BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > A Reprezentacija

A Reprezentacija

Set priority
Show messages by
From: Tarikz
This Post:
22
306450.150 in reply to 306450.149
Date: 4/23/2021 8:19:37 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Hvala, momci!

Nasa reprezentacija se u ponedjeljak prilicno lagano obracunala sa Skotskom, a konacna razlika je iznosila 45 poena: (59538).
Napadacki je to funkcionisalo prilicno dobro, ali zato ne mogu reci da sam u potpunosti zadovoljan odbrambenim ucinkom, s obzirom na kvalitet naseg protivnika.
U nasoj grupi se nije mnogo toga promijenilo - i dalje su na vrhu iste 4 reprezentacije sa maksimalnim ucinkom, s tim da je vrlo moguce da tako ostane i nakon sljedeceg kola.

Nas sljedeci protivnik je Norveska, protiv koje smo prije tacno dvije sezone ubiljezili prilicno lagodnu pobjedu.

Cujemo se u nedjelju ili ponedjeljak uz najavu tog meca i osvrt na danasnji trening.

LP

This Post:
66
306450.151 in reply to 306450.150
Date: 4/26/2021 9:58:09 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Pozdrav zajednici,

Veceras nasu reprezentaciju ocekuje vjerovatno posljednja 'lagana' utakmica na ovom Evropskom Prvenstvu, jer se u 8 sati susrecemo sa poznanikom sa proslog EPa, Norveskom.
Norveska je jos jedna od manjih evropskih zajednica na BBu, te u skladu s time i nemaju pretjerano mnogo uspjeha na medjunarodnom nivou. Jedna od zanimljivosti koje se vezu za ovaj tim je da ih vec 20 sezona predvodi isti menadzer - OddgeirF.
U prethodna tri kola su nasi vecerasnji rivali dozivjeli prilicno ubjedljive poraze, protiv kvalitetnijih protivnika. Redom su gubili od Ukrajine i Poljske, a najveci su poraz dozivjeli od susjedne Finske u proslom kolu.
Nas tim ce stoga ovaj mec docekati u prilicno dobrom raspolozenju, uz nadu da cemo produziti niz od tri pobjede jos jednim ubjedljivim trijumfom.

Odlicna vijest za nas tim je svakako cinjenica da su svi igraci dostupni za vecerasnji susret te se moze reci da je strucni stab suocen sa slatkim mukama u taktickoj pripremi. Pored toga, forme se popravljaju iz sedmice u sedmicu te se nadamo da smo dostigli potrebnu radnu temperaturu za okrsaje sa jakim rivalima iz grupe.

I ovaj put nam se na press konferenciji obratio Haris Bagara, vrlo cest gost i ljubimac novinarske ekipe:

Hvala sto ste mi jos jednom ukazali priliku da vam se obratim u ime citavog tima! Veceras nas ocekuje jos jedna utakmica u kojoj imamo imperativ pobjede te se nadamo da necemo iznevjeriti ocekivanja nasih vjernih navijaca. Mislim da prilicno dobro poznajemo Norvezane - strucni stab je pripremio obiman videomaterijal a sa njima smo se susretali i na proslom EPu. Ne smijemo dozvoliti nikakvo opustanje i mislim da pobjeda nece doci u pitanje.

Upitali smo popularnog Hareta da se osvrne na nedavni transfer Milana Stekica, koji karijeru nastavlja kod njegovog bivseg menadzera, Goxyja:

Rekao sam ovo i Milanu - jednostavno sam odusevljen tim potezom. Crvena Romanija je dokazala da je odlicna sredina za razvoj nasih mladih talenata i stoga uopce ne sumnjam da ce Milan dobiti potrebnu paznju da maksimizira svoj potencijal.

Za kraj, zatrazili smo njegov komentar na izvjestaje sa treninga, prema kojima je nedavno popravio vjestine dodavanja:

Da da, drago mi je da potvrdim da su te vijesti tacne. U petak sam zavrsio sa treningom dodavanja i sada mogu da se posvetim nekim drugim aspektima svoje igre. Siguran sam da je strucni stab u saradnji sa Guletom pripremio kvalitetan plan i jedva cekam da vidim kako on izgleda.

Toliko za danasnje javljanje - nadam se da se vidimo na chatu veceras i da cemo proslaviti zajedno jos jednu pobjedu.

LP

This Post:
11
306450.152 in reply to 306450.151
Date: 4/26/2021 5:01:46 PM
kk naprijed
II.4
Overall Posts Rated:
754754
So far so good
👍👍👍👍👍👍

This Post:
33
306450.153 in reply to 306450.152
Date: 5/3/2021 7:20:22 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Pozdrav svima,

Veceras od 20.00 u Madridu ce nasa reprezentacija odmjeriti snage sa prvim snaznijim rivalom iz nase grupe, Finskom.
Finska je izuzetno neugodna reprezentacija sa prilicno interesantnim igracima, a svoju snagu su potvrdili i u dosadasnjem toku ovog sampionata, gdje su ubiljezili pobjede u svim dosadasnjim mecevima.

Nas danasnji protivnik se moze pohvaliti (neocekivano) bogatom BB historijom. U periodu izmedju 29. i 32. sezone su osvojili cak tri medalje – po jednu od svih vrsta, a svakako vrijedi izdvojiti zlatnu medalju iz Sezone 29, sto je uspjeh koji ce tesko biti ponovljen.
Iako u zadnjim sezonama ne uspijevaju da ponove uspjehe iz svojih zlatnih godina, i dalje su prilicno redovni ucesnici druge faze EPa, sto ih stavlja u gornji dom (TOP 15) evropskih selekcija.
Sa Fincima se ne susrecemo toliko cesto kao sa njihovim skandinavskim susjedima, te smo sa njima odigrali svega dva meca u prethodnih 10 sezona. U Sezoni 47 smo u vrlo tvrdom mecu, bez mnogo poena, izgubili sa 12 razlike: (52795), a u Sezoni 45 smo ostvarili pobjedu od 5 poena: (49679).

S obzirom na navedeno, nema sumnje da nas ceka izuzetno nezgodan rival koji je rijesio da se vrati u drugu fazu EPa nakon jednog propustenog ciklusa. Ipak, motivacije u nasem timu ne manjka, jer bismo se pobjedom stavili u vrlo dobru situaciju za plasman u drugu fazu. Poraz nas ne bi izbacio iz igre, ali bi nas doveo u poziciju gdje su nam obavezne pobjede u oba preostala meca.

Na press konferenciji povodom danasnjeg susreta nam se obratio Milan Stekic, jedan od nasih najboljih bekova, koji se nakon sezone pauze vratio trenaznom procesu:

Hvala vam na pozivu, drago mi je da imam priliku da vam se ponovo obratim! Nas igracki kadar nema mnogo iskustva sa Fincima, medjutim strucni stab je radio punom parom i uspio da skupi dosta informacija o njihovom timu, a ja se iskreno nadam da ce ekipa biti u stanju da to iskoristi na najbolji nacin.
Mnogo mi je drago sto sam se vratio u BiH, i mislim da ce se ovaj transfer pokazati kao puni pogodak. Vec u petak sam ostvario odredjeni napredak u dalekometnom sutiranju, i nadam se da cu nastaviti istim tempom. Sjajno je vidjeti i veterane u nasem timu kako nastavljaju da daju svoj maksimum na treninzima, a ovaj put je nagradjen Crnogaca, koji je takodjer poboljsao istu vjestinu. Svaka cast!
Pozvao bih navijace da nam se pridruze veceras u pracenju ovog izuzetno vaznog meca za nas nacionalni tim. Uz vasu podrsku, pobjeda nece izostati!

Toliko za ovaj mec, nadam se da se vidimo na chatu veceras.

LP!

This Post:
00
306450.154 in reply to 306450.153
Date: 5/3/2021 4:31:10 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Cestitke na rutinski odradjenom poslu, apsolutno zasluzeno!

This is where we hold them!
This Post:
33
306450.155 in reply to 306450.154
Date: 5/4/2021 4:28:31 PM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Hvala puno!

Stekic je izgleda bio u pravu kada je rekao da je strucni stab pazljivo analizirao Finsku (i ovdje bih da se zahvalim svom timu na odlicnim prijedlozima!)
Sinoc je nas tim odigrao jednu fantasticnu utakmicu i slavio vrlo zasluzenu i prilicno ubjedljivu pobjedu: (59546)

Kada smo vidjeli takticke odabire sa obje strane (ukljucujuci i zalaganje), mislim da je mnogo laknulo svim nasim navijacima. Finci su pogresnim gadjanjem tempa neutralisali prednost stecenu pogodjenim fokusom, a nasa skauting sluzba je odlicno predvidjela finski napadacki fokus.

Plodove takvih odluka smo krenuli brati vec u prvoj cetvrtini kada sticemo prednost od 7-0 i primoravamo Finsku da koristi prvi timeout. Medjutim, ni taj timeout nije donio mnogo dobroga, jer Finci nisu uspijevali da zadrze nalete nasih momaka. Dominacija u skoku je omogucila da prednost nastavi da raste, te se na odmor ide sa +14 nakon prve cetvrtine.

Mislim da je tu svima bilo jasno u kojem smjeru ce se odvijati ova utakmica, ali na nasu srecu momci nisu popustali, pa cak ni kada je Matanovic zbog loseg doskoka prijevremeno napustio parket. U jednom trenutku je prednost za nasu reprezentaciju iznosila i nevjerovatnih 30 poena, te je u skladu s time trener odlucio da u nastavku meca da malo vecu minutazu i rezervama u nasem timu. S obzirom na to, nije iznenadjenje da su Finci uspjeli da ublaze tu prednost, ali su njihovi napori svakako bili nedovoljni da se nasa prednost u potpunosti istopi.

Ovom pobjedom smo se doveli u prilicno ugodnu poziciju za nastavak sampionata, ali ne treba brzati sa zakljuccima - pristupamo svakoj utakmici sa podjednakim oprezom kako ne bi bilo velikih iznenadjenja. Sto se iznenadjenja tice u nasoj grupi, ne moze se reci da ih je bilo jer su favoriti opravdali ocekivanja. Vrijedi istaci da je u mecu od odredjene vaznosti za nas tim Poljska savladala Ukrajinu uz manje zalaganje i tako se stavila u prilicno finu situaciju.

U susretima drugih grupa smo vidjeli nekoliko iznenadjenja - Bugarska je savladala Francusku i nanijela joj vec drugi poraz u dosadasnjem toku takmicenja, a Austrija je savladala Nizozemsku i tako joj ugrozila prvo mjesto u grupi.

Svi rezultati i tabele su dostupni na sljedecem linku: (http://buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=35)

Znam da sam pozvao da ispratite ovaj mec na chatu, ali ja nazalost nisam uspijevao da udjem tokom citavog meca (stalno sam dobivao Timeout Error). Valjda uspiju da isprave to do sljedeceg kola i susreta sa Poljskom.

Cujemo se sljedece sedmice!

This Post:
00
306450.156 in reply to 306450.155
Date: 5/6/2021 3:15:55 PM
kk naprijed
II.4
Overall Posts Rated:
754754
Zri grožđe

This Post:
22
306450.157 in reply to 306450.156
Date: 5/7/2021 1:49:44 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Što bi rekli ovi Krizni štabovi, naredne dvije sedmice su ključne ! 🤣🤣

This Post:
11
306450.158 in reply to 306450.157
Date: 5/10/2021 6:22:35 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Kao sto je enynho spomenuo, veceras nasu reprezentaciju ocekuje jedna od kljucnih utakmica prve faze Evropskog Prvenstva, a ukrsticemo koplja sa Poljskom, liderom nase grupe i jos jednom ekipom sa maksimalnim ucinkom.

Poljska je jedna od najvecih svjetskih sila koja, nakon neuspjesnog proslog ciklusa, ovu sezonu pokusava da iskoristi da se vrati u apsolutni evropski i svjetski vrh. Prije samo cetiri sezone su Poljaci krunisani za evropskog prvaka, a sezonu nakon toga su kuci donijeli bronzu sa Svjetskog Prvenstva. Na proslo Evropsko Prvenstvo su dosli kao branioci titule, a zavrsili su ga neslavno, vec u prvoj grupnoj fazi, nakon sto im je lekciju u utakmici za prolaz odrzala upravo nasa reprezentacija u svom najboljem mecu pod mojim vodjstvom: (57032). Prosle sezone su Poljaci stigli do polufinala Utjesnog Turnira, gdje ih je zaustavila Litvanija na prilicno ubjedljiv nacin: (59201).
U odnosu na nas prosli susret su Poljaci promijenili selektora. Vratio im se Sztuker, pod cijim vodjstvom su osvojili navedeno evropsko zlato i svjetsku bronzu.

Sto se medjusobnog omjera tice, interesantno je spomenuti da je nas medjusobni omjer u prethodnih 10 izjednacen. Nasa reprezentacija je slavila pobjede u grupnoj fazi Eura u Sezonama 51 i 47, a Poljaci su pobjedjivali u polufinalu Utjesnog Turnira u sezoni 48 i u polufinalu Eura u Sezoni 43. Nadamo se da cemo veceras nastaviti tradiciju pobjeda protiv Poljaka u grupnoj fazi Eura, dok Poljaci sigurno s nestrpljenjem cekaju priliku da nam se osvete za debakl iz Sezone 51.

Ovaj mec nasa reprezentacija ne docekuje u pretjerano dobrom raspolozenju sto se tice forme igraca. Uprkos idealnim minutama gotovo svih reprezentativaca, vecina njih je pala u formi tako da su sada slabe ili prosjecne osmice uz tek nekoliko devetki, a za vecerasnju utakmicu nece konkurisati Jocic u formi 7. U Poljskoj veceras najvjerovatnije nece biti Szmyda i Borzeckog, a ostatak ekipe je pretezno u formi 9 te Poljska ima prednost u ovom segmentu.

U drugom bitnom susretu ove grupe ce se sastati Finska i Ukrajina, dvije porazene ekipe iz prethodnog kola. Finska ce imati blagu prednost u entuzijazmu ali je Ukrajina u svom mecu sa Poljskom u proslom kolu pokazala da je izuzetno tvrd orah. Uprkos nekolicini taktickih promasaja ukrajinskog selektora, njegova ekipa je pruzila fantastican otpor te se stoga s pravom i ovdje moze ocekivati zanimljiv okrsaj veceras.

Ovom prilikom bih vas opet pozvao da se prikljucite chatu, ukoliko je osposobljen, pa da zajedno ispratimo ove izuzetno vazne meceve. Nadamo se pobjedi i ogromnom koraku naprijed ka plasmanu u sljedecu rundu.

LP!

This Post:
00
306450.159 in reply to 306450.158
Date: 5/10/2021 4:29:57 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Strasna pobjeda, cestitke i ovdje!

Sada opusteno u drugi krug, i mirno posmatrati rasplet u grupama ;)

This is where we hold them!
From: Osvetnik

This Post:
00
306450.160 in reply to 306450.159
Date: 5/10/2021 4:44:31 PM
KK Osvetnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
394394
Svaka čast, majstore!

Advertisement