А за тоа дали е заслужено петото местото на george ќе кажам само дека и без поклонот од баниран пак ќе беше на истата позиција поради подобрата кош-разлика но баш заради тој поклон треба другите менаџери да се воздржуваат од тие коментари дека е заслужено бидеќи со право се ствара револт кај тебе. Значи не му реплицирав на Xsago на овој пост:
Hmmm, mene mi izgleda se regularno. Razgledaj gi sostavite, dlabocinata na timovite, nivnite minati sredbi i vtorata sredba vo ovaa sedmica. Ako sakaat dobra forma site timovi mora da taktiziraat po malku...
само заради тоа што не сакам јавно да дебатирам за местење нстпревари ама неговиот пост не држи вода од едноставна причина што купот беше одамна завршен а резликата од 76 - 103 при еднакво залагање е преголема и крајно нереална.
1. baniran vo istata nedela so kavadarci igrase i so KK Players, natprevar za koj toj se cuvase. Toa e period vo koj baniran imase (mislam) samo 7 igraci na raspolaganje ako ne gi racuname tie od po 3k plata. So ogled na negovata slaba (nepostoecka) klupa, toj morase da ima 5 igraci koi bi igrale 48min ili blisku do toa za sredbata so KK Players. Mu ostanaa uste 2 igraci a toj i po smetka na formata malku istaktizira i igrase 3ca na mecot so kavadarci. Sepak morase da igra so uste 2ca poslabi, no moja pretpostavka e deka ne bese premnogu uplasen bidejki najverojatno ocekuvase kavadarci da go predade toj mec, osobeno sto vo toj moment imase najslab skor i deluvase najslabo. Toa e validna pretpostavka i mnogu lesno mozese da se sluci. Sekoj pokvaliteten menazer pretpostavuva so kakov sostav ke mu se sprotivstavi protivnikot i so kakov entuzijazam i svojata strategija ja podgotvuva soodvetno. Vo toa se sostoi i nadmudruvanjeto. Vo slucajov baniran pogresno pretpostavil i ne ocekuval deka moze kavadarci da e tolku silen.
Za sporedba baniran protiv Angelcinja2 se naogal vo slicna situacija. Procenkata mu bila sosema ista kako i protiv kavadarci so taa razlika sto vo toj period Karapetyan bese na prodazba i seuste mozese da igra. Pa taka edno od tie dve dodatni mesta go popolnil so Karapetyan a ne so nekoj od 3k plata.
A za stilot na baniran za igranje na igraci po 48 minuti, nema sto da komentirame. Toa e stil so koj odlicno vo golema mera si ja odrzuva formata i osvoil poveke tituli otkolku sto nie bilo koga ke osvoime vo minatoto. Mozebi nie ne igrame na ist nacin, no ne moze da ocekuvame ste da igraat isto nitu pak postoi eden pravilen recept.
баш заради тој поклон треба другите менаџери да се воздржуваат од тие коментари дека е заслужено бидеќи со право се ствара револт кај тебе
2. Apsolutno se soglasuvam deka nema zosto nie da komentirame i jas voopsto ne bi sakal da komentiram. Megjutoa so ogled deka baniran i KK Players mi se direktni konkurenti, normalno e deka detalno gi sledam nivnite nastapi i vo samiot moment tie vo princip odigraa tocno kako sto i ocekuvav, zaradi sto mene uste togas mi bilo se normalno. I ona sto se sluci e kaj mene se pojavuva revolt bidejki se pisuvaat sekakvi raboti na forum, a pogolemiot broj od niv ne se ni trudat da gi objasnat svoite stavovi tuku samo sakaat da "hejtaat" vo carska terminologija da se obratam. Ili barem jas dobivam takov vpecatok za tie postovi. Apsolutno ne sum "ZA" nikogo, nitu '"PROTIV" nikogo, ne me sfakajte pogresno i ne se lutete. No toa e vpecatokot koj jas go dobivam, zaradi sto i reagirav so objasnuvanje, barem onakvo kakvo jas sto go gledam.
3. Gi povikuvam baniran i KK PLayers kako najpovikani da se izjasnat za tie sredbi, za da nemame nepotrebni problemi. Ako bile namesteni neka kazat, i onaka nema nikakva kazna za takov tip na mestenje vo BB i seedno bi im bilo. Ako ne bile namesteni barem ke znaeme deka bilo mnogu vreva za nisto.
4. Sto se odnesuva do reprezentacijata, jas na krajot na sezonata ke dadam detalen izvestaj za rabotenjeto, nacinot na kroenje na taktikata, pa vie sami ocenete, dali bilo dobro ili loso. Imase i pozitivni i negativni rezultati.
Last edited by Xsago at 10/18/2011 9:06:34 AM