Nie wiem po co Wy chcecie ceny na TLu zmieniać?
Teraz jest możliwość w ciagu półtora sezonu przebić sie z V do III ligi,
Właśnie po to aby się tego nie dało zrobić albo aby przynajmniej było to bardzoooooo trudne :)
Uważasz to za normalną sytuację, że w połowie sezonu obejmujesz drużynę w V lidze, a na koniec następnego jesteś już w 3? Albo że za około 1 mln$ plus to co jesteś w stanie dostać ze sprzedaży swojego obecnego składu jesteś w stanie kupić sobie skład dziadków którzy dadzą Ci awans z 2 ligi do PLK? Dla beniaminka z odpowiednią halą zarobienie 1 mln w 2 lidze to kwestia połowy sezonu. Ja dwa sezony temu jak wróciłem do 2 ligi to miałem średni dochód tygodniowy na poziomie około 160k, a przy tym trenowałem więc płaciłem trochę na trenera.
Dodatkowo większe ceny na TLu zmniejszą efektywność tankowania a zwiększą efektywość trenowania.
Przecież to spowoduje jeszcze większy dystans miedzy "nowymi" a "starymi" graczami!
Dystans między nowymi a starymi a graczami musi być. Znasz jakąś inną grę przeglądarkową gdzie nowy gracz jest w stanie praktycznie od razu dorównać graczom z dużo większym stażem? Ważne jest to aby nowi gracze
w ogóle byli w stanie w pewnym momencie dogonić tych starych, ale nie może być tak, że doganiają ich w najkrótszym możliwym czasie (czyli co sezon to awans) nie będąc przy tym wybitnymi graczami.
Jeśli ktoś siedzi przy tej grze non stop, szybko nauczy się rynku i zostanie mistrzem TLa, zarobi kupę kasy to ok, niech awansuje co sezon. Ale dzisiejsze ceny pozwalają na taki progres i awanse po najmniejszej lini oporu. 2/3 sezonu pograsz przeciętnym składem, zarobisz trochę kasy z biletów po czym za tą kasę kupujesz dziadków, wrzucasz trening formy, na mecz bunga i masz awans do wyższej ligi. I powtarzasz manewr w nowym sezonie.
Nowi gracze muszą czuć że są w stanie awansować i dorównać starym graczom. Ale starzy gracze też muszą czuć, że czas jaki do tej pory przeznaczyli na tą grę miał jakąś wartość i coś im daje. Bo inaczej zrezygnują z gry. A dla BB i wielkości jego populacji (ciągle się kurczącej) nie ma znaczenia czy z gry zrezygnował nowy czy stary gracz
Wiadomo, ze każdy chce jak najdrozej sprzedać, ale tez tanio kupić. ;)
Przy zwiększeniu cen nadal będzie to możliwe. Po prostu w różnych progach finansowych będziesz sprzedawał / kupował zawodników o innym poziomie umiejętności