Nie mniej jednak rodzi się u Nas coraz więcej bardzo ciekawych zawodników szczególnie na bardzo potrzebnych pozycjach SF i PF. Większość gra w ligach IV i V. Coraz więcej menadżerów lubi grać Polakami i dostrzega ogromne zalety posiadania Polaka reprezentanta w składzie. Co więcej coraz więcej Polaków już teraz pojawia się w PLK. Jestem pewny, że już niedługo będzie ich jeszcze więcej;-)
Pisałem o tym, że tak właśnie będzie to B.B. King upierał się, że nie, że to utopia. Że PLK nie będzie zainteresowane Polakami. Bo im się oni nie opłacają. Są za drodzy. Szukają zawodników jak najtańszymi kosztami pozyskania i... utrzymania.
Bla, bla, bla.
Zawodnicy w wieku 19 lat dla NT...reszta dla U-21...a to dlatego, że trening do NT jest bardzo długi (około 8-9 sezonów), a z doświadczenia wiem jak często ludzie potrafią się wykruszać.
kozlik4, wiem że wiesz coś o tej grze. Wiem, że starasz się ją zrozumieć. Zamiast na nią narzekać.
Ale ten punkt niestety Cię dyskwalifikuje.
I naprawdę nie mam pojęcia ile jeszcze meczów takich jak z Islandią U-21 potrzebuje, żeby tacy jak widać Ty przejrzeli na oczy
Na szczęście VJ zaczyna oczy szeroko zamknięte powoli stopniowo otwierać, bo już pisze o tym, że czasem jeden mecz może przesądzić wszystko w tej kategorii wiekowej.
@m4ti_
Zmieniło się to, że zawodnicy są trenowani według jakiejś tam mojej wizji uzgodnionej z managerami. Skauci nawiązali kontakt z managerami, powiedzieli czego oczekują od graczy, dalszego treningu i do daje efekty. Wiemy, czym dysponujemy, wiemy czego teraz oczekiwać od zawodników. Wiemy, kto trenuje i co trenuje. Teraz wystarczy to wykorzystać, troszkę poczekać bo nie da się wszystkiego zrobić w 2 sezony.
I takiej odpowiedzi oczekiwałem.
Nie bolało chyba, nie? ;)
@Kandydaci
To ja mam swoje pytanie.
Bardzo proste.
Czy da się w jakiś sensowny i jak najbardziej korzystny sposób podzielić interesy przyszłościowego zaplacza treningowego pod kadrę NT i (niestety) U-21?
A jeśli tak, to w jaki sposób?