BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXI

Kérdés és csevegő XXI (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
241411.150 in reply to 241411.147
Date: 6/3/2013 9:46:54 AM
Overall Posts Rated:
350350
A több pénz ellen szól az is, hogy az újoncok kevés pénze akkor még kevesebbet fog érni.

Máshol miért tudják megoldani, hogy komoly kedvezményt adnak, pl bérek felezése 1 teljes irl évig?
A pénz vásárlóértékét kéne hangolni, felőlem nem kell több pénz.
Csak annyi, hogy 500k-ból ne egy 6-os edzőt tudj venni vagy egy "fél" játékost a jobb félékből, hanem egy 6-os edzőt pl 200-ért és egy komolyabb játékost -ami ma 1 millió - szintén 500-ért.

From: Dawa

To: Domi
This Post:
00
241411.151 in reply to 241411.137
Date: 6/3/2013 9:54:45 AM
Overall Posts Rated:
106106
Örömünkre szolgál, hogy klubunk történetében először vendégül láthatjuk majd a magyar bajnoki Címvédőt.
A csapat szurkolóinak nevében bízunk benne, hogy sikerült felnőni a feladathoz és méltó ellenfelévé válni az egyetlen magyar top100-as csapatnak.

This Post:
11
241411.152 in reply to 241411.146
Date: 6/3/2013 10:12:31 AM
Overall Posts Rated:
350350
Nem szeretnélek megbántani, de a felsorolt csapatokból

Barca Szeki, terribulls, The Smurfs, Gustavson team és Haraszti White Skins
egyetlen u21 játékost nem edztek fel én meg már 4. ciklusomat tolom u21 edzéssel

Mások a céljaink, ennyit akarok jelezni csak.

This Post:
22
241411.153 in reply to 241411.152
Date: 6/3/2013 10:15:50 AM
Overall Posts Rated:
188188
Mások a céljaink, ennyit akarok jelezni csak.

Akkor miért is zavar, hogy egy új csapat mennyi induló összeggel kezd?

This Post:
00
241411.154 in reply to 241411.153
Date: 6/3/2013 10:50:53 AM
Overall Posts Rated:
350350
Azt szeretném,hogy könnyítsenek a helyzetükön. Igazságtalanul*szereztem annó velük szemben 5 milliós előnyt meg más is, aki nálam nagyobb pénzt tudott az ősidőkben gyűjteni.

* értsd: Ma miért nem egyenlőek a feltételek a régivel? Miért büntetik most a farmolást/trédelést és régen miért nem tették?

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/3/2013 10:53:51 AM

This Post:
11
241411.155 in reply to 241411.154
Date: 6/3/2013 11:40:52 AM
Overall Posts Rated:
88
Most akkor az a baj, hogy változtattak (trédelés, farmolás), vagy az hogy nem változtatnak? Csak mert most magad ellen beszélsz, mindig változást akarsz, most meg a szemükre hányod, hogy miért nem ugyanazok a feltételek, mint régen.

Az is baj most már, hogy feljutottál? "Akaratodon kívül, meg sem kérdeztek", ez nagyon lol. Ki az aki nem akar feljutni? Minek játszik akkor? Ráadásul pont amiatt emelted fel a szavad, hogy milyen nehéz egy újoncnak feljutnia.

Abban viszont igazad volt, hogy elrontottad, amikor 5 millád volt. Elköltöttél mindent pár játékosra, meg egy edzőre, nem gondolva arra, mi lesz pár hónap múlva. És pont ezt javaslod az újoncoknak is

Azon meg a hajamat tépem, hogy megint feljött érvként az, hogy ki mennyi válogatottat nevelt. Pont ez a probléma az újoncoknál, nem a pénz. Bejön a fórumra, ahova kb 15 ember írogat rendszeresen - mind azzal jön, hogy a válogatott, meg az edzés. Szerencsétlen persze hogy azt hiszi, hogy az a járható út, ha mindenét elkölti két játékosra, meg egy edzőre (ahogy le is írtad), aztán csak bámul, hogy nem jut egyről a kettőre. Elmondja vajon a mentora, hogy figyeljen a pénzügyekre és fektessen inkább stadionba? Vagy csak annyit mond, hogy vegyél két fiatalt és eddzed őket orrvérzésig? Elmondja valaki az újoncoknak, hogy ha játékosokba és edzőbe fektetik a kezdeti 500k-t, az később sem fog többet érni, míg a stadion folyamatos bevételt termel? Minek neveljen egy újonc válogatottra egyáltalán? Miből? 500k-ból szerinted kijön egy edző, meg két válogatott esélyes játékos? Elmondja valaki nekik, hogy posztonként 2-3 ember kerül be a válogatottba, és azok általában nem 200-300ezres játékosok (amit egy kezdő meg tud venni), hanem sokszor millió környékén cserélnek gazdát?

Írtad, hogy miért nem tud megvenni egy újonc egy hatos edzőt, meg egy egymilliós játékost. Jó, tegyük fel, meg tudja venni. És mi lesz fél év múlva? Mikor edzőt kéne cserélni és emelkedik a játékosai fizetése. Megint jön a nagy ötlet, hogy több pénz kell a játékba? Be kell látni, hogy a játéknak adottak a keretei, azokon belül kell érvényesülni. Van összesen 80 csapatnak hely az első és másodosztályban, nem azon kell sírni, hogy miért nem jut oda egy újonc fél év alatt. Majd odajut, ha elég ügyes lesz. Addig viszont nem kéne olyan baromságokat írni, hogy szegénynek nem telik hatos edzőre, meg milliós játékosra. Tessék elmagyarázni neki, hogy itt a pénzügy fontos, építsen stadiont és majd lesz pénze hatos edzőre, meg válogatott játékosra, nem kell rögtön belerángatni egy eleve kudarcra ítélt projektbe (válogatott nevelés).

A válogatottról meg annyit, hogy kb 15 ember játszótere. Nem jó, de ez van, el kell fogadni, nem pedig savazni azokat, akiket ez nem motivál.

This Post:
00
241411.156 in reply to 241411.152
Date: 6/3/2013 11:57:09 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Ellenpéldaként a saját csapatom mondanám, 9 és 1/3 szezon alatt jutottam fel az első ligába, bajnokságot is sikerült nyernem. Emellett volt két U21-es játékosom (2 magyar, meg egy Fülöp-szigeteki is), egyikük ma is a válogatottban van. Szóval valamennyire össze lehet azért egyeztetni az eredményeket az edzéssel.

This Post:
00
241411.157 in reply to 241411.156
Date: 6/3/2013 12:08:20 PM
Overall Posts Rated:
350350
Nem azt mondtam, hogy nem lehet hanem, ha valaki tendenciózusan rááll pl az u21 edzésre (pl én, blive, Norbi stb..) ők biztos nem tudnak előbbre jutni egyhamar amiatt. Nekünk az a célunk hogy minél többet neveljünk, aki meg arra hajt, hogy minél hamarabb MKL-be jusson őt az elégíti ki.

This Post:
00
241411.158 in reply to 241411.155
Date: 6/3/2013 12:30:26 PM
Overall Posts Rated:
350350
Nem beszélek magam ellen, szeretném ha azonos feltételek lennének ezután mindig (ha már eddig nem sikerült elérni ezt)
Milyen is jó is lenne, ha megmaradt volna a régi rendszer, a sokmillióval.

A feljutást azért kérem számon, mert nem adtak esélyt, hogy megszerezhessem azt a 300-at, amit fizetnek érte.
Más megkaphatta...
Az újoncoknak nincs más választásuk: vagy 4-500k megy a stadionba az elején vagy vesznek egy-két pártízeres embert edzeni és várnak és várnak, amíg összejön 1-1,5 millió.. irl fél évet.
Egyébként ez egy edzős játék, ahol úgy juthatsz előbbre,ha magadnak/ másnak kiedzed a játékost.
Eper a tortára, ha közben el tud érni egy u21 vagy nt szintet is, ami a közösséget is segíti.

Igen,sajnos keveseket érdekel a válogatott.. túl kevés embert. Egyre kisebb az érdeklődés az edzés iránt.
Akkor tessék! Mondd meg cserébe miért a válogatottakkal szembeni negatív értékelés? Egyik 59%, másik 67% megítélésben. honnan tudja egy olyan voksoló, aki pl fent sincs a kinti fórumon, hogy a kapitány/ok mennyire szenvednek, mert nincs pl formában 3-4 ember vagy csak rimánkodni kell a normális edzésükért. Így nagyon nehéz és a szűkülő palettából egyre nehezebb freskót festeni. Alig van sokszor opció, hogy mit mehet taktikában a válogatott.
Ezért negatívan lehúzni a kapitányt szerintem a pofátlanság Chimboraszója...
Kicsit úgy érzem, hogy a szurkolók ok nélkül vannak felháborodva. Tegyenek ők is bele a közösbe és nem lesz rá szavam.
Úgy vagyok vele, aki egy szalmaszálat nem tesz keresztbe (értsd nem edz senkit a válogatottaknak) az ne mondhasson semmilyen kritikát sem! Nem tett érte semmit...
Kíváncsi lennék, ha tényleg csak 15 ember voksa lenne, hol tartana a mutató? Biztosan fentebb, ezt elhiheted.

This Post:
00
241411.159 in reply to 241411.155
Date: 6/3/2013 12:52:56 PM
Overall Posts Rated:
350350
Azon meg a hajamat tépem, hogy megint feljött érvként az, hogy ki mennyi válogatottat nevelt. Pont ez a probléma az újoncoknál, nem a pénz. Bejön a fórumra, ahova kb 15 ember írogat rendszeresen - mind azzal jön, hogy a válogatott, meg az edzés.

,
még valami..
Mondj már egy pozitív/serkentő hatású érvet, amivel a válogatott nevelést ösztönözni lehetne.

Pont azért próbálják megfogni az újoncokat az u21 edzéssel, mert nincs más opciójuk, hogy ki edzzen (de erről már sokat írtam máskor is)
MKL-be nem edzenek 18 éves kortól vagy csak 1-2 embert farvízen..
2. ligába lenne a legjobb táptalaj edzeni, de 64 csapat 2/3-a vagy inkább 3/4 része rá se bagózik, pedig magunknak is segíthetnének.
Ezután értelemszerűen marad a 3. és 4. ligás bázis terepként
De inkább csak az újoncok, mert a régebbi 3. ligás tagok pár kivételt leszámítva szintén inaktívak nevelési téren.

Tehát ismétlem: Hol neveltessen a válogatott és hogyan lehetne ösztönözni a menedzsereket szerinted?

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/3/2013 12:54:33 PM

This Post:
00
241411.160 in reply to 241411.159
Date: 6/3/2013 1:02:41 PM
Overall Posts Rated:
145145
Szerintem megfelelő tőke és stadion nélkül az embereket lebeszélni kéne a válogatott edzésről. Kivéve a szándékos farmokat, mert szerencsére ilyenek is akadnak. Lehet, hogy nem is U21 edzéssel kéne egy újoncot megfogni, habár óriási plusz motivációt jelent.Az első edzésciklusban neveltessünk "csak" közepes embereket, majd második-harmadik ciklustól lehet válogatott (u21) esélyes fiatalokat adni. Persze ezzel rövidtávon biztos nem nőne a válogatott nevelőbázis, de hosszútávon igen.
Persze próbálkozom én is ebben az irányban lépéseket tenni, akárki kért tőlem segítséget segítettem, ha esélyest nevelt, ha nem, de kicsi az érdeklődés.
A legtöbben ide csak játszani jönnek, ebből a szempontból lehet a másik játék jobb, könnyebb. De ez meg élethűbbnek hangzik nekem, igaz a másikon nem vagyok fenn.
Egy jó hossztávú tervvel nem érhet meglepetés. És ebbe bele kell számolni azt is, hogy néha becsúszik egy-egy váratlan vereség, és esik a nézőszám drasztikusan. Ha ez nincs benne a tervben, akkor rossz a terv. Ha benne van, akkor inkább pozitív meglepetések fognak érni, és máris lesz elköltendő pénzed. Nekem eddig mindig akadt.

Advertisement