Ciekawa dyskusja, ja mam związku z tym pytanie. Moim zdaniem z każdym sezonem będzie trudniej o dobrych graczy zasilających szeregi kadry. Dlaczego?
Dla mnie głównym powodem, jest niezrozumiały brak jawności. Wszystko jakieś tajne, jakieś kolejne projekty w których prowadzący i tak sprzedają zakupionych historyków. Wszystko fajnie, pięknie, a na końcu klops.
Mianowicie brakuje mi od dawna wątku w którym jasno byłoby opisane jak maja wyglądać grajkowie na poszczególnych pozycjach. Np. w stylu :
(233858.1)Dlaczego u nas nie można coś takiego stworzyć? Przy okazji byłoby miejsce do dyskusji nad optymalnym zawodnikiem czy też różnymi drogami rozwoju? Być może coś może by ruszyło, a i czas skauta byłby zaoszczędzony, wystarczyłoby gdyby odesłał do takowego wątku. W tej chwili to mam wrażenie jest jakaś wiedza tajemna,co prowadzi to takich sytuacji:
- nowy skaut radzi coś innego niż jego poprzednik
- rozpoczynane są kolejne projekty, które po sezonie giną w czeluściach forum. Nie wiadomo co się dzieje z tymi grajkami, co i jak trenują.
- BBcy zmienili wpływ bloków, a w tym temacie cisza. Żadnych dyskusji, żadnych prób znalezienia optymalnej wartości tego skilla...chyba że to też utajnione...ale po co? Nic, cisza, golizna...przy okazji....
z całym szacunkiem dla Twojej pracy jako selekcjonera, ale w chwili obecnej zapamiętam ją jako taką w której tematem przewodnim była wspomniana golizna i komentowanie jej przez GieMa;)
Last edited by Czesław at 5/15/2013 4:22:39 PM