Widzę, że kilka razy byłem wywoływany do tablicy. Przykro mi się robi, że już niektórzy mnie skreślają ale to tylko mnie motywuje.
Nie wywoływałem Ciebie, to inni Ciebie wywoływali ;)
Co do całej dyskusji to powiem tak, nie zapominajmy, że to tylko gra;)
Po drugie jedynym wyjściem aby obniżyć pensje jest dobry rozkład skili i ewentualnie odwracanie zawodników. Innego wyjścia niema.
Tak, a ja próbuję pomóc nam w niej wygrywać ;)
A co ja zgłaszam jeśli nie spowolnienie wzrostu tych skilli, czyli zupełnie coś odwrotnego do tego, co wprowadzacie pod egidą U-21.
Troszkę Twój umysł pogalopował za daleko, twierdząc, że managerowie z PLK będą trenować najlepszych polaków. W PLK jest 16 zespołów i chyba tyle samo managerów:P i każda osoba ma swoją odmienną niezależną wizję rozwoju klubu. Nie możesz mieć do nich prentesji ze kupują takich graczy a nie innych. Oczywscie zdarzają się takie przypadki jak hatchet czy vinnie i dobro klubu przekladaja na dobro reprezentacji.
Kolumbowi też zagalopował za daleko, gdy chciał popłynąć na kraniec świata i spaść z krawędzi ;)
A czy w tych klubach nie ma w tej chwili graczy o reprezentacyjnych pensjach? Są, mogliby na ich miejscu być Polacy, więc o co Ci chodzi? Ja nie mam do nich pretensji. To raczej Wy mieliście i narzekaliście, że nie...
1) kupują polskich zawodników o nabitych pensjach (a nie wartych tych pieniędzy);
2) nie poświęcają wyników i nie trenują polskich zawodników.
Mój model ma doprowadzić do tego, żeby produkować dla nich takich zawodników, żeby nie trzeba było ich przekonywać, żeby mieli ich kupić.
Znajdź mi 16 managerów PLK, którzy nie będą tym zainteresowani to się z Tobą zgodzę.
Ile w PLK gra zawodników z kadry? Jeden?
Znajdź mi zatem piętnastu takich managerów.
Gra dwóch reprezentantów Polski?
Znajdź mi czternastu takich managerów.
Rozumiesz do czego zmierzam?
Co do pomysłu z potencjałem to oczywiscie jest fajny i mogę Ci powiedzieć ze nie masz racji ze wszystkim zawodnikom są wbijane tylko 3 skile. Troszeczkę za mało wiesz aby takie tezy wygłaszać.
Tak, bo podkoszowym są wbijane 4 a obwodowym 6. SF-om może trochę więcej.
Łał.
Chodzi o to kiedy one są wbijane, m4ti_!
Posłuże się przykładami:)
To sa skile pewnego obwodowego z 110k pensji; 15 12 15 14 14 13 4 8 8 4 8 6 3
a tu SF: 14 11 14 12 12 9 8 10 7 3 7 3 3
I co to ma udowodnić? Że mamy dwóch takich zawodników w kadrze przez 9 sezonów treningu?
Fantastyczny dowód.
To nie czas na rewolucje tylko na ewolucję:) Dajcie mi popracować troszkę co? A potem palcie mnie na stosie:)
To sobie pracuj. Nie odbieram Tobie tego. Tylko daj pracować też innym.
I to nie ja Ciebie paliłem na stosie, więc te słowa nie do mnie.