BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > U21 Makedonija

U21 Makedonija (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Onisifor

This Post:
00
149768.148 in reply to 149768.147
Date: 10/17/2011 3:38:57 AM
Overall Posts Rated:
203203
Nikoj ne moze da ti zameri za zasluzeno osvoenoto 5to mesto, a najmalku toa da go pravi na temata U21 Makedonija. A ona sto go vikas: "Ne sum do tolku dobar", jas samo bi dopolnil "dovolno dobar za vo sezona 17 obezbedis prvoligaski status bez potreba za igranje baraz".

Inaku za rezultatite na U21 ovaa sezona .... toa e toa. Edinstveno poblisku do pobeda bevme protiv Slovacka. Kaj drugite porazi bevme daleku poslabi protivnici i tuka nemase prostor za nesto poseriozno.

A inaku ne im obrnuvaj vnimenie na post-festum komentarite i kritikite za rezultatite na reprezentacijata, bez pritoa da bide navedeno kade si pogresil i vo sto se sostoela greskata.

This Post:
00
149768.149 in reply to 149768.148
Date: 10/17/2011 4:10:44 PM
Overall Posts Rated:
2929

Izvinete no na ova tema koj komu macka oci. Ili saka da se pravda

This Post:
00
149768.150 in reply to 149768.148
Date: 10/17/2011 4:19:26 PM
Overall Posts Rated:
2929

Izvinete no na ova tema koj komu macka oci. Ili saka da se pravda. Videte go sostavot na PlAYERS so mene i so KAVADARCI.A eden menadjer znae za noviot igrac sto go kupi PLAYERS zasto mu trebase.Mu pisav deka e za KAVADARci. A GORGE i nekoj drug mislat deka zasluzeno go osvoi 5 mesto neka razmislat malku. Ako sum vo greska neka me demantiraat, no ISKRENO rekov ISKRENO I SO POCIT KON SITE MENADJERI VO SITE LIGI. POZDRAV.

From: Onisifor

This Post:
00
149768.152 in reply to 149768.151
Date: 10/17/2011 4:50:00 PM
Overall Posts Rated:
203203
Kako da kazam, sarkazmot ti e na nivo na delo od Miroslav Krleza.

Vistinata e deka ovaa generacija U21 igraci ne bese dovolno dobra za povisok rezultat i vo 75% vinata ne bi trebalo da se bara kaj gorge. Da, nekoi raboti (kako aktivnost na forumot) ne bea na dostojno nivo i toa moze da mu se zameri na gorge, no za rezultatite ne mozeme se nego da go tovarime. Ne znam dali znaete, no ovaa sezona (vo ovoj moment) kaj 21 godisnite igraci imame se' na se' duri 1 igrac so nadvoresna odbrana 13, 1 igrac so 12, 4 igraci so 11. Ovie brojki bea daleku poniski vo tekot na sezonata, koga prakticno se igraa natprevarite.

Trenerite ni se super! Samo gorge ne cini. Mnogu lesno e toa da go kazeme.

This Post:
00
149768.153 in reply to 149768.152
Date: 10/17/2011 5:06:39 PM
Overall Posts Rated:
2929

Vo se se slagam. No dali vodese pogresni taktiki za utakmicite toe povazno. Se slagam dekae dobar selektor i pak ke go pdrzam. NO da gi prati i drugite reprezentacii i da sprema taktiki kako st nas ni odgivara,a ne dase prilagoduvame na drugite. Drugite neka mislat kako ke igraat protiv nas.

From: Xsago
This Post:
00
149768.154 in reply to 149768.153
Date: 10/17/2011 7:56:13 PM
Overall Posts Rated:
128128
Za U21 timot imam nekolku raboti da kazam:

1. Spored sostavot koj sto go imame treba da bideme rangirani 75ti a ne 65ti. Nikoj ne saka da trenira a barate rezultati. E bez posveten trening rezultati nema. Tazen e faktot deka stranci se nafakaat da treniraat posveteno makedonci a na nasite menadzeri voopsto ne im e gajle.
2. Koj misli deka moze poveke neka poveli ima izbori, neka se prijavi. Ova neka bide povik do site zainteresirani entuzijasti. Jas eve javno ke vi kazam ke glasam za onoj kandidat koj trenira aktivno vrvni makedonski reprezentativci zatoa sto smetam deka samo tie se navistina posveteni na reprezentacijata.
3. Dzabe imame 327 tima vo Makedonija koga za reprezentaciite navistina se grizat samo desetina koi gi zrtvuvaat i svoite rezultati za trening. Isti sme kako Barbados i kompanija vo odnos na toa. Cudo e i toa sto go postignuvame.
4. Sto se odnesuva do taktikata, dali imalo greski ne sum vo sostojba vo momentov da komentiram (treba detalno site sredbi da gi razgledam). No edno znam, razmisluvanjeto deka taktikata se kroi spored sebe a se ostava protivnikot da misli na tebe e kompletno pogresna. Naprotiv 70% od pripremata za eden natprevar se sostoi vo toa kako da se odigra protiv bas toj protivnik a duri potoa se prilagouva taa taktika na sebe.

From: gorge

This Post:
00
149768.155 in reply to 149768.154
Date: 10/18/2011 1:55:25 AM
Overall Posts Rated:
1111
Gari mislis deka vinata za porazite e moja? bi sakal da te videv namoe mesto ovaa sezona so istite igraci i protivnici dali ke imase 1 mesto podobro od sega
A ti angel navedi mi gi utakmicite koi sme gi izgubile zaradi moja greska
A toa velam moja, mislis deka jas sam gi donesuvam odlukite za taktika?
Mislis deka jas mestam sto ke mi tekne?

From: Dadimo

This Post:
00
149768.156 in reply to 149768.150
Date: 10/18/2011 6:05:39 AM
Overall Posts Rated:
5555

A eden menadjer znae za noviot igrac sto go kupi PLAYERS zasto mu trebase.Mu pisav deka e za KAVADARci. A GORGE i nekoj drug mislat deka zasluzeno go osvoi 5 mesto neka razmislat malku.

Ако мислиш на Medartas Cencovas, он веќе имаше одигранао 33 минути на 15.10.2011 за претходниот тим па логино беше да се чува вторник.

А за тоа дали е заслужено петото местото на george ќе кажам само дека и без поклонот од баниран пак ќе беше на истата позиција поради подобрата кош-разлика но баш заради тој поклон треба другите менаџери да се воздржуваат од тие коментари дека е заслужено бидеќи со право се ствара револт кај тебе. Значи не му реплицирав на Xsago на овој пост:

Hmmm, mene mi izgleda se regularno. Razgledaj gi sostavite, dlabocinata na timovite, nivnite minati sredbi i vtorata sredba vo ovaa sedmica. Ako sakaat dobra forma site timovi mora da taktiziraat po malku...

само заради тоа што не сакам јавно да дебатирам за местење нстпревари ама неговиот пост не држи вода од едноставна причина што купот беше одамна завршен а резликата од 76 - 103 при еднакво залагање е преголема и крајно нереална.

А не сум баш задоволен од резултатите на двете репрезентации. Од george не ни очекував повеќе бидеќи за мене е сеуште недокажан менаџер за да очекуваме врвни репрезентативни резултати, но за волја на вистина кога стана селектор немавме подобар кандидат. Од Xsago очекував повеќе, имам многу високо милење за него ама според резултатите имам впечаток дека повеќе му идеше со неговиот клуб. Кај двете репрезентации има натпревари каде повеќе се залагавме а не е изгубивме тесно што значи е направена лоша проценка. Не би сакал да бидам погрешно разбран ама мислам дека можевме да имаме некоја победа плус па се надевам дека следната сезона ќе биде поуспешна.

From: gorge

This Post:
00
149768.157 in reply to 149768.156
Date: 10/18/2011 7:40:26 AM
Overall Posts Rated:
1111
Odlicno kazano dadimo, samo da nadopolnam deka nemoze da bide se sovrseno vo vrska so natprevarite na reprezentaciite.
Mora da ima po nekoja greska ili nedobro (procitana protivnickata taktika) bidejci kako sto kroime nia za niv sigurno i tie krojat za nas i razgleduvaat kakov poteg mozeme da povleceme.
Sto velis na natprevarite sto se zalagavme mnogu a izgubivme tesno mozebi sme ocekuvale nesto poinaku od toa sto ispadnalo na kraj inaku normalno ne bi igrale taka.
I uste za mojata sredba so baniran bev siguren deka ke izgubam ne se ni nadevav na pobeda ama apsolutno nikakva.
Mozete da vidite igrav opusteno i videte mi gi igracite koi gi igrav.
Pozdrav

Last edited by gorge at 10/18/2011 7:41:09 AM

From: Dadimo

This Post:
00
149768.158 in reply to 149768.157
Date: 10/18/2011 8:57:40 AM
Overall Posts Rated:
5555
nemoze da bide se sovrseno vo vrska so natprevarite na reprezentaciite.
Mora da ima po nekoja greska ili nedobro (procitana protivnickata taktika) bidejci kako sto kroime nia za niv sigurno i tie krojat za nas i razgleduvaat kakov poteg mozeme da povleceme.

Се слагам, луѓе сме грешиме, неможе секогаш да се погоди тактиката, само констатирав дека можевме да имаме по некоја победа плус и во двете конкуренции.

Advertisement