BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 választási vitafórum

U21 választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
180884.160 in reply to 180884.158
Date: 4/23/2011 4:34:18 PM
Overall Posts Rated:
2020
Szerintem belső támadásnál elég lehet a 6-os dobótáv is. Szemben áll vele a t2-13 2 pontos.

From: Hukli

This Post:
00
180884.161 in reply to 180884.138
Date: 4/23/2011 4:37:19 PM
Overall Posts Rated:
1616
"Pár kérdés:

- Az általad választott játékosnál (Martonyi Gábor) hogyan maximalizálnád az elérhető eredményt (értve ezalatt egyes skillek edzésének más skillekre gyakorolt hatását)?

- Miért bíznád a tulajra azt, hogy milyen sorrendben edzi a skilleket?

- 8-as potnál szerinted alapskill vagy inkább multi? (Persze használható indulók esetében értem, és nem csak U21 szempontból, mert az onnan kikerülő játékosok egy része alkothatja majd a válogatottat).

- Ha választhatnál, milyen lenne az U21-es válogatottad ideális bedobója? 20 éves kora végén - 21 éves kora elején járó játékosra gondolok, reálisan elérhető skillek alapján"

Úgy érted, hogy mennyi lehet a max, amit mondjuk egy 6-os edzővel elérhető lehet? Őszinte leszek: nem tudok pontos számot mondani. Tisztában vagyok a másodlagos edzéssel, de, hogy 2-3 vagy 4 edzés alatt lép egyet, azt nem tudnám megmondani. Ha ezzel kapcsolatban van pontos infód, örömmel tanulok :) Mindenesetre az így kapott plussz szintek nagyon jók, az általam hozott példajátékosnál a kiegyensúlyozottság lenne fontos ( ami a 3 főskillt illeti).

Szerintem erre már válaszoltam. Legyünk annyira rugalmasak, hogy amíg nem sérti a válogatott érdekeit, szabad kezet adunk a tulajnak, hiszen utána úgyis áldozatot kell vállalnia (vagy már azzal vállalt, hogy elkezdte edzeni a játékost).

Mindenképpen alapskill. Mivel fiatal korban gyorsabban fejlődnek a játékosok, és ez minden szezonban lassul, a legfontosabb skillekkel kell kezdeni.

tempó 13
dobótáv 9
külső védekezés 14
technika 9
labdavezetés 9
passzolás 8
2pontos 8
belső védekezés 8
lepattanó 8
erőnlét 6
büntető 6

Valahogy így (blokkot azért vettem ki mert nem annyira érdekel). Persze ehhez komoly induló skillek kellenek, de ez talán elérhető 21 éves korára.

This Post:
00
180884.162 in reply to 180884.158
Date: 4/23/2011 5:11:09 PM
Overall Posts Rated:
173173
Nem lesz 6-os, merem remélni, hogy valamelyest megy majd a tempó edzésétől (baromira örülnék, egy 8-asnak, bár valószínűbb, hogy a 7-8 között megáll majd félúton). Jobban aggaszt a labdavezetése, de mindent azért nem lehet. Kifejezetten belső támadáshoz készül, hogy a nagyválogatottat eléri majd-e, az egy rejtély, de az u21-re szeretném, ha odakeveredne. Nem lesz olyan hűde nagy király, de használható lesz.

From: kaygee

This Post:
00
180884.163 in reply to 180884.159
Date: 4/23/2011 5:21:31 PM
Overall Posts Rated:
173173
"A kérdezéssel semmi baj, sőt örülök, hogy ilyen aktív ez a választás, mert ahogy látom, az előzőek elég egysíkúak voltak. Csak azt gondoltam, az egyértelmű, hogy egy sima meccsre tudok állítani csapatot, és nem fogok extrém dolgot meglépni a semmiért :)"

Tartom a kérdést a gyorspasszt illetően.

This Post:
00
180884.164 in reply to 180884.163
Date: 4/23/2011 5:24:38 PM
Overall Posts Rated:
350350
Olyat én nem fogok játszani....

This Post:
00
180884.165 in reply to 180884.163
Date: 4/23/2011 5:32:20 PM
Overall Posts Rated:
1616
Mire gondolsz? Ha szinte 100% hogy run&gunnal jön, akkor 3-2 zónát fogok védekezni,néhány % gyorspassz esély miatt nem fogok átállni mantomanre. Mondjuk nyílván ezt ellenfele válogatja. Ha úgy látom, hogy van esély arra, hogy mantomannel is levédekezzük, vagy legalábbis is majdnem, akkor nyílván a biztonságibb megoldást választom. 100%-os taktika nem létezik, ezért szép ez a játék. A valószínűséget/esélyességet kell nézni.

This Post:
00
180884.166 in reply to 180884.163
Date: 4/23/2011 5:37:34 PM
Overall Posts Rated:
173173
"Úgy érted, hogy mennyi lehet a max, amit mondjuk egy 6-os edzővel elérhető lehet? Őszinte leszek: nem tudok pontos számot mondani. Tisztában vagyok a másodlagos edzéssel, de, hogy 2-3 vagy 4 edzés alatt lép egyet, azt nem tudnám megmondani. Ha ezzel kapcsolatban van pontos infód, örömmel tanulok :) Mindenesetre az így kapott plussz szintek nagyon jók, az általam hozott példajátékosnál a kiegyensúlyozottság lenne fontos ( ami a 3 főskillt illeti)."

Nem egészen. Néhány skill edzése hat a másikra, szerinted milyen módon (pontosítok edzéssorrenddel) lehet kihozni a maximális hatást? 1-2 skill is rohadt sokat jelenthet U21 szinten.

This Post:
00
180884.167 in reply to 180884.166
Date: 4/23/2011 5:50:23 PM
Overall Posts Rated:
1616
"Nem egészen. Néhány skill edzése hat a másikra, szerinted milyen módon (pontosítok edzéssorrenddel) lehet kihozni a maximális hatást? 1-2 skill is rohadt sokat jelenthet U21 szinten."

Mit mondtam, nem tudnám megmondani, hogy mondjuk 5vagy6 inside shot edzés után lép e 1 szintet az inside def, avagy fordítva, hogy működik ez, tehát ilyen edzéssorendet nem tudok neked mondani ( mint írtam inside shot/inside def edzéssel kezdenék, mert ezt tartom ideálisnak). Ha vannak erről pontos adataid kérlek oszd meg velem, tanulni midnig jó ( akár itt akár BB-mailben).

From: Dawa

This Post:
00
180884.168 in reply to 180884.159
Date: 4/23/2011 5:59:37 PM
Overall Posts Rated:
106106
Meglepő, hogy személyes támadásként csapódnak le az itt, ebben a témában feltett kérdések.

Szerintem hasznosak és örülök, hogy van aki felteszi őket.
Meg annak is, hogy válaszoltok rájuk.

To: Dawa
This Post:
00
180884.169 in reply to 180884.168
Date: 4/23/2011 6:03:05 PM
Overall Posts Rated:
1616
Lehet kicsit félre érthető voltam, nem személyes támadásként fogom fel őket (szerintem a válaszaimból is kiderül, iygekszem mindenre válaszolni). De ha egy 2x-es szövkapról azt feltételezi a kolléga, hogy leszek olyan barom, és vmi hülyeséggel állok ki egy sima meccsre (vagy, hogy nincs meg az alap taktikai felkészültségem), akkor az egy picit rosszul esik :) Mint mondtam örülök a sok kérdésnek én is.

This Post:
00
180884.170 in reply to 180884.167
Date: 4/23/2011 6:33:53 PM
Overall Posts Rated:
173173
"Mit mondtam, nem tudnám megmondani, hogy mondjuk 5vagy6 inside shot edzés után lép e 1 szintet az inside def, avagy fordítva, hogy működik ez, tehát ilyen edzéssorendet nem tudok neked mondani ( mint írtam inside shot/inside def edzéssel kezdenék, mert ezt tartom ideálisnak). Ha vannak erről pontos adataid kérlek oszd meg velem, tanulni midnig jó ( akár itt akár BB-mailben)."

Nem tudom megosztani, mert nem tudom. Dunsztom sincs, tippelni tudnék. Ilyet nem is kérnék vagy kérdeznék senkitől.

De...

Annyi bizonyos, hogy az eddigi tapasztalatok alapján a sem a 2 pontos, sem a belső védekezés nem edzi a lepattanót (vagy elhanyagolható mértékben). A pattanó viszont edzi mindkettőt. Reális célokat megszabva letudnám a pattanót az elején, vigye másodlagosan a másik kettőt amennyire csak lehet még fiatal korban. Utána nekigyűrném magam a 2 pontosnak, mert az is viszi a belső védekezést. Amit nem babrálnék sokat az elején, az pont a védekezés, viszont elég időt hagynék rá. Maradna is, mert szépen felkullogna a másik kettő oldalvizén. Amit a belső védekezés edzése még tol a 2 pontoson, az extra.

Egymást fejlesztő skillek lépegetve edzegetésének, váltogatásának sok értelmét őszintén szólva nem látom. Ez abból a szempontból is lényeges, hogy a tulajok több játékost is edzenek egy-egy válogatott mellett, és ezek edzéstervét hozzáigazítják a válogatott tehetségnek. Emiatt nem meglepő, hogy szeretnek huzamosabb ideig egyirányba edzeni, és nem váltogatva, hogy azt se tudják hol tartanak. Tényleg nem tudni pontosan, hogy mennyi után lép másodlagosan valami, de ha így állunk hozzá, ahogy írtad, nem is tudjuk majd. Pedig a tapasztalat nem árt.

Másik szempont az, hogy fuss és tüzelj esetén elterjedt az, hogy alacsonyabb a 2 pontos és magasabb a pattanó és a belső védekezés. Na ezeknél viszont kifejezetten ezt javasolnám a tulajoknak. Magas lepattanó cél, moderált, de pontosan betartott 2 pontos, aztán védekezés orrba-szájba. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok lepattanópárti, sőt, de viszont hatékonyságpárti az vagyok...

Advertisement