Evo nakon dugo vremena da se oglasim. Pre svega da se izvinim svima, dugo se nisam oglasavao ovde. Jednostavno splet nekih zivotnih okolnosti, desavanja, udaljio me malo od BB-a na neko vreme. Kasnio sam sa odgovorom na bb mailove, slabije se i javljao, nije me ni bilo neko vreme. Tako da sto se toga svega tice, prastajte.
Sto se tice ove sezone, generacija je bila dosta tanka. Jednostavno 2 sezone pre toga su bile bas bas dobre, iscrpeli smo kanda izvore od menadzera koji treniraju, do kvalitetnih igraca sa drafta.. I takvi smo izborili prolazak u drugu fazu i bukvalno do poslednjeg meca bili u prici nekoj da sa cudom mozemo i do polufinala. Na kraju 7. mesto na svetu. Rekao bih fantastican uspeh. Iznad svih ocekivanja, sa obzirom na generaciju.
Poenta svega. Dosli smo tu gde nam je mesto, gde treba da budemo. A to je prvi sesir EU u21 reprezentacija. To je ono za sta se radilo, trudilo, cimalo. Krenuli smo u avanturu pre 6 sezona sa 40og mesta, 4 sesir. Znali smo da ce biti tesko, al imali smo cilj, a to je ovo sada gde smo. Jer tu pripada BB Srbija. Slicna prica kao i sa A timom. Jednostavno, mnogo veliku istoriju ima BB istorija kod nas, veliko je nase poznavanje kosarke, da bi bili miljama daleko od vrha. Jednostavno priznajem Spanija, Italija i Francuska da mogu da biti ispred nas. Mozda Poljska. A sa svima ostalim, bili oni Izrael, Nemacka, Litvanija ili Uganda mozemo da se koljemo za to mesto u Prvom sesiru. Sve drugo ne pije vodu. Nije uspeh.
Sada je cilj biti ovde gde smo. Okititi se sa jos medalja. Zaboraviti sta je to Utesni turnir. I nastaviti ovim smerom. Generacija koja sledi ce moci da se porve sa svima. To je sigurno. Druga faza, bar baraz za Svetsko.. Mada. Vredi sanjati, jer pre 6 god niko ne bi ne verovao da mozemo dovde doci. Sto se tice izbora. Ne znam sta da kazem. Stoji da bih sada mozda mogao da se reaktiviram, cimam mozda malo vise opet. Ali mislim da je mozda pravo vreme da se zatvori ovaj ciklus. Praticu desavanja ovih dana, kandidate, elan. Pa doneti odluku. Jer iskreno ne zelim da odradjujem kao ovu sezonu, niti je fer, ni prema samom sebi, ni prema zajednici. Tako da neka ocuti malo jos sve. Al ako se pojavi neko valjan, pun elana, prvi od mene podrsku ima.
Draft sam odradio, ubacen je na u21 disk. Tamo takodje mozete videti sve cime u21 Srbija raspolaze. Iskreno nisam odusevljen draftom. Deluje bas tanko. Pogotovo potencijali 6-8 koji su mozda i najvzaniji za u21 kod nas. Ali izboricemo se.
Ovim putem cestitam i javno A timu, na velikom uspehu. Nakon onakvog prolaska grupe, nisam ni sumnjao da ce pasti medalja. Sledeci korak je i tu Prvi sesir sledece sezone da se izbori. Pa da se sepurimo na vrhu BB rang lista. Tu i pripadamo.
Miladin Sobic