BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXI

Kérdés és csevegő XXI (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
241411.156 in reply to 241411.152
Date: 6/3/2013 11:57:09 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Ellenpéldaként a saját csapatom mondanám, 9 és 1/3 szezon alatt jutottam fel az első ligába, bajnokságot is sikerült nyernem. Emellett volt két U21-es játékosom (2 magyar, meg egy Fülöp-szigeteki is), egyikük ma is a válogatottban van. Szóval valamennyire össze lehet azért egyeztetni az eredményeket az edzéssel.

This Post:
00
241411.157 in reply to 241411.156
Date: 6/3/2013 12:08:20 PM
Overall Posts Rated:
350350
Nem azt mondtam, hogy nem lehet hanem, ha valaki tendenciózusan rááll pl az u21 edzésre (pl én, blive, Norbi stb..) ők biztos nem tudnak előbbre jutni egyhamar amiatt. Nekünk az a célunk hogy minél többet neveljünk, aki meg arra hajt, hogy minél hamarabb MKL-be jusson őt az elégíti ki.

This Post:
00
241411.158 in reply to 241411.155
Date: 6/3/2013 12:30:26 PM
Overall Posts Rated:
350350
Nem beszélek magam ellen, szeretném ha azonos feltételek lennének ezután mindig (ha már eddig nem sikerült elérni ezt)
Milyen is jó is lenne, ha megmaradt volna a régi rendszer, a sokmillióval.

A feljutást azért kérem számon, mert nem adtak esélyt, hogy megszerezhessem azt a 300-at, amit fizetnek érte.
Más megkaphatta...
Az újoncoknak nincs más választásuk: vagy 4-500k megy a stadionba az elején vagy vesznek egy-két pártízeres embert edzeni és várnak és várnak, amíg összejön 1-1,5 millió.. irl fél évet.
Egyébként ez egy edzős játék, ahol úgy juthatsz előbbre,ha magadnak/ másnak kiedzed a játékost.
Eper a tortára, ha közben el tud érni egy u21 vagy nt szintet is, ami a közösséget is segíti.

Igen,sajnos keveseket érdekel a válogatott.. túl kevés embert. Egyre kisebb az érdeklődés az edzés iránt.
Akkor tessék! Mondd meg cserébe miért a válogatottakkal szembeni negatív értékelés? Egyik 59%, másik 67% megítélésben. honnan tudja egy olyan voksoló, aki pl fent sincs a kinti fórumon, hogy a kapitány/ok mennyire szenvednek, mert nincs pl formában 3-4 ember vagy csak rimánkodni kell a normális edzésükért. Így nagyon nehéz és a szűkülő palettából egyre nehezebb freskót festeni. Alig van sokszor opció, hogy mit mehet taktikában a válogatott.
Ezért negatívan lehúzni a kapitányt szerintem a pofátlanság Chimboraszója...
Kicsit úgy érzem, hogy a szurkolók ok nélkül vannak felháborodva. Tegyenek ők is bele a közösbe és nem lesz rá szavam.
Úgy vagyok vele, aki egy szalmaszálat nem tesz keresztbe (értsd nem edz senkit a válogatottaknak) az ne mondhasson semmilyen kritikát sem! Nem tett érte semmit...
Kíváncsi lennék, ha tényleg csak 15 ember voksa lenne, hol tartana a mutató? Biztosan fentebb, ezt elhiheted.

This Post:
00
241411.159 in reply to 241411.155
Date: 6/3/2013 12:52:56 PM
Overall Posts Rated:
350350
Azon meg a hajamat tépem, hogy megint feljött érvként az, hogy ki mennyi válogatottat nevelt. Pont ez a probléma az újoncoknál, nem a pénz. Bejön a fórumra, ahova kb 15 ember írogat rendszeresen - mind azzal jön, hogy a válogatott, meg az edzés.

,
még valami..
Mondj már egy pozitív/serkentő hatású érvet, amivel a válogatott nevelést ösztönözni lehetne.

Pont azért próbálják megfogni az újoncokat az u21 edzéssel, mert nincs más opciójuk, hogy ki edzzen (de erről már sokat írtam máskor is)
MKL-be nem edzenek 18 éves kortól vagy csak 1-2 embert farvízen..
2. ligába lenne a legjobb táptalaj edzeni, de 64 csapat 2/3-a vagy inkább 3/4 része rá se bagózik, pedig magunknak is segíthetnének.
Ezután értelemszerűen marad a 3. és 4. ligás bázis terepként
De inkább csak az újoncok, mert a régebbi 3. ligás tagok pár kivételt leszámítva szintén inaktívak nevelési téren.

Tehát ismétlem: Hol neveltessen a válogatott és hogyan lehetne ösztönözni a menedzsereket szerinted?

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/3/2013 12:54:33 PM

This Post:
00
241411.160 in reply to 241411.159
Date: 6/3/2013 1:02:41 PM
Overall Posts Rated:
145145
Szerintem megfelelő tőke és stadion nélkül az embereket lebeszélni kéne a válogatott edzésről. Kivéve a szándékos farmokat, mert szerencsére ilyenek is akadnak. Lehet, hogy nem is U21 edzéssel kéne egy újoncot megfogni, habár óriási plusz motivációt jelent.Az első edzésciklusban neveltessünk "csak" közepes embereket, majd második-harmadik ciklustól lehet válogatott (u21) esélyes fiatalokat adni. Persze ezzel rövidtávon biztos nem nőne a válogatott nevelőbázis, de hosszútávon igen.
Persze próbálkozom én is ebben az irányban lépéseket tenni, akárki kért tőlem segítséget segítettem, ha esélyest nevelt, ha nem, de kicsi az érdeklődés.
A legtöbben ide csak játszani jönnek, ebből a szempontból lehet a másik játék jobb, könnyebb. De ez meg élethűbbnek hangzik nekem, igaz a másikon nem vagyok fenn.
Egy jó hossztávú tervvel nem érhet meglepetés. És ebbe bele kell számolni azt is, hogy néha becsúszik egy-egy váratlan vereség, és esik a nézőszám drasztikusan. Ha ez nincs benne a tervben, akkor rossz a terv. Ha benne van, akkor inkább pozitív meglepetések fognak érni, és máris lesz elköltendő pénzed. Nekem eddig mindig akadt.

This Post:
00
241411.161 in reply to 241411.160
Date: 6/3/2013 1:13:59 PM
Overall Posts Rated:
350350
Ha minden relatív újoncot lebeszélnék az edzésről létesítmény vagy tőke hiányából adódóan és nem lenne nagyobb az érdeklődés a régi tagok körében sem nevelésre, akkor aztán tényleg lehúzhatná a rolót a válogatott :/

Ez kinek jó?
A kluboknak biztos nem, hiszen nem lesz koordináltan egy-egy jó emberük, akiket a scoutok segítségével neveltek volna.
a válogatottnak pláne nem jó, hisz a nemzet értékmérője és "címlapja".

Muszájherkules van azt hiszem...

This Post:
00
241411.162 in reply to 241411.161
Date: 6/3/2013 1:24:32 PM
Overall Posts Rated:
145145
Nem az edzésről beszélném le őket, hanem keresnék nekik pár 19 év elején járó sztárt, akiket 20-50k között leigazolhatnak, és őket szezonokig edzegethetnék, feljuthatnának harmadosztályba, és talán amikor ezek bemaxolnak, már van nagyobb stadion, egy kis pénz, és bevállalnak 1-2 húzóembert, szupersztárt, akikkel már a második ligába is feljuthatnak idővel. Mindent szépen sorjában.

Last edited by Wenger92 at 6/3/2013 1:25:55 PM

This Post:
00
241411.163 in reply to 241411.162
Date: 6/3/2013 1:52:30 PM
Overall Posts Rated:
350350
Értelek, de ez egy hosszabb folyamat. Például 3-4 szezon...

Itt vannak a fórumok, sajnos kong a jelentkezők hiányától.

(239156.1) és hasonló társa (232639.1)

Ha most nem pályázik senki sem akkor a tervezett 3 szezonos terved méginkább elcsúszik viszont addig is el kell indítani valahol az edzéseket. Mármint úgy gondolom, hogy vagy marad a draftolónál (akár újonc is) vagy megy külföldre és ki tudja ott hogyan hánykolódik majd, mert itthonról nincs nagy kereslet most a programokra.
Attól félek, hogy 2-3 szezon üresjárat/kiesés az edzésben az gallyra vágná totál a válogatottakat és önkéntes alapon maradnánk az edzés terén, amit én kicsit szégyennek* érzek egy 950 fős nemzetnél. (Van, aki fele ennyi létszámból is tud ütőképes válogatottat "gyártani")

* ui: ez nem a te hibád félreértés ne essék.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/3/2013 1:56:43 PM

This Post:
00
241411.164 in reply to 241411.163
Date: 6/3/2013 1:56:03 PM
Overall Posts Rated:
145145
Igen, le is írtam, vagy la akartam, hogy kevés a jelentkező, ezzel nehéz mit csinálni, sokan kikapcsolódni jönnek ide, és nekik mindegy, hogy kit és hogyan edzenek...

This Post:
22
241411.165 in reply to 241411.159
Date: 6/3/2013 3:01:03 PM
Carpathian Bears
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Pont azért próbálják megfogni az újoncokat az u21 edzéssel, mert nincs más opciójuk, hogy ki edzzen (de erről már sokat írtam máskor is)

Asszem itt lett a történet lényege megfogalmazva... valami oknál fogva a már a játékot ismerő és esetlegesen az eredményességre törekvő csapatok jelentős része nem vevő arra, hogy a válogatottnak neveljenek játékost 18 éves kortól (gondolom ütköző érdekek, de ezt mindenki döntse el magának), emiatt a még tudatlan újakat kell megpróbálni megvezetni. Néhányan csődbe fognak menni miatta meg nem fejlődnek közben, majd amikor elkeseredve el kell adják a játékosukat csalódottan abbahagyják a játékot, de nem gond, mert a válogatottért tették amit tettek. Na itt sántít a dolog... a néhány ember játszótere miatt kedvetlenednek el és hagyják abba néhányan egy idő után.

És csak a félreértések elkerülése végett: a fenti irományom NEM azt jelenti, hogy több pénz kell a játékba, nem kell, nem azt mondom, hogy minden tökéletes, de a pénzügyi része eléggé rendben van így ahogy van (pár apróságot leszámítva, de egyik sem a pénzbepumpálásról szól).

This Post:
00
241411.166 in reply to 241411.165
Date: 6/3/2013 4:07:05 PM
Overall Posts Rated:
350350
emiatt a még tudatlan újakat kell megpróbálni megvezetni. Néhányan csődbe fognak menni miatta meg nem fejlődnek közben, majd amikor elkeseredve el kell adják a játékosukat csalódottan abbahagyják a játékot, de nem gond, mert a válogatottért tették amit tettek

ad 1: Itt jegyzem meg, hogy senkit sem kényszerítettünk edzésre.

néhány ember játszótere miatt kedvetlenednek el és hagyják abba néhányan egy idő után.

ad2: Magyarországon 918 csapat van, de pl Szlovákiában csak 259 ! ők mégis össze tudnak fogni a válogatottjukért és sikeresek is. Ott működik, csak a magyarok állandó széthúzása miatt nem megy ez nálunk sehogy sem.
Azt meg kikérem magamnak, mint egykori u21 kapitány és scout, hogy "pár emberes játszótér"nek degradáljanak egy olyan közösséget (kapitányok, nevelők, scoutok, kis számú de hű szurkolók), amely a nemzeti válogatottunk és aki bírálja, lebecsüli azt se tudja hány meg hány napnyi keserves és kemény MUNKA van benne. Pedig csak játékról beszélünk. Értetek tesszük, Magyarország hírnevéért.

Advertisement