BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > NBA

NBA (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
170917.160 in reply to 170917.159
Date: 3/26/2011 8:32:51 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Hát a Spurs jelenleg nem úgy áll, hogy bárki is kiverhesse a rájátszásból, lehet el sem jutnak odáig. 10. hely Nyugaton 36:35-ös mutatóval. 11 meccsük van még, ebből 6 idegenben. Nagyon fel kellene kötniük a gyatyeszt, ha akarnak valamit.

From: kaygee
This Post:
00
170917.161 in reply to 170917.160
Date: 3/26/2011 9:18:28 AM
Overall Posts Rated:
173173
Nem vagyok éppen egy kétlábon járó statisztikai adatbank, de mondtok nekem egy jó védőjátékost, a Cavs tavalyi keretéből? Mo Williams-t, Antawn Jamison-t és még jónéhány odavitt (egyébként remek kiegészítő) játékost nem ér mondani, mert ők nem azok.

Előrefelé jó volt ez a Cavs, de hátra?

A Cavs védekezése arra a koncepcióra épült, hogy tegyünk tömeget a palánk alá Garnett és Howard ellensúlyozására. Ennyire mentek vele, keleti élcsapat lettek, ez is szép eredmény. Sokaknak ez sem adatik meg, de a bajnoki címhez kevés volt.

A régi Chicago-ból azért lehetne hozni nem kevés példát. Mindegy melyik bajnoki szériából, de lehet hozni példát. Hozzátéve természetesen azt, hogy a mai kosárlabda sokkal fizikálisabb, mint akkor volt.

From: JoeBlack

This Post:
00
170917.162 in reply to 170917.160
Date: 3/26/2011 9:20:44 AM
Overall Posts Rated:
411411
nem kevered véletlenül a szezont a fazonnal?mi a San Antonio Spurs-ről beszéltünk eddig szerintem.meglepő lenne, ha ők nem jutnának el a rájátszásig, ugyanis már rég bent vannak, és liga elsők.gondolom valamivel összekeverted őket.

From: Chosen

This Post:
00
170917.163 in reply to 170917.162
Date: 3/26/2011 9:22:25 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
De, igazad van... Valaki a Phoenix-ről beszélt előtte és én rájuk asszociáltam. Mea culpa.

From: Hukli

This Post:
00
170917.164 in reply to 170917.157
Date: 3/26/2011 11:04:04 AM
Overall Posts Rated:
1616
Nem tértem ki mert nem tartottam lényegesnek. Kobe-nak már volt 3 bajnoki gyűrűje, elege volt Shaq-ből, leszarta az egészet kb. Utána nyerte a pontkirályi címeket, dobott annyit amennyit akart (81et :D). Neki már nem volt létkérdés a bajnoki cím. És nem Phil Jackson volt akkor a lakers edzője :)

Howard? Howard még kész sincs... A centerek később érnek :) Neki még jelenleg is épülőben van a játéka, minden nyáron tanul valami újat. Az már a elenlegi center állomány gyengeségét mutatja, hogy így is uralni tudja a ligát ezen a poszton. H mit ért el? Kiverték a cavst egyszer :D Viccet félretéve neki még tanulni kell 1-2 év múlva lesz a csúcson. James meg évek óta King-nek hívja magát, meg új Jordan meg mittomén akkora a hype h csoda h még nem szállt el magától. A szakírók is azt várták az elmúlt években h mikor nyer már bajnokságot. Nem jött össze, elment a heathez és 7-8(!) bajnoki címet ígért a szurkolóknak. Így már van mellény, hogy van Wade meg Bosh...

This Post:
00
170917.165 in reply to 170917.161
Date: 3/26/2011 12:01:26 PM
Overall Posts Rated:
6060
Nem feltétlenül egyéni szinten kell jól védekezni. Kétségtelen, hogy MJ rendkívül jó védő is volt ebben, és pl. Kobe sem olyan rossz. A Cavaliers ugyanakkor (elvileg) egészen jó volt védekezésben, főleg a 2008/09-es szezonban. Itt van egy kis statisztika ennek alátámasztására:

http://espn.go.com/nba/hollinger/teamstats/_/sort/defensiveEff/year/2009

Ebből látszik az is, hogy idén miért olyan jó a Bulls.

Az Mj/Pippen és a James/Wade összehasonlításról annyit, hogy éppen az a legnagyobb baja szerintem a Heatnek, hogy nem lehet ennyire egyértelműen alá/fölérendeltségi viszonyba besorolni őket. Két dudás egy csárdában tipikus esete. Ki kell találnia Spoelstra-nak, hogy mit kezd ezzel. Persze, sokan mondják, hogy Wade csapata a Heat, nade mégiscsak a nagybetűs Király van mellette. Haha.

üdv:
e.

Edit: spelling.

Last edited by epszilon at 3/26/2011 2:24:34 PM

This Post:
00
170917.166 in reply to 170917.165
Date: 3/26/2011 1:06:31 PM
Overall Posts Rated:
411411
ez a melyik farkamba harapjak szitu.és amúgy ez lehet hosszútávon ha nem jönnek az eredmények váláshoz fog vezetni.MJ pippen mint írtam ezért volt zseniális páros.

From: Dawa

This Post:
11
170917.167 in reply to 170917.156
Date: 3/26/2011 1:18:23 PM
Overall Posts Rated:
106106
Én úgy látom, hogy James azért jött el a Cleveland-ből, mert 7 év alatt nem voltak képesek köré építeni egy normális struktúrájú csapatot.

Nem nyertek semmit se és még legalább két évig esélyük sem lett volna. A szakértők maximum arra képesek, hogy azt elmagyarázzák, amit amúgy is tudnánk (jaja, jó ez a (Bulls) Cleveland, jó a mutatójuk, bajnokok lesznek...) Aztán max. nem jött be, úgyis elhívnak újra szakérteni.
26 éves belső ember, még talán van ~4-5 igazán jó éve és amekkora mocsok, nyerni is szeretne egy gyűrűt nem csak ellenni az "én vagyok a helyi szemétdombon a kakas" státuszban.

Szerintem eddig is nagyon nyerni akart, hozni a meccseket és megfelelni a vele szemben támasztott elvárásoknak, de ehhez önmagában egyetlen ember kevés.
A menedzsment arra építette a csapatot, hogy "beküldjük James-t, aztán majd ő megoldja", de ez így nem megy.
Jó edzőjük nemigen volt és mire áldozta volna fel a stílusát Cleveland-ben? Hogy majd pl. Mo Williams bedobja kritikus helyzetben? Hmmm?

Nézd meg most a Cleveland-et, a liga leghosszabb nyeretlenségi mutatóját produkálták.
Ahol egyetlen ember kicserélődése ekkora csapást okoz, ott pár dolog nagyon nincs rendben.

Kobe-nak O'neal nyert 3 gyűrűt. Aztán mr. Bryant szépen ki is túrta, mert csípte a szemét, hogy nem őt sztárolják.
Teljesült az álma, hozta a pontkirályi címeket magának, csak volt vele némi kis bibi, mert semmire se jutottak vele. Vesztes meccsen meg a hajadra kenheted, hogy vágtál 50 pontot (Iverson hatás).
Aztán szépen elmagyarázta neki a Phil edző bácsi, aki túltetette magát korábbi hisztiken, hogy isteni jó vagy fiam és te vagy a Levegők Ura, meg mindenki a lábaid előtt hever, de most már talán nyerned is kéne valamit, ha már ilyen fasza gyerek vagy... nem?
Aztán hoztak egy Pau-t, Odom már kéznél volt, Fischer is miután "megvalósította önmagát" inkább visszatért, ezután már csak Radmanovic helyére kellett egy gyagyás, de legalább annyira jól védekező Artest a bajnoki címekhez.

Bosh sem ok nélkül jött el Toronto-ból egy Wade és egy James mellé.

Last edited by Dawa at 3/26/2011 1:26:34 PM

From: Hukli

To: Dawa
This Post:
00
170917.168 in reply to 170917.167
Date: 3/26/2011 1:42:26 PM
Overall Posts Rated:
1616
Ehh.

1. A Cavsből elment még ILga+Shaq=center poszt 0. Varejao nagyon korán out for the seasom. Mo will szintén sokat volt sérült. Az a Cavs lehetne jobb is, csalóka ez a mérleg a fél csapatot a D-ligából kellett kukázniuk.

Csak emlékeztetlek James mellett volt 2 all-star magasember (jamison, Shaq jó ok Shaq már messze túl fénykorán) egy sokak által all-starba követelt Mo-Will. A Cavs vezetősége mindent megtett annak érdekében, h jó keretet hozzon James mellé. emlékszel? Alapszakas elsők voltak... Most h elment James meg már ajj de gyengék Mo-Will is egy senki meg álom volt azzal a csapattal a bajnoki cím. Ne essünk át a ló túloldalára... Az a csapat igenis bajnokesélyes volt (nem véletlenül lettek alapszakasz elsők). Hogy miért nem jutottak még a döntőig sem? A válasz: Mike Brown+James.

Az ok h nyerni akar James. Ki nem? De ez h inkább paycutot vállalnak 3an, a liga 3 sztárja... Szánalmas. Nézzétek meg milesz ebből. New Yorkban már alakul a másik sztárhármas, D-Will+Howard majd szintén összeállnak, aztán elég lesz 3-4-5 csapatot figyelni, mert oda tömörülnek a liga sztárjai h hát mi csak nyerni akarunk... Ugyanmár. Ez nem így ment eddig, és nekem nem tetszik ez a lépés amit James meglépett. Bosht azért nem veszem ide, mert az egyértelmű volt, hogy ő nem tud bajnoki címre vezetni egy csapatot, egy Wade-Bosh duóval semmi bajom nemlenne. De KingJames? we are all witnesses? omg... Mondom elmehetett volna a Knicksbe STAT-mellé, maradhatott volna, ott volt a Nets, Chicago is esetleg.

2. Oneal nyerte a gyűrűket Kobe-nak. Höhö. Azokat ketten nyerték. Mármint ketten+ a csapat. Meg lehet nézni, Oneal mire vitte Kobe nélkül, a karrierje korábbi, és késöbbi szakaszaiban (Jah még Wade nyert neki egy gyűrűt).
És igen Bryant valóban játszotta a császárt DE belátta h ez így nemlesz jó, és jöttek is az eredmények. james még semmit nem csinált. Ugyanazt a játékot mutatja mint eddig. Nyáron simán rákellett volna feküdnie a triplázásra pl.

Szóval eléggé unszimpatikus ez a paycut h együtt játszhassunk. Nem emlékszem már ki mondta a régi nagyok közül, hogy ők legyőzni akarták egymást, nem együtt bajnokká válni.

Last edited by Hukli at 3/26/2011 1:44:35 PM

From: DanChee

This Post:
00
170917.169 in reply to 170917.164
Date: 3/26/2011 2:23:34 PM
Overall Posts Rated:
4343
Ja, hogy nem tartottad lényegesnek, hogy Shaq meg Gasol nélkül nem nyert semmit Kobe. Meg hogy leszarta az egészet. A Kobe. Biztos nem akart többször bajnok lenni (immár vezérként), ja úgy ismerjük őt.
Nem is írtam, hogy Phil Jackson volt az edző (pedig a második Shaq nélküli évben már ő volt). Én Rudy Tomjanovichra gondoltam, aki kétszer nyert bajnokságot a Rockets-el. :)

A centereknél meg már csak az erőcsatárok érnek később! pl Garnett, akiről megint "elfeledkeztél". Na ő pl a 13. szezonjában ért meg, amikor Bostonba került. Meg is lett az eredménye, amihez persze nem volt köze a Pierce-nek meg az Allen-nek... ;)

Viccet félretéve, látom, hogy utálod, nincs azzal gond.

From: DanChee

This Post:
00
170917.170 in reply to 170917.168
Date: 3/26/2011 2:36:23 PM
Overall Posts Rated:
4343
Nekem sem szimpatikus a "döntés".
Azt a mondatot Jordan mondta.
Én nem vagyok LeBron fan, de sztem mindent kiadott magából Clevelandben. Rájött, hogy azzal a csapattal, edzővel, vezetéssel nem lesz bajnok. Tovább állt. Ennyi.

A Shaq-Kobe páros valóban együtt nyert bajnokságokat. De az senki számára nem volt vitás, hogy ki az alpha dog. Amúgy érdekes módon mindháromszor Shaq lett a Finals MVP is. Persze lehet, hogy nem tett többet a közösbe mint Bryant.

Illetőleg sztem arra is rájött James, hogy ő egyedül (másik sztár nélkül) kevés ahhoz, hogy bajnokságot nyerjen. Legalább ismeri a korlátait.

Last edited by DanChee at 3/26/2011 2:39:36 PM

Advertisement