BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > U21 Makedonija

U21 Makedonija (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: gorge

This Post:
00
149768.155 in reply to 149768.154
Date: 10/18/2011 1:55:25 AM
Overall Posts Rated:
1111
Gari mislis deka vinata za porazite e moja? bi sakal da te videv namoe mesto ovaa sezona so istite igraci i protivnici dali ke imase 1 mesto podobro od sega
A ti angel navedi mi gi utakmicite koi sme gi izgubile zaradi moja greska
A toa velam moja, mislis deka jas sam gi donesuvam odlukite za taktika?
Mislis deka jas mestam sto ke mi tekne?

From: Dadimo

This Post:
00
149768.156 in reply to 149768.150
Date: 10/18/2011 6:05:39 AM
Overall Posts Rated:
5555

A eden menadjer znae za noviot igrac sto go kupi PLAYERS zasto mu trebase.Mu pisav deka e za KAVADARci. A GORGE i nekoj drug mislat deka zasluzeno go osvoi 5 mesto neka razmislat malku.

Ако мислиш на Medartas Cencovas, он веќе имаше одигранао 33 минути на 15.10.2011 за претходниот тим па логино беше да се чува вторник.

А за тоа дали е заслужено петото местото на george ќе кажам само дека и без поклонот од баниран пак ќе беше на истата позиција поради подобрата кош-разлика но баш заради тој поклон треба другите менаџери да се воздржуваат од тие коментари дека е заслужено бидеќи со право се ствара револт кај тебе. Значи не му реплицирав на Xsago на овој пост:

Hmmm, mene mi izgleda se regularno. Razgledaj gi sostavite, dlabocinata na timovite, nivnite minati sredbi i vtorata sredba vo ovaa sedmica. Ako sakaat dobra forma site timovi mora da taktiziraat po malku...

само заради тоа што не сакам јавно да дебатирам за местење нстпревари ама неговиот пост не држи вода од едноставна причина што купот беше одамна завршен а резликата од 76 - 103 при еднакво залагање е преголема и крајно нереална.

А не сум баш задоволен од резултатите на двете репрезентации. Од george не ни очекував повеќе бидеќи за мене е сеуште недокажан менаџер за да очекуваме врвни репрезентативни резултати, но за волја на вистина кога стана селектор немавме подобар кандидат. Од Xsago очекував повеќе, имам многу високо милење за него ама според резултатите имам впечаток дека повеќе му идеше со неговиот клуб. Кај двете репрезентации има натпревари каде повеќе се залагавме а не е изгубивме тесно што значи е направена лоша проценка. Не би сакал да бидам погрешно разбран ама мислам дека можевме да имаме некоја победа плус па се надевам дека следната сезона ќе биде поуспешна.

From: gorge

This Post:
00
149768.157 in reply to 149768.156
Date: 10/18/2011 7:40:26 AM
Overall Posts Rated:
1111
Odlicno kazano dadimo, samo da nadopolnam deka nemoze da bide se sovrseno vo vrska so natprevarite na reprezentaciite.
Mora da ima po nekoja greska ili nedobro (procitana protivnickata taktika) bidejci kako sto kroime nia za niv sigurno i tie krojat za nas i razgleduvaat kakov poteg mozeme da povleceme.
Sto velis na natprevarite sto se zalagavme mnogu a izgubivme tesno mozebi sme ocekuvale nesto poinaku od toa sto ispadnalo na kraj inaku normalno ne bi igrale taka.
I uste za mojata sredba so baniran bev siguren deka ke izgubam ne se ni nadevav na pobeda ama apsolutno nikakva.
Mozete da vidite igrav opusteno i videte mi gi igracite koi gi igrav.
Pozdrav

Last edited by gorge at 10/18/2011 7:41:09 AM

This Post:
00
149768.158 in reply to 149768.157
Date: 10/18/2011 8:57:40 AM
Overall Posts Rated:
5555
nemoze da bide se sovrseno vo vrska so natprevarite na reprezentaciite.
Mora da ima po nekoja greska ili nedobro (procitana protivnickata taktika) bidejci kako sto kroime nia za niv sigurno i tie krojat za nas i razgleduvaat kakov poteg mozeme da povleceme.

Се слагам, луѓе сме грешиме, неможе секогаш да се погоди тактиката, само констатирав дека можевме да имаме по некоја победа плус и во двете конкуренции.

From: Xsago

This Post:
11
149768.159 in reply to 149768.156
Date: 10/18/2011 9:03:10 AM
Overall Posts Rated:
128128
А за тоа дали е заслужено петото местото на george ќе кажам само дека и без поклонот од баниран пак ќе беше на истата позиција поради подобрата кош-разлика но баш заради тој поклон треба другите менаџери да се воздржуваат од тие коментари дека е заслужено бидеќи со право се ствара револт кај тебе. Значи не му реплицирав на Xsago на овој пост:

Hmmm, mene mi izgleda se regularno. Razgledaj gi sostavite, dlabocinata na timovite, nivnite minati sredbi i vtorata sredba vo ovaa sedmica. Ako sakaat dobra forma site timovi mora da taktiziraat po malku...

само заради тоа што не сакам јавно да дебатирам за местење нстпревари ама неговиот пост не држи вода од едноставна причина што купот беше одамна завршен а резликата од 76 - 103 при еднакво залагање е преголема и крајно нереална.

1. baniran vo istata nedela so kavadarci igrase i so KK Players, natprevar za koj toj se cuvase. Toa e period vo koj baniran imase (mislam) samo 7 igraci na raspolaganje ako ne gi racuname tie od po 3k plata. So ogled na negovata slaba (nepostoecka) klupa, toj morase da ima 5 igraci koi bi igrale 48min ili blisku do toa za sredbata so KK Players. Mu ostanaa uste 2 igraci a toj i po smetka na formata malku istaktizira i igrase 3ca na mecot so kavadarci. Sepak morase da igra so uste 2ca poslabi, no moja pretpostavka e deka ne bese premnogu uplasen bidejki najverojatno ocekuvase kavadarci da go predade toj mec, osobeno sto vo toj moment imase najslab skor i deluvase najslabo. Toa e validna pretpostavka i mnogu lesno mozese da se sluci. Sekoj pokvaliteten menazer pretpostavuva so kakov sostav ke mu se sprotivstavi protivnikot i so kakov entuzijazam i svojata strategija ja podgotvuva soodvetno. Vo toa se sostoi i nadmudruvanjeto. Vo slucajov baniran pogresno pretpostavil i ne ocekuval deka moze kavadarci da e tolku silen.

Za sporedba baniran protiv Angelcinja2 se naogal vo slicna situacija. Procenkata mu bila sosema ista kako i protiv kavadarci so taa razlika sto vo toj period Karapetyan bese na prodazba i seuste mozese da igra. Pa taka edno od tie dve dodatni mesta go popolnil so Karapetyan a ne so nekoj od 3k plata.

A za stilot na baniran za igranje na igraci po 48 minuti, nema sto da komentirame. Toa e stil so koj odlicno vo golema mera si ja odrzuva formata i osvoil poveke tituli otkolku sto nie bilo koga ke osvoime vo minatoto. Mozebi nie ne igrame na ist nacin, no ne moze da ocekuvame ste da igraat isto nitu pak postoi eden pravilen recept.

баш заради тој поклон треба другите менаџери да се воздржуваат од тие коментари дека е заслужено бидеќи со право се ствара револт кај тебе

2. Apsolutno se soglasuvam deka nema zosto nie da komentirame i jas voopsto ne bi sakal da komentiram. Megjutoa so ogled deka baniran i KK Players mi se direktni konkurenti, normalno e deka detalno gi sledam nivnite nastapi i vo samiot moment tie vo princip odigraa tocno kako sto i ocekuvav, zaradi sto mene uste togas mi bilo se normalno. I ona sto se sluci e kaj mene se pojavuva revolt bidejki se pisuvaat sekakvi raboti na forum, a pogolemiot broj od niv ne se ni trudat da gi objasnat svoite stavovi tuku samo sakaat da "hejtaat" vo carska terminologija da se obratam. Ili barem jas dobivam takov vpecatok za tie postovi. Apsolutno ne sum "ZA" nikogo, nitu '"PROTIV" nikogo, ne me sfakajte pogresno i ne se lutete. No toa e vpecatokot koj jas go dobivam, zaradi sto i reagirav so objasnuvanje, barem onakvo kakvo jas sto go gledam.

3. Gi povikuvam baniran i KK PLayers kako najpovikani da se izjasnat za tie sredbi, za da nemame nepotrebni problemi. Ako bile namesteni neka kazat, i onaka nema nikakva kazna za takov tip na mestenje vo BB i seedno bi im bilo. Ako ne bile namesteni barem ke znaeme deka bilo mnogu vreva za nisto.

4. Sto se odnesuva do reprezentacijata, jas na krajot na sezonata ke dadam detalen izvestaj za rabotenjeto, nacinot na kroenje na taktikata, pa vie sami ocenete, dali bilo dobro ili loso. Imase i pozitivni i negativni rezultati.

Last edited by Xsago at 10/18/2011 9:06:34 AM

This Post:
00
149768.160 in reply to 149768.159
Date: 10/18/2011 10:03:37 AM
Overall Posts Rated:
5555

baniran i KK Players mi se direktni konkurenti, normalno e deka detalno gi sledam nivnite nastapi i vo samiot moment tie vo princip odigraa tocno kako sto i ocekuvav, zaradi sto mene uste togas mi bilo se normalno.

Се гледа по издржаното објаснување дека добро ги пратиш твоите конкуренти, и ми помогна да сфатам (верувам и на другите менаџери) како дојде до овие изненадувања. Сепак по реално ќе ми беше ако разликата беше помала и/или послабиот повеќе се трудел за да победи, како во овој пример:
http://www.buzzerbeater.com/match/35772250/boxscore.aspx

но ако згрешив, јавно им се извинувам на двата тима за кои мислев дека се вмешани во овој сомнителен резултат.
Сега посвети се на плеј-офот, среќно во обидот за освојување на титулата, па здравје на крајот на сезоната ќе го очекуваме твојот извештај. Сепак тебе ова ти беше прва сезона како селектор и мислам дека следната би требало да биде поуспешна.

This Post:
00
149768.161 in reply to 149768.154
Date: 10/18/2011 10:07:22 AM
Overall Posts Rated:
2727
Eve druze i na tebe ke vratam komentar na toa sto kaza deka gorge koga bil kandidat nemalo podobar menadjer za kandidat na vodenje na reprezentacijava, se dodeka glasame preku vrski, veruvaj deka se vakvi utki ke se pravat so reprezentacijava, kako sto znam deka gorge koga bese kandidat bev i jas, vie so preporaka od ????????, ne sakam da go napomenuvam go izglasavte gorge, okej, ne sum protiv nego, imav dobri kontakti so gorge, dodeka Bitka bese vo reprezentacija, i go cenam za dobar menadjer, no komentiram bidejki kazuvas deka nemalo podobar kandidat. A vednas i ke ti dadam odgovor, bidejki znam deka ke pisuvate deka moive rezultati se gledaat vo ligata, pa koj ke izbori podobri rezultati vo nasava grupa, slobodno neka poveli, mislam deka sme edna od najjakite grupi od vtoroligasite, tuka e cedejkata, tuka e piperkari, tuka e golemiot rival CHAMPIONS, a veke e golem konkurent i novajlijata vo nasava grupa Les Andres. I deka nema posveteni menadjeri za trening na mladi igraci se lazes tuka, eve go do kade stasa Bitka Trajkovski, samo za nego kupiv trener od 6 level, i napreduva odlicnoooooo, sto sum stvarno premnogu iznenaden i zadovolen od nego.

This Post:
00
149768.162 in reply to 149768.161
Date: 10/18/2011 10:49:48 AM
Overall Posts Rated:
5555
Првиот дел од постот веројатно се однесува за мене, па да ти кажам дека никогаш не сум гласал по нарачка ниту подржувам таков начин на избирање селектор. Единствено што ме интересира кај кандидатот пред да гласам е што направил како резултат досега и какво искуство има во играва. Сеуште не се познавам со никој лично во играва ниту би дозволил некој да ме натера да гласам за некој што мислам дека не е добар кандидат. Тогаш мислев а и сеуште мислам дека george е подобар избор од тебе, се проби до елитата, помагаше околу репрезентациите, не се караше со другите менаџери како тебе едно време кога се скара со сите што бевме во У21 скаутинг тимот под водство на тогашниот селектор bobans.
Можеби ти се падна тешка второлигашка група, ама биди упорен, работи правилно со својот тим и ќе ја дочекаш својата шанса за влез во елитата или пак за селектор.

А за тренингот повеќе од Xsago, он кажа општо и можеби не мислел на тебе, јас може само да те охрабрам да продложиш со правилниот тренинг на Bitka Trajkovski.

This Post:
00
149768.163 in reply to 149768.161
Date: 10/18/2011 10:54:49 AM
Overall Posts Rated:
1111
Vi blagodaram na site i sto me podrzuvaat i sto mi davaat dobronamerni kritiki, toa go pocituvam i nema zosto da se lutam.
Svesen sum deka moram da imam napraveno greska toa e normalno i bi sakal da mi se ukaze na nea tuka nema lutenje, no ne mi e prijatno samo da se rece gorge ne e dobar menager ili pomizeren od nego bil samo LA Sasho.
Bev izbran za menager na u21 timot pa na stranata na nacionalniot tim ima prasanje dali go podrzuvate ili ne selektorot.
Dokolku nekoj misli deka ne sum dostoen za toa slobodno neka glasa protiv.
I normalno koga ke vidam deka ne sum posakuvan ili na povece menageri ne im se dopaga mojata rabota i rabotata na nasiot reprezentativen tim ili timot na skauti kako da kazam sigurno ne bi se prijavil za uste eden mandat osven ako sum bez razum.

Inaku za vodenjeto na seniorskata reprezentacija bidete uvereni deka xsago momentalno ja vodi reprezentacijata na najvisoko nivo i mozam da kazam deka duri mu se voshituvam za negovoto skautiranje i kroenje na taktiki za nasite protivnici do najsitni detali.

A rezultatite ke si dojdat po sebe.
Nemoze denes stanuvas selektor i od selektorot vednas vo naredniot natprevar se bara dobar rezultat.

Vi blagodaram i pozdrav,
gorge

Last edited by gorge at 10/18/2011 10:56:56 AM

From: dimac
This Post:
00
149768.164 in reply to 149768.163
Date: 11/7/2011 9:05:24 AM
The Black Ice
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
123123
Second Team:
dragonfly18
Почнуваме.

Најпрвин треба да се прегледаат драфтуваните играчи. Секој што може да помогне да помине некоја лига нека ми прати порака или нека пише тука. Не се проверени третите лиги.

Интересен линк:(177686.6). Во него ги има линковите од сите лиги во BB-Македонија.

From: Onisifor

This Post:
00
149768.165 in reply to 149768.164
Date: 11/7/2011 9:41:36 AM
Overall Posts Rated:
203203
Почнуваме.
Sto be? Tebe te izbraa? Lele! Definitivno pocnuvame ... da toneme :(

Advertisement