Z trzeciej :) strony jak ktoś jest przeciw i się uprze że będzie sobie skille wklejał, co można mu zrobić? Jak go ukaracie?
W dodatku taki zbuntowany "ktoś" przecież może napisać do centrali BB skargę na GM-ów że w ich grze wprowadzają własne zasady, że karają go za rzeczy których nie zabrania regulamin i co zrobią BB-cy?
A kto niby go będzie karał? Jak zrobi tak jak piszesz i nie złamie reguł to ja na pewno nie. Przecież bana mu nie dam, wątku nie zamknę. Co prawda jest coś takiego jak ostracyzm społeczny, ale... nie popadajmy w paranoję i nie budujmy stosów.
Zaproponowałem coś, co być może (choć może w bardzo niewielkim stopniu) pomoże wzmocnić kadrę. Oby. Może też oczyści to trochę atmosferę na forum. Może nie. Super byłoby, gdyby w jakiś sposób zwiększyło to integralność społeczeństwa. Tak jak było to na początku tej gry, i jeszcze parę sezonów temu, kiedy to kadra była najwyżej w rankingu w swojej historii i mogliśmy cieszyć się z jej sukcesów. A teraz wyprzedzają nas nie te społeczności które są wyraźnie lepsze koszykarsko, ale które potrafią się dogadać. Jeśli ta idea choć na jakiś czas społeczeństwo wzmocni, to dobrze, jeżeli nie - mówi się trudno. Jak już pisałem - swój wpływ na forum zaczynam ograniczać do egzekwowania reguł. I tyle.
Z drugiej strony - ciekawe, co by powiedzieli BB'cy na bezsensowny rozrost ich i tak już sporej bazy danych ;). Rozrost sztuczny, bo ktoś ma kaprys kopiowania danych z TL'u i umieszczania ich jak leci na forum. O ile jeszcze w przypadku reprezentantów to może mieć to jakiś ukryty sens, bo ktoś uzna to za słuszne i właściwe oraz pomocne (a ma do tego prawo), o tyle wrzucanie dowolnych zawodników sensu by nie miało (z czym chyba się zgodzisz). Więc pewnie szybko pojawił by się odpowiedni paragraf, a BB'cy zmienili by swoje podejście do umieszczania skilli zawodników na forum :)