BuzzerBeater Forums

BB Poland > Skille graczy a forum

Skille graczy a forum

Set priority
Show messages by
This Post:
00
156850.16 in reply to 156850.15
Date: 9/16/2010 6:43:45 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838
W sumie jestem za, ale z drugiej strony bez wątpienia przypomina to "folwark zwierzęcy" takie wprowadzanie własnych zasad i mówienie że większość jest za (no bo jak ja tak myślę to pewnie inni też).
Precedens już jest...
Tylko czekać nowych zasad, oby miały sens, bo że większość będzie je popierać to tym wprowadzający zasady będzie przekonany

Z trzeciej strony jak ktoś jest przeciw i się uprze że będzie sobie skille wklejał, co można mu zrobić? Jak go ukaracie?
W dodatku taki zbuntowany "ktoś" przecież może napisać do centrali BB skargę na GM-ów że w ich grze wprowadzają własne zasady, że karają go za rzeczy których nie zabrania regulamin i co zrobią BB-cy?
No ja na ich miejscu wziąłbym za łby jednak GM-ów bo nie będą w mojej grze wprowadzać własnego widzimisie. Porządek musi być

Last edited by darkonza at 9/16/2010 7:06:18 AM

From: Mario

This Post:
00
156850.17 in reply to 156850.16
Date: 9/16/2010 7:37:04 AM
Overall Posts Rated:
605605
Dlatego cytowałem ten fragment:
Masz wycinek z instrukcji:

Spam

Nie zezwalamy na rozsyłanie spamu naszym użytkownikom - czy to poprzez BB-Mail, posty na forum czy też poprzez "Ogłoszenia klubowe".

Przykładowe treści, które uznamy za spam (naturalnie lista ta nie wyczerpuje tematu):)

Przykładowe treści, które uznamy za spam (naturalnie lista ta nie wyczerpuje tematu):)

I to jest bardzo wygodne sformułowanie :)

From: Hawkeyed

This Post:
00
156850.18 in reply to 156850.17
Date: 9/16/2010 7:51:02 AM
Overall Posts Rated:
7474
Dokładnie.
Dla mnie to był spam ;)
Zawodnicy wklejani bez ładu i składu i bez żadnych określonych kryteriów.
Normalnie bordello.

From: darkonza

This Post:
00
156850.19 in reply to 156850.17
Date: 9/16/2010 8:00:35 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838
no ok, ale ja sobie założę wątek:
"Tu wklejamy skille graczy"
I ludzie będą je tam sobie wklejać to co wtedy?
Będą postępować zgodnie z tytułem wątku, a taki wątek oficjalnie zakazany być nie może?

"Płynne" to bardzo, prawników trzeba będzie w końcu wynająć

From: Tomi.

This Post:
00
156850.20 in reply to 156850.18
Date: 9/16/2010 8:09:12 AM
ASPK
II.3
Overall Posts Rated:
10771077
Second Team:
ASPK Gostynin
Popieram. Robi się zbędny "śmietnik"

Ps. Poza tym moim skromnym zdaniem ( choć rozumiem, ze mamy demokrację, wolność słowa i inne skądinąd mocno
nadużywane ostatnio w BB "przywileje"), przynajmniej połowa treści na forum to posty z kategorii SPAM.

Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.
This Post:
00
156850.21 in reply to 156850.19
Date: 9/16/2010 11:50:07 AM
Overall Posts Rated:
7272
A co ty taki ostatnio rewolucjonista i obrońca uciśnionych się zrobiłeś... :))))
Cichaj mi tu i popieraj inicjatywę...łobuzie jeden hehe...i ani mru mru...

From: McReal
This Post:
00
156850.22 in reply to 156850.8
Date: 9/16/2010 12:21:34 PM
Overall Posts Rated:
3737
To co, sprawa przegłosowana? :D Wątek leci w czerwień i przyjmujemy swoją pierwszą, niespisaną nigdzie zasadę za własny, demokratyczny wybór i zajmujemy się PO? :P

This Post:
00
156850.23 in reply to 156850.19
Date: 9/16/2010 12:22:38 PM
Overall Posts Rated:
4747
Oj tam zawsze można wrzucić do reguł kilka zwrotów niedookreślonych i GM będzie legitymizowany do wszystkiego czego sobie zażyczy, to jest łatwiejsze od interpretowania przez "lud" a jak wiadomo nie ma nic gorszego od władzy "ludu" :)

From: m4ti_

This Post:
00
156850.24 in reply to 156850.23
Date: 9/16/2010 5:41:53 PM
Overall Posts Rated:
2121
"Ta drużyna nie jest botem.." działa już na bazie Gmaila wiec prosze GMa o zamknięcie wątku.

P.S. Ważne abyśmy wszyscy byli zdrowi.

This Post:
00
156850.25 in reply to 156850.16
Date: 9/17/2010 2:51:38 AM
Overall Posts Rated:
145145
Z trzeciej :) strony jak ktoś jest przeciw i się uprze że będzie sobie skille wklejał, co można mu zrobić? Jak go ukaracie?
W dodatku taki zbuntowany "ktoś" przecież może napisać do centrali BB skargę na GM-ów że w ich grze wprowadzają własne zasady, że karają go za rzeczy których nie zabrania regulamin i co zrobią BB-cy?

A kto niby go będzie karał? Jak zrobi tak jak piszesz i nie złamie reguł to ja na pewno nie. Przecież bana mu nie dam, wątku nie zamknę. Co prawda jest coś takiego jak ostracyzm społeczny, ale... nie popadajmy w paranoję i nie budujmy stosów.

Zaproponowałem coś, co być może (choć może w bardzo niewielkim stopniu) pomoże wzmocnić kadrę. Oby. Może też oczyści to trochę atmosferę na forum. Może nie. Super byłoby, gdyby w jakiś sposób zwiększyło to integralność społeczeństwa. Tak jak było to na początku tej gry, i jeszcze parę sezonów temu, kiedy to kadra była najwyżej w rankingu w swojej historii i mogliśmy cieszyć się z jej sukcesów. A teraz wyprzedzają nas nie te społeczności które są wyraźnie lepsze koszykarsko, ale które potrafią się dogadać. Jeśli ta idea choć na jakiś czas społeczeństwo wzmocni, to dobrze, jeżeli nie - mówi się trudno. Jak już pisałem - swój wpływ na forum zaczynam ograniczać do egzekwowania reguł. I tyle.

Z drugiej strony - ciekawe, co by powiedzieli BB'cy na bezsensowny rozrost ich i tak już sporej bazy danych ;). Rozrost sztuczny, bo ktoś ma kaprys kopiowania danych z TL'u i umieszczania ich jak leci na forum. O ile jeszcze w przypadku reprezentantów to może mieć to jakiś ukryty sens, bo ktoś uzna to za słuszne i właściwe oraz pomocne (a ma do tego prawo), o tyle wrzucanie dowolnych zawodników sensu by nie miało (z czym chyba się zgodzisz). Więc pewnie szybko pojawił by się odpowiedni paragraf, a BB'cy zmienili by swoje podejście do umieszczania skilli zawodników na forum :)

This Post:
00
156850.26 in reply to 156850.8
Date: 9/17/2010 3:33:14 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
To niech chociaż głosy poparcia się pojawią. Może wtedy przeciwnicy tej "reguły" zrozumieją, że są w mniejszości. Jeżeli oczywiście są tu użytkownicy, którzy nie zgadzają się z żadnym z postulatów mojego posta.

BB Poland zawsze było bardzo liberalnym forum, na którym pozwalamy na bardzo, bardzo wiele. Dlatego postaram się już nie puszczać takich postów, bo powiecie, że GM'y (a zwłaszcza taki jeden) chcą zaprowadzać swoje reguły i wszystko staje się zabronione. Przyklejam sobie dziś na monitor regulamin forum. Wszystko co nie jest tam zakazane jest dozwolone. A reszta w rękach społeczności.

myślę, że jest sporo w tym racji, niemniej jednak cięzko to załatwiać czarno-biało.

Fajne było to jak kto.ś podał skille francuzai się każdy zastanawiał nad jego jakością..nawet ci którzy nie zerkają na forum codziennie.

Dla dobra repry jestem przeciwny jakiemukolwiek publikowaniu naszych graczy, lub jako czystą reklamę. Natomiast inni gracze to inna sprawa. Sam kiedyś szukałem statów umieszczonego u nas grajka by zobaczyć ile mojemu jeszcze brakuje.

Reasumują:
jestem przeciwny tworzeniu wątków tylko z graczami, przeciwny reklamowaniu swoich graczy, przeciwny dla umieszczania naszych kadrowiczów lub z szansami na kadrę, natomiast jeśli w rozmowie w wątku czik czak lub innym gdzie toczą się ogólne rozmowy ktoś przytoczy zagranicznego grajka jako powiedzmy zobrazowanie swojegotoku treningowego lub jako np ciekawostkę...to czemu nie?

Advertisement