Hehe, nadam se da se nisi nasao uvrijedjen onim gore komentarom.
Nisam rekao da nema jakih treceligasa, ali sam siguran da su i Kupres i Misevi trenutno medju 8 najboljih ekipa u trecim ligama, a kad je rijec o perspektivnim treceligaskim ekipama, tu su u samom vrhu ( sto ce se tek vidjeti kad podje slijedeca sezona, kad skoce plate ).
Tvoja opaska da je kup mjerilo ( da se vise vrednuje kod odredjivanja ranga ) mozda stoji, ali ja sam ove sezone, kao i ti ispao u trecem krugu od prvoligasa, a od tada sam u drzavi napredovao za 40 - 50 mjesta, tako da, ti vidi koliko stoji to da je samo kup mjerilo.
Mislim da je tvoja liga jaka, ali ni priblizno toliko koliko si ti ubjedjen da jeste. Kao ni ova nasa III.11.
Ali ako pogledas ostale trece lige, vidjeces par jako dobrih ekipa ( uglavnom ove koje su ispale iz druge pa se sad hoce vratiti ) koje su dosle do finala, a ostali su bas tanki...
Mislim da nije dovoljno imati jednog, dva ili tri igraca sa platom 20000, ili tu negdje, i smatrati se jakom ekipom, kao sto ti smatras neke koje si ovdje predstavio kao velesile.
I jos ti igraci su vjerovatno tako istrenirani, da su im ofanzivni skillovi napucani na 13, 14, 15, 16, a defanzivni ostali losi, i onda se dobrim igracem pogresno smatra lik sa platom 20000, a dobija ocjene tipa 8 - 9 ( i preko njega udje svaki sut ), ili igrac s platom 10000, a dobija ocjene 6, 7, i kad dobije 8 to onda premija.
Onda, neke ekipe koje se smatraju jakim, imaju par igraca sa platama preko 10000 - 12000, a starosti preko 25 godina, i s njima je valjda skoro gotovo, sto se napredovanja tice, za razliku od ekipa koje imaju igrace s platama 7000 - 8000, i starosti 20 godina, koji jos mogu naprijed.
Eto, proanaliziraj malo ovo o cemu sam ovdje svrljao, mozda i nisam u pravu, ali to je moj stav...