Първите ти 2 параграфа ще се направя, че не съществуват и ще премина директно на темата, за което ти благодаря - иска ми се да говорим по същество.
При всички положения, който и да е треньор (било то на U21 или НО) среща един много голям проблем - ограничения брой мениджъри, които са склонни да тренират. Иначе смятам, че голямата част от тези, които тренират, го правят според указанията на треньора.
Какви ще са моите методи?
Нахалство! Възнамерявам, ако бъда избран разбира се, да взема и един помощник (скаут). Аз разполагам с достатъчно време, както се вижда от активността ми, но още един човек, който да "досажда" ще доведе до още по-добър резултат според мен.
Важното и това, което ще се опитам да обесня е защо е полезно да се тренират играчи и то играчи за U21 (в това число играчи с по-нисък потенциал от порядъка на 6-8). Ето сега започвам с част от нещата, а ако бъда избран ще бъда още по-изчерпателен, в това число и в индивидуалната комуникация с отделните мениджъри. Тук искам да добава, че и към момента хора, с които комуникираме и осбъждаме различни теми около играта, също съм допринесъл за това да започнат да тренират играчи, а също така и със съвети как да го правят. Един от тях е
BALKAN Botevgrad (120366), който в момента има играч като
Vasil Milanov (36451195), какъвто отдавна не сме имали в U21, a e и с перспектива за НО. Мисля, че той може да потвърди (основната заслуга е негова за това, което прави разбира се).
Много е хубаво да се тренират играчи за НО, но подготовката на играч за НО отнема минимум 7-8 сезона (това значи 7-8 сезона лишения за твоя отбор в различни форми) и дори като го завършиш, получваш играч с ~200/200+ заплата, който в голяма част от случаите продаваш, защото това значи, че не можеш да привлечеш други играчи, които да са полезни за отбора (тук може да има и различни интерпретации, но това е друга тема).
Когато тренираш играч за U21 (да кажем с потенциал 6-8) е напълно реално на 21 да го капнеч (хайде 22), което значи 5 сезона в най-лошия случай тренировки и получаваш завършен играч, който няма да е със заплата от порядъка на 150К+ заплата, ако имаш 9ка потенциал U21 трейни на 21/22 години имаш готов играч със заплата 120К примерно. Тоест, произвеждаш играчи за своя собствен отбор - добре тренирани и ниски заплати и това вече носи много повече ползи за твоя отбор занапред. Затова и взимаш не 1, а 2ма играчи и ги тренираш за U21 и след 4-5 сезона имаш произведени 2ма играчи и събрани пари за още 3ма на добро ниво - ето ти отбор, който да се бори за влизане в А група, съставен от млади и добре подготвени играчи.
Като допълнение получаваш и по-голяма посещаемост и съответно повече приходи от продажба на билети, когато в основата на отбора ти са играчи, собствено производство.