Na początku jak weszły nowe taksy wydawało mi się, że są dla teoretycznie słabszych zespołów...po ich wstępnym przetestowaniu mam wrażenie, że są dla zespołów mocno rozwiniętych, posiadających zawodników multiskillowych.
A jeszcze pytanko: Czy skoro taktyki iso zmniejszają staty głównego ataku, to czy przy okazji choć trochę podwyższają za to staty drugiego ataku?
Tak wydaje mi się, że podwyższają.
Najważniejsze w tych taksach jest to, że każdy w zespole pracuje bardzo mocno na to żeby wypracować pozycję dla siebie, bądź kolegi. Iniside i outside tylko koncentrują atak, ale jeśli ktoś znajdzie się przy Inside na dobrej pozycji na obwodzie to też rzuca. To pewnie też zależy od tego ile czasu jest do końca akcji. Jeśli sporo to pewnie zawodnicy dalej próbują dograć piłkę pod kosz, a jak się już kończy to pewnie korzystając z dobrej (wypracowanej), bądź czasami z braku czasu z gorszej pozycji chętniej decydują się na rzut z dystansu.
W każdym bądź razie jestem zdania, że dzięki tym taktykom łatwiej jest rozbić dobrą obronę.
Ogólnie jestem zdania, że przy odpowiednich graczach te taktyki mogą pozwolić grać na wyższej skuteczności w porównaniu z pozostałymi taktykami. Ciekawe tylko jak jest ze stratami jak się gra zawodnikami, którzy nie potrafią wypracowywać pozycji. Muszę to jeszcze sprawdzić... Podejrzewam, że może być dużo strat, a pressing na taką drużynę może być najlepszą obroną.
Last edited by kozlik4 at 2/16/2011 9:33:02 AM