Otázka na všechny kandidáty.
Podle mých propočtů je nejpravděpodobnější podoba kvalifikačních skupin takováto:
Itálie, Izrael, Rusko, Slovensko, Maďarsko, Skotsko, Andorra, Lucembursko
Španělsko, Litva, Holandsko, Česko, Rumunsko, Slovinsko, Makedonie, Arménie
Co říkáte slovenské skupině?
Je tam jistá malá šance, že by Česko a Slovensko mohlo být naopak. Brali byste raději tu slovenskou nebo českou skupinu?
Mne je to ťažko hodnotiť. Ale skúsim urobiť porovnanie tímov v jednotl. skupinách:
Taliansko vs. Španielsko
Taliani sú najlepší v BB, čo sa týka NT. Sú veľmi nepríjemní.
Španieli sú na približne rovnakej úrovni ako Taliani. Ale ešte ich majú čo doháňať.
Izrael, Rusko vs. Litva, Holandsko
Izrael je pre mňa neznáma. Nevidel som ho ešte hrať na madzinárodnom poli.
Rusi sú nepríjemní aj pre takých Nemcov, nie to ešte pre nás.
---------------
Všeobecne platí, že litovčania sú v naozajstnom basketbale výborný. Ale tu je to pre mňa to isté ako Izrael, takže ťažko hodnotiť. Musel by som si pozrieť ich káder a predošlé výsledky.
Holanďanov som už hrať videl. Majú celkom dobrý výber, ktorý dokáže súpera potrápiť.
Maďarsko, Škótsko vs. Rumunsko, Slovinsko
Maďari dokážu byť nepríjemní. Majú dosť dobrých hráčov. Jeden ich zápas som videl, v ktorom mali proti silnému súperovi takmer na víťazstvo.
Škóti sú pre mňa veľmi nenápadný účastník skupiny. Vedia prekvapiť.
---------------
Jedného rumuna som mal v tíme. Hral veľmi ofenzívne a často fauloval. O ich reprezentácii však neviem veľa vecí.
Zápasy slovincov - tak tých som pozeral veľa. Majú skúsené mužstvo. Hoci sú na tom výsledkovo slabšie, ako iní, vedia hrať basketbal.
Andorra, Luxembursko vs. Macedónsko, Arménsko
Andorra a Luxembursko sú vyložení outsideri tejto skupiny.
---------------
O macedóncoch sa to povedať nedá. Zajino s tým asi má skúsenosti, ako hral jeden jeho bývalý hráč z Macedónska. (Sry zabudol som meno
))
Arménci sú rovnakí, ako Andorra a Luxembursko.
Z tochto mi vychádza, že takáto skupina, v akej by sme mali byť je hrateľná. Len sa netreba podceňovať, ani vyvyšovať.