"- 8-as potnál szerinted alapskill vagy inkább multi? (Persze használható indulók esetében értem, és nem csak U21 szempontból, mert az onnan kikerülő játékosok egy része alkothatja majd a válogatottat).
Elsőként mindenképpen alapskillt kel kapni, ha az u21 számára hasznossá akarjuk tenni!
Sok minden befolyásolhatja az edzést, ha ideális ütemben képes fejlődni, akkor idővel beütemezhetünk 1-1 multisnak számító edzésfajtát. Végeredményben meg elválik, hogy alkalmas lehet-e. Bár 8-as potnál (szupersztár esetén elég gyors bemaxolás van az NT szinthez mérten, 25 éves korban megállhat a fejlődése)"
Feloldanátok nekem ezt az ellentmondást? Gila, te azt mondod egy alapskill kontra multi kérdésre, hogy először mindenképpen alapskillt kell kapnia egy játékosnak ahhoz, hogy U21-es legyen.
Másrészről, ő egy egyértelműen multiskilles játékos, és állításotok szerint ideális lehet U21-esnek:
tempó 12
dobótáv 10
külső védekezés 10
technika 7
labdavezetés 7
passzolás 6
2pontos 8
belső védekezés 8
lepattanó 7
blokk 5
erőnlét 6
büntető 8
Nekem nem tiszta teljesen a gondolatmenet, hogy akkor az alapskilles vagy a multis elv lesz nálatok inkább domináns.
Megjegyzem, nem teljesen értek egyet a multis edzéssel U21-re, kevés az idő, tényleg csak atom jól fejlődő játékosok esetében menne és csak 21 éves korban. Nyerni nem sokat lehet rajta. Az itt példának felhozott játékoson szerintem átgázol az ellenfél, és támadásban pedig nem használható semmire, mert egy olyan skillje nincs azon a szinten, ami alkalmassá tenné. A kérdés arra vonatkozott, hogy 20 éves kora végére hogyan nézne ki egy ideális U21-es bedobó, az 3 szezon edzés. Amit ide írsz, az használható indulók esetén a legrosszabb esetben is alig több, mint kettő.
Van a jelenlegi 21 éves korosztályban ennél sokkal jobb is. Technikai skillekben nem tudja ezt hozni, mert nem U21-re edződött, a nagyválogatottnak készül. A mostani 20 évesek között (tehát alig több mint 2 szezon edzést követően) van olyan, akit bátrabban tennék csapatba, mint őt.