Dzisiaj zakończyliśmy repasaże uzyskując
awans na MŚ. Ja wiem, że nikt nie dopuszczał innego scenariusza;-), ale repasaże rządzą się swoimi prawami. To są tylko 3 mecze i w zasadzie 3 mecze trzeba wygrać, a wiadomo jak dużo teoretycznie słabszym drużynom jest w stanie dać CT. O trudności tego turnieju przekonali się
Hiszpanie, którzy tym samym nie zagrają w MŚ. Jest to niewątpliwie duża niespodzianka. Przypominam, że Hiszpanie w poprzednich MŚ doszli aż do półfinału, w którym przegrali z nami 5 puntami i zakończyli turniej z brązowym medalem !.
W ostatnim meczu repasaży ograliśmy wyraźnie naprawdę dobrą reprezentację Argentyny
(19552) (obecnie 12 miejsce w rankingu światowym). Graliśmy w tym meczu dawno nieużywaną przez Polską reprezentację taktyką Run and Gun. Przyznam, że nie była to łatwa decyzja ale podjąłem ją z pełnym przekonaniem i po meczu mogę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony z tego wyboru.
W tym momencie chciałbym
zaprosić wszystkich kibiców na
Mistrzostwach Świata, które w tym roku odbywają się w
Peru. Tym razem mistrzostwa odbędą się bez udziału drużyny gospodarzy, która odpadła po repasażach w grupie z Włochami. Przypominam, że na tym najbardziej prestiżowym turnieju w BB
bronimy po raz drugi z rzędu tytułu Mistrzów Świata!