSC), ker se bolj poglabljaš kot on, on bi sicer rad zmagoval non stop, ampak ne vlaga veliko časa v izobraževanje in gruntanje igre, če ne bi bilo mene, vprašanje kje bi biu sicer... :) Na tisti tekmi si imel veliko prednost domačega igrišča, vem da se je tudi on še nekaj krepil pred playoffom ker je rabil močnejšo ekipo ker je mel slabo izhodišče pred playoffom, tko da mogoče tudi kateri igralec ni bil v top pripravljenosti. Nevem kako je bilo z osebnimi napakami, ki lahko tudi vplivajo na razplet, ampak zmaga 12 točk v gosteh, pa tudi če je prišlo do razlike šele v zadnji četrtini je kar velika razlika, s tem da je igral z nižjo zavzetostjo, plus lahko da je imel veliko slabše razpoloženje kot tvoja ekipa, to igra tudi veliko vlogo. Če bi obe ekipe imele enako pripravljenost, razpoloženje in zavzetost in nevtralen teren bi te verjetno premagal 25-30 točk, kar je realno za tolko dražjo ekipo, vseeno ne moreš pričakovat, da bi te lahko zmagal 50+ pik samo zato ker ima nevem 200k dražjo ekipo, vseeno si imel kompletno sestavljeno ekipo, ampak pač cenejšo, sicer pa vse pozicije lepo pokrite. Ampak, ker si ti odličen poznavalec igre, si izvlekel kar se da tesno tekmo vse do zadnje četrtine, ker si skrbel za dobro pripravljenost moštva, razpoloženje in igral si na vso moč kot se za končnico spodobi. Priboril si si prednost domačega igrišča po rednem delu in si res iztržil maksimum iz svoje ekipe, kar sem ponavadi tudi jaz počel, ampak za kaj več pa je enostavno ekipa prepoceni :) Hočem povedat da je njegova ekipa vseeno bistveno močnejša, ampak ker ti z svojo bolje upravljaš je ta razlika bila dokaj mala na koncu in bi ga z malo sreče lahko tudi presenetil :) To je pač problem MSC, že tako pogostokrat ekipo sestavi malo na silo, ker želi vedno bit konkurenčen, potem pa jo še bolj slabo vodi. Ima pa nekaj odličnih igralcev, oz. jih je imel skozi svojo zgodovino :) Vem kaj govorim ker sem videl njihove skille :) Poleg tega ima trenutno top 3 centersko navezo v ligi. Mislim da do končnice se bo malo spravil k sebi, tko da se obeta zanimiv boj za prvo mesto v vaši konferenci med vami tremi :) Sem pa mnenja da imaš ti največ potenciala v tej ligi, tko da če mi rata letos napredovati, potem vidim tebe kot prvega favorita za napredovanje v naslednjih 2 sezonah, ampak boš moral nekaj investirati še v ekipo, ker je kar nekaj močnih ekip v obeh konferencah, plus nikoli neveš katerega prvoligaša boste spet dobili :) Res da imaš vsestranske igralce, ampak vedi da jst mam tudi vsestranske igralce pa imajo plače od 50k-120k :) tko da imaš še ogromno rezerv pri gradnji moštva :) Imaš pa za tako poceni ekipo res odlične rezultate in finančni prihodniki od vstopnic s tem ne trpijo :)

This Post:
00
274740.151 in reply to 274740.150
Date: 12/13/2015 11:54:55 AM
Overall Posts Rated:
88
Tudi če bi zmagal Celje bi se na meni opekel:D

This Post:
00
274740.152 in reply to 274740.151
Date: 12/13/2015 2:25:04 PM
Overall Posts Rated:
335335
Všeč mi je tole rivalstvo na zahodu ki nastaja med ekipami strteničan, Magic stars Celje, Savlje BC :D Več rivalstev pomeni več derbijev, kar pomeni bolj zanimivo igro in debate :D

This Post:
00
274740.153 in reply to 274740.11
Date: 12/13/2015 5:13:12 PM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
Sej zato pa pravm, da se komaj brzdam da na grem zapravlat pa gradit neke nove ekipe že to sezono, ker vem da bi imel skoraj nične možnosti - ampak lih zato bi mi bil še toliko večji izziv, ker sem rad v vlogi underdoga da potem zmaga šteje dvojno Sem pa itak mnenja da vkolikor se ekipe v modri skupini preveč ne okrepijo, lahko tudi s trenutnim kadrom mešam štrene za finale Je pa pri meni itak tako, da bom napredoval šele ko bom mnenja, da bom sposoben potem v SKLju tudi obstati in se boriti za najvišja mesta, ker želje po tem da napredujem in naslednjo sezono takoj izpadem pač nimam, potem raje ostanem v tej ligi ki je aktivna in mi je prov fajn Če drugega ne, bom pa mogoče sestavu ekipo za presenečenje v pokalu, že nekaj cajta (nism gledu statistike) ni pokala zmagal II. ligaš, mogoče pa jst presenetim To bi mi bil tudi kar lep izziv

This Post:
00
274740.154 in reply to 274740.153
Date: 12/14/2015 11:23:26 AM
Overall Posts Rated:
335335
Ja se strinjam zmaga kot underdog šteje dvojno in je vedno še slajša, predvsem v končnicah ko gre pa resnično zares :)
No pokala še nikoli ni zmagal II ligaš, in je praktično misija nemogoče :) Vsake tolko pride kdaj II ligaš v finale, ampak bolj po spletu okoliščin, kar pomeni ugoden žreb (premagljivi tekmeci + da se že pred odločilnimi boji srečajo kakšni težko kategorniki in se konkurenca dodatno razredči). Pa da ko dobiš prvoligaša da gre za takega ki s bori za obstanek oz. nima popolne ekipe, velikokrat imajo še ekipe ki se borijo za obstanek izjemno močne ekipe v primerjavi z II ligo, zato je pač zelo težko kot II ligaš osvojiti pokal, razen če imaš dosti našparano da sestaviš ekipo za raven prve lige, ampak boš tedensko v takem minusu+še davek, da se ti finančno ne splača tudi če osvojiš naslov, če ga pa ne, si pa potencialno zafuru ekipo za naslednjih nekaj sezon :) Se pa spomnem ekipe KK ločan, ki je kot II ligaš, kar 2x igral v finalu pokala, kar je res velik uspeh, ampak v finalu ni mel možnosti, enkrat je celo proti meni igral finale. Ponavadi v finalu nimajo možnosti II ligaši razen, če bi se favoritu poškodoval kakšen ključen igralec že v začetku tekme ali pa 2 igralca... :)

This Post:
00
274740.155 in reply to 274740.154
Date: 12/14/2015 11:56:16 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
Jaz pa sem mnenja da bi se dalo brez tedenskega minusa zmagati pokal tudi ko II. ligaš Recimo že ti imaš trenutno ekipo sposobno tega, v najslabšem primeru dodaš 1 igralca pa je to mogoče Drugače pa za 500k~ tedenskih plač lahko sestaviš super ekipo, ker dobiš zunanjo linijo igralce z cirka 50-90k~ plačami in vsestranskimi skilli, potem pod košem recimo enega (krilnega) centra za nekih 120k plače in pa defenzivnega centra za nekih 80k. Pa prideš na nekih 420-450k~ tedenskih plač, zraven pa dodaš še igralce v rotacijo in je

Seveda nekaj je tako ekipo sestavit na papirju, drugo pa je takšne igralce dejansko kupit Ampak če praviš da II. ligaš še nikoli ni zmagal pokala.. s tem si mi lihkar postavu izziv! Mi je to celo večji izziv kot uvrstitev v SKL

Drugače Jaz tedensko delam 570k+ prihodka (vstopnice, TV, izdelki), če dodaš temu še pokal 50k je to 620k lahko tedenskega prihodka Plače igralcem recimo 500k~, osebje nekih 50k~, scouting 10k, pa pol še vedno delaš tedenski plus cirka 60k Je pa vse odvisno od selekcije igralcev seveda, nabast v postavo zdej 5 igralcev brez sekundarnih skillov in upat da rata pač ne gre

This Post:
00
274740.156 in reply to 274740.155
Date: 12/14/2015 12:14:56 PM
Overall Posts Rated:
335335
Kot sem dejal največ je odvisno od sreče in samega žreba. Dobim Ljubljana pigs, vrtec, ali koga podobnega, pa je sanj lahk konec že v 1. krogu pokala :) pa mam lahko najboljše selekcionirano ekpi za II ligo pa nimam šans če bodo odigrali na zmago. Imam praktično optimalno ekipo za II ligo, bomo videli kam me bo to prineslo v pokalu, po tvojem mnenju imam torej ekipo s katero lahko pridem v finale :) se strinjam... če mi bo na žrebih vse do polfinala z rožicami postlano! :D
Moja napoved je da bom že čez 1 ali 2 tedna fasu enga težkokategornika (okrog all star tedna), kar je že običaj pri meni :)

Advertisement