Kilka słów podsumowania:
I wniosek jak dla mnie najważniejszy (generalny):
Zdecydowanie za mało inwestujemy w obronę i podania.
A chyba tak się właśnie nowocześnie gra i wygrywa...(3 z brzegu mecze BBB)
(19984603)
(19984600)
(19970601)
Jakie cechy wspólne maja te mecze?
Drużyna która wygrała ma gorszy atak, lepsza obronę i więcej asyst
Nie twierdzę, że jest to jedyny i decydujący czynnik, ale na pewno bardzo, bardzo ważny. Bez trudu można znaleźć szereg spotkań gdzie to się nie sprawdza, ale zauważam taką tendencję wśród najlepszych (odpuszczanie w ataku na rzecz obrony). Zresztą u nas w kraju WKS Lakers, KKS Chudzielce czy Warsaw Corsairs, dominują bo są najlepsi w defensywie (Toruńskie Anioły i Rosomaki są na dobrej drodze żeby do nich dołączyć;))
jak dla mnie Twoje przykłady są ewidentnym naciąganiem pod swoją teorię bo np. pierwszy mecz to mi wygląda na BB buga bo nie wiem jakim cudem można pomylić się z obroną i wygrać i dlaczego zespół 15 razy rzucał za 3 punkty grając grając LI (pomijam fakt że ich pierwszy C w pierwszej kwarcie kosę dostał) chyba po prostu sg tej ekipy nie nadaje się do grania LI bo trafił tylko 1/15 z gry
widzę ze podałeś 2 mecze zespołu Ice Storm BC a ja dla przykładu podam trzeci w którym patrząc na taka analizę wygrać prawa nie mieli
(17913217)w 2 i 3 przykładzie raczej zbiórki wskazał bym jako decydujący element niż obrona czy płynność
i tak to wszystko nie zmienia faktu ze się z Tobą zgadzam
Zdecydowanie za mało inwestujemy w obronę i podania.