Promene su im uzasne, u pravu je Sire, totalna nekreativnost. Donose odluke navrat nanos, a stalno kasne sa njima. Te odluke samo komplikuju igricu, klasicno presipanje iz supljeg u prazno.
Zamislite sada koliko je tesko novim korisnicima da udju u srz igre??!! Covece, Boze me sacuvaj pa ni ja iskreno ne znam vise sva pravila i sve sitnice, zivota mi! Kada sam pocinjao, igrica je bila vrlo jednostavna, pohvatas stvari ako se malo potrudis. Vrlo brzo su poceli sa promenama, korisnim, poput uvodjenja minimalnih plata. Po meni dobra stvar je i GDP. Sve ostalo, manje-vise, obicno smece. I totalna nekreativnost. Niko nov nece se zaintrigirati za igricu i bice mu pretesko, prekomplikovano i preveliko gubljenje vremena da bi se bakcao sa istom.
Nekada davno je bilo mnogo lako sakupiti lovu, nisi ni postojale minimalne plate, mnogo menadzera je iskoristilo pogodnosti igrice i planski su sakupljali mnogo para i tovarili budzet. Fora je bilo uci u visi rang, pre svega Prvu Ligu, tankovati sa platama 10k i trenirati 3 igraca, zaraditi 7-8 miliona u sezoni, onda prodati trenirce za po par miliona i tako u krug. Tipican primer za to je Ivko. Iskoristio je sve na vreme, treba i to znati naravno. Onda su poceli sa uvodjenjem minimalnih plata, pa to povecavaju sad kao, ne znaju vise sta da rade. Trziste je bolesno, cene cepaju plafoncinu! Ja ranije kao nov korisnik sam mogao da dovedem solidnog igraca za 200,300k. Takvi isti igraci sada vrede 10x vise, bez imalo preterivanja! Kako sada noviji menadzeri mogu ista da urade, da pokusaju uopste da dostignu budzete od par miliona, a da ne pricam o par desetina miliona koji neki menadzeri imaju, pa i u nasoj zajednici??!! Sada je vec kasno, upravo zbog toga sto mnogi u BB svetu usled visesezonskog stekanja imaju abnormalne budzete ekonomija je potpuno poremecena, biduje se u besvest. I zbog Utopije, gde nikoga ne interesuje lova i trosi se na igrace i trenere koliko god je potrebno. Ja sam u potpunom soku! Treneri, ej treneri level 6, produzetak karijere, normalnih plata, idu za po 3 miliona! Ejjj treneri!!! 3 miliona!!! Prosecni igraci, stari 30 god za po 5,6 miliona! Takvi igraci, sa istim karakteristikama bi ranije isli za po milion, milion i po. Secam se savrseno, jer sam bas takve igrace i za takve cene kupovao i probijao se do Prve Lige. Bolesno! Cak i ja kao veteran u Prvoj Ligi ne mogu da ispratim ovu ekonomiju, a imam velike prihode. Zato poslujem kao Greg Popovic, resenje je u matorcima, najlakse. Zamislite novije korisnike, koji ulecu u sve ove zajebancije i sitnice...katastrofa. Nigde perspektive za njih i napredovanje tima ide brzinom umiruceg puza. Zato svi vrlo brzo odustaju i sve je manje korisnika.
Sto se tice promocije vise timova, nisam za to. Kao sto sam vec napisao, kasne sa promenama i cine glupe i neracionalne poteze. Mene i moj tim te promene uglavnom i ne pogadjaju i ne obracam paznju ali generalno upropastavaju igricu skroz. Bas je fora uzeti titulu i otici u visi rang! Podstrek! Titula. Sad ce se pronalaziti drugacija resenja, najbolji skor u ligi, rasprodaja pred plej of, zarada, pustanje ortaka itd. Nemam reci...bas razocarenje.