Én mindig általában minden csapat ellen 1 taktikát választok, amit korábban kigondoltam, de visszaszoktam nézni az aktuális ellenfelem utolsó 2-3 mérkőzését és kicsit ennek alapján is összeállítom mindezt.
A további taktikát illetően ahogy én szoktam látni gyakori, az 1az1 ellen illetve a 2-3, és 3-2 zóna. Támadásnál pedig szinte minden csapat mást használ, attól függ mit edzel, de itt is gyakori a "Fuss és tüzelj", "2 pontos erőltetése" és a "higgadt játék" valamint "gyorspasszos játék".
Igen, és ettől függ talán a legtöbb hisz a csapat olyan mentalitásban játszik amilyet beállítottál. A hozzáállást az ellenfél erejéhez képest szokás igazitani vagy ha már nincs sok tétje a hátralévő meccseidnek akkor a rájátszásra is tudsz kicsit segíteni a csapatodnak. A cserék pedig hogyan játszanak szinte minden csapatnál más és ugye függ hogy milyen hozzáállást választassz. Az "edző döntsön" akkor a cserék játszanak de a meccs nagyrészében a kezdők vannak pályán, a tartalékosok egyáltalán nem játszanak alap esetben, kivéve sérülésnél. A "cserepadról válasszon játékosokat", itt durván a kezdők és cserék is egyforma időt töltenek pályán, de a kezdők itt is többet vannak fent, és az utolsó percekben a tartalékosok is pályára lépnek. A következőről a "szigoruan kövesse a cserék sorrendjét" erről sokat nem tudok hisz nem játszattam ezt de általában sor csere van a mérkőzésen mint az előzőnél. Az "kezdők játszanak a 4.negyedben" pedig egyértelmű.