BuzzerBeater Forums

BB Bulgaria > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: uBAH

This Post:
00
276811.15 in reply to 276811.14
Date: 2/20/2016 3:45:45 PM
Green Cats
II.4
Overall Posts Rated:
7575
Second Team:
Yellow Cats
Много готино изглежда, когато използваме чужди думи, но това освен всичко друго е признак и за беден речник. Ние в България му викаме джиро, но не е тук мястото да се учим на неща, които в училище би трябвало да сме усвоили.

Не знам защо кандидатите започнаха да пишат речи, след 1 седмица суша и най-накрая аз реших да напиша нещо. Явно съм голям дразнител... Все пак е хубаво да се чуят мненията и концепциите на кандидатите и всеки, който не го направи, според мен лично показва пренебрежение към позицията, за която кандидатства и не печели много ползи от това, но това не е моя работа...

Това, което е най-важно в случая е да има сблъсък на идеи, а такова нещо не виждам. Ако за вас аргумент е - "бил съм много сезони в играта", значи нещата не са наред. Примери за това, че много прекарано време в играта не е еквивалент на познаване на нейната същност много (най-яркити си ги знаем кои са). Не ме разбирайте погрешно, нямам лоши чувства към никой, но за мен това не е аргумент.

Второ, аз също смея да твърдя, че съм в добри отношение с досегашния тренер на U21, но не го изтъквам, тъй като не мисля, че това има значение. Много готино звучи да кажеш: "ще има наследственост", но това, с което реално може да ти помогне в качеството си на бивш U21 селекционер е да ти представи списъка с всички потенциални играчи за отбора, което принципно (не казвам, че е така в случая) не е гаранция за това, че списъка е пълен. Ако искаш мнение - може да го поискаш от всеки, в това число и на досегашния тренер и съм сигурен, че той веднага ще откликне.

Единствения аргумент и някакъв вид на концепция се вижда в изказването на Baluka по отношение на изказването за защитата. Това за убеждаването на мениджъри да тренират играчи с по-нисък потенциал си е взето от моето изказване. А иначе мисля, че всеки един от нас се цели към едно и то е подобряване на резултатите.

Преди няколко сезона тренирах играч, който беше в U21 на Испания, които играха финал на ЕП. Смея да твърдя, че съм запознат с методиката, по която са тренирани играчите, за да се стигне до такива резултати и мисля, че това е един бонус за мен пред останалите. Опита и знанията, които придобиваш (колкото и скромни да са) не са пряко свързани с многото прекарано време в играта и това е един такъв пример.

Лично за себе си имам представа какъв отбор искам да изградя за период от 4 сезона. Пак казвам, иска ми се да гледаме малко по-дългосрочно. Реално треньора на U21 през първия сезон няма какво да промени, а работи с играчите на предишния треньор, а следващия сезон е пак около 1/3 влиянието върху тренирането, което той може да окаже, така че според мен който и да е, ще има нужда поне от 4 сезона, за да може да видим резултати от работата му (освен, ако не прави някакви супер фатални издънки като тактика).

Иска ми се да коментираме конкретни неща, така че нека не си губим времето в празни приказки, това не е дебат/дискусия.

This Post:
00
276811.17 in reply to 276811.16
Date: 2/20/2016 4:20:41 PM
Green Cats
II.4
Overall Posts Rated:
7575
Second Team:
Yellow Cats
Първите ти 2 параграфа ще се направя, че не съществуват и ще премина директно на темата, за което ти благодаря - иска ми се да говорим по същество.

При всички положения, който и да е треньор (било то на U21 или НО) среща един много голям проблем - ограничения брой мениджъри, които са склонни да тренират. Иначе смятам, че голямата част от тези, които тренират, го правят според указанията на треньора.

Какви ще са моите методи? Нахалство! Възнамерявам, ако бъда избран разбира се, да взема и един помощник (скаут). Аз разполагам с достатъчно време, както се вижда от активността ми, но още един човек, който да "досажда" ще доведе до още по-добър резултат според мен.

Важното и това, което ще се опитам да обесня е защо е полезно да се тренират играчи и то играчи за U21 (в това число играчи с по-нисък потенциал от порядъка на 6-8). Ето сега започвам с част от нещата, а ако бъда избран ще бъда още по-изчерпателен, в това число и в индивидуалната комуникация с отделните мениджъри. Тук искам да добава, че и към момента хора, с които комуникираме и осбъждаме различни теми около играта, също съм допринесъл за това да започнат да тренират играчи, а също така и със съвети как да го правят. Един от тях е BALKAN Botevgrad (120366), който в момента има играч като Vasil Milanov (36451195), какъвто отдавна не сме имали в U21, a e и с перспектива за НО. Мисля, че той може да потвърди (основната заслуга е негова за това, което прави разбира се).

Много е хубаво да се тренират играчи за НО, но подготовката на играч за НО отнема минимум 7-8 сезона (това значи 7-8 сезона лишения за твоя отбор в различни форми) и дори като го завършиш, получваш играч с ~200/200+ заплата, който в голяма част от случаите продаваш, защото това значи, че не можеш да привлечеш други играчи, които да са полезни за отбора (тук може да има и различни интерпретации, но това е друга тема).

Когато тренираш играч за U21 (да кажем с потенциал 6-8) е напълно реално на 21 да го капнеч (хайде 22), което значи 5 сезона в най-лошия случай тренировки и получаваш завършен играч, който няма да е със заплата от порядъка на 150К+ заплата, ако имаш 9ка потенциал U21 трейни на 21/22 години имаш готов играч със заплата 120К примерно. Тоест, произвеждаш играчи за своя собствен отбор - добре тренирани и ниски заплати и това вече носи много повече ползи за твоя отбор занапред. Затова и взимаш не 1, а 2ма играчи и ги тренираш за U21 и след 4-5 сезона имаш произведени 2ма играчи и събрани пари за още 3ма на добро ниво - ето ти отбор, който да се бори за влизане в А група, съставен от млади и добре подготвени играчи.

Като допълнение получаваш и по-голяма посещаемост и съответно повече приходи от продажба на билети, когато в основата на отбора ти са играчи, собствено производство.

This Post:
00
276811.19 in reply to 276811.18
Date: 2/20/2016 5:08:56 PM
Green Cats
II.4
Overall Posts Rated:
7575
Second Team:
Yellow Cats
Аз съм го посъветвал да тренира, а това какъв играч е избрал да тренира си е негова работа. Казал съм какви са разликите в потенциала и той е намерил играч 9 потенциал и го е взел, аз няма против ако може да имаме 50 човека с потенциал 9, които да се тренират - те са ограничен брой и всички те трябва да се тренират, а вече дали ще се тренира с приоритет U21 или НО е друга тема, която вече загатнах. Идеята е да се вкарат в процеса не играчи 6-8 потенциал, просто защото това им е потенциала, а за да се вкарат попринцип повече играчи, а тези с такъв потенциал са достатъчни, за да играят в U21. Toест мениджърите да не си мислят, че ако нямаш 9+ потенциал няма смисъл да тренираш, капито? Освен това той конкретно си има и 2ро трейни, а и той беше просто един пример (мога и други да ти дам). Просто, точно и ясно.

Аз съм тренирал такъв играч (със 7 потенциал), който беше и част от U21 и тогава имах най-голямото увеличение в посещаемостта, така че моето лично мнение е, че дори да не е споменато в проучването на феновете, така както много други неща не се споменават, но са факт - оказва влияние. Ние с теб не сме разработчиците на играта, така че по този въпрос можем само да поспорим и можем да споделяме само наши собствени впечатления.

А на теб ти е ясно и как се увеличава рекламата, тоест колкото по-висока е заплатата на съответния национален състезател (било то U21 или НО), толкова по-висока ти е рекламата и тъй като си имал играчи със заплата от порядъка на 20К, нормално увеличението ти да е малко. Сиреч, ако на 21 години имаш играч с 80К заплата в U21, това драстично ще доведе до фрапиращо повишение в рекламата, факт?

Още една вметка, когато имаш такъв играч е и много вероятно той да е един от лидерите в индивидуалните класации в лигата, факт? За справка въпросния играч, за който споменах по-горе с потенциал 7, който спрях да тренирам когато навърши 22 - завърши 2ри по борби във 2ра дивизия миналия сезон.

SuperKras според мен вършеше добра работа и имаше сериозен напредък в комуникацията с мениджърите, което ако бъда избран за U21 треньор се надявам да продължа тази тенденция и ако той се беше кандидатирал отново, аз нямаше да се пусна. И ти отговорих защо не е успял - малкото трениращи мениджъри. След като обаче е накарал повече хора да тренират спрямо момента, в който е стъпил в тази роля, значи си е вършил работата добре. Ако имахме 500 мениджъри, нещата щяха да изглеждат по-различно. Който и да е начело на отбора ще се сблъсква с този проблем.

From: nikito

This Post:
00
276811.20 in reply to 276811.18
Date: 2/20/2016 5:10:13 PM
BALKAN Botevgrad
II.2
Overall Posts Rated:
137137
Second Team:
BALKAN Botevgrad II
Ти ли си посъветвал Балкан Ботевград да тренира играч... с 9 потенциал? Защо вместо това не го посъветва да тренира 2-3-ма с по 6-8, както си обяснил по-долу в поста си? "Do what I say, not what I do" един вид.

НЕ! Той ме посъветва какво да правя с отбора си. А след като взех Миланов се консултирах и със SUPERKRASS какво да правя и как да го тренирам. Не знаех дали потенциала му ще му стигне за ниво НО и затова реших да го тренирам за U21 и после евентуално ако го иска някой в НО, ще отделя още 2-3 сезона за да допринеса за качеството на НО.

Той имаше доста лоши стартови умения, но навакса бързо (ако искаш да ти пратя уменията му пиши ми на ЛС). И ако продължава така ще се опитам да допринеса с играч в НО. Не знам дали сте виждали на minkacha латвиеца, но аз ще се опитам да направя нещо подобно с Миланов, доколкото му позволява потенциала разбира се.

This Post:
00
276811.23 in reply to 276811.21
Date: 2/20/2016 7:12:29 PM
Green Cats
II.4
Overall Posts Rated:
7575
Second Team:
Yellow Cats
На теб или ти е трудно четенето с разбиране, или смятането, а може и двете. Ще ти задам едни прости въпроси и ако успееш да си отговориш (препрочитайки горните постове по няколко пъти) има голяма вероятност да спреш да пишеш глупости в опит да правиш реклама на своя фаворит (явно той няма смелостта да влезе в дискусия, а аз не намирам за нужно да карам някой друг да идва и да задава неудобните въпроси) на фона на антиреклама на мой гръб. Или иначе казано:

Казах ли аз, че ще се опитам да убедя повече мениджъри да тренират именно играчи с по-нисък потенциал, 6-8?

Колко са играчите с потенциал 9-10, които въобще имаме на сезон, така че всеки решил да тренира да може да си вземе такъв?

Ммм... не. Ако тренираш 3 трейнита, играчът ти твърде вероятно няма да има достатъчно мачове, за да се включи в индивидуалните класации. Ако пък даваш съвет да се тренират само двама, или пък играчи на две позиции... силно се надявам да не те изберем за треньор на У21. Дори и да успее някак да се появи там... пробвай да тренираш малко гардове, да видиш те какви лидери са ;) Има една класация за "worst player" в бъзър-мениджъра - ще ги намериш там

Ти сигурно имаш голям опит с тренирането на 3ма играчи едновременно (именно затова си произвел десетки супер национали, а може и тук роля да играят изключителните ти познания по отношение тренирането на играчи), но реалността показва, че гаранцията един играч да направи 48 минути всеки един мач, когато го пуснеш така, далеч не е голяма. По-просто казано, ако искаш да си сигурен, че играчите ти ще хващат достатъчо минути за тренировка на седмица трябва да имаш максимум 2ма, иначе рискуваш някой от тях да направи по-малко от 48 в мача, когато е планирано това да се случи и тогава става кофти.

В момента започвам тренировките на PG, така че ще имам известен опит съвсем скоро.

Само че твоите познания в ББ са всеобхватни, затова всички толкова се радваме, че най-накрая си далеч от Националния отбор, за да имаме шанс да тръгнем напред. Аз бих те посъветвал да спреш да се изказваш неподготвен. ББ за теб е тема, по която се изказваш неподготвен. Пълен провал като мениджмънт на клубния отбор, пълен провал като мениджмънт на НО, това са факти, с които всички сме наясно (дори и ти самия), затова не мисля, че имаш моралното право да правиш това, което правиш. Аз нямам против - те хората виждат кой какъв е. Продължавай да се излагаш, аз нямам против да ти отговарям на следващите безсмислени въпроси.

Все пак хубавото е, че се получава дискусия, аз такава откакто съм в играта не съм виждал (пък било то и за НО), защо ли?

Лека и на теб, дано утре се събудиш освежен и способен да асимилираш данните, с които те заливам.

This Post:
00
276811.25 in reply to 276811.23
Date: 2/21/2016 2:34:02 AM
VZULIA
II.3
Overall Posts Rated:
22
Радвам се, че има почитатели на дебатите, аз лично не съм сред тях. Тая игра не е висша математика и ако разполагаш с ресурса и познаваш закономерностите в играта, въпрос на елементарна вариативност е да вземеш решение, което обаче винаги е субективно заради случайния фактор.
По-важното за мен е да имаш времето и желанието да се занимаваш с НО, а винаги можеш да попълниш познанията си, от тези, който знаят повече.
Егоцентризма винаги скапва нещата, той е в основата на повечето проблеми и не само в играта.

Advertisement