BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Trening kadrowicza

[U21] Trening kadrowicza

Set priority
Show messages by
This Post:
66
166787.163 in reply to 166787.161
Date: 5/4/2011 4:18:28 PM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11491149
Second Team:
The French Bulldogs II
my przegraliśmy, ale jakoś wielkiej klapy nie było.

Jak już można wyrażać swoje zdanie to ja uważam, że obecna kadencja to jednak jedna wielka klapa!
Medale to nie wszystko, a obecna reprezentacja Polskiego BB na mój gust wygląda jak prywatny folwark, a nie przyjemny dodatek dla nas wszystkich tworzących brać polskiego BB...

This Post:
11
166787.164 in reply to 166787.163
Date: 5/4/2011 4:31:56 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Ja tam z kolei uważam, że największym sukcesem poprzedniego sezonu było otwarcie się kadry dla większej liczby prezesów.
Nie tak jak to było przedtem, że była zabawką wąskiej grupy managerów, którzy zazdrośnie strzegli dostępu do kadry innym.
Efektem ubocznym okazało się, że część z tych userów z wąskiej grupki obecnie się obraziło na kadrę, że nie wszystko jest 100% tak jakby chcieli i nie odpowiada im takie otwarcie. Ale to wąska grupka jest, chociaż fakt, najmocniej rozkrzyczana. Trudno, ja przed nimi kadry nie zamykałem, to ich wybór. Już dawno się przyzwyczaiłem, że wszystkim nigdy nie dogodzi.
Oczywiście osoby, które wcześniej się bawiły kadrą i nie dopuszczały do niej innych, teraz narzekają. Czytałem gdzieś ostatnio, że masz pełno pomysłów na kadrę. No to śmiało, wdrażaj je, ja Ci nie zabraniam. Chętnie nawet pomogę. Ale jeśli nie chcesz, to miej do mnie pretensji. Ja swoje pomysły wdrażałem gdy selekcjonerem był ktoś inny.

Tak więc otwarcie kadry to największy sukces. Wyniki to często tylko kwestia farta (nie tylko w meczu, ale losowaniu rywali, terminarza albo chociażby formy lub kontuzji u kadrowiczów), a także błędów rywali.

No ale to nie ten wątek.

This Post:
00
166787.165 in reply to 166787.164
Date: 5/4/2011 4:39:40 PM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11491149
Second Team:
The French Bulldogs II
Ja tam z kolei uważam, że największym sukcesem poprzedniego sezonu było otwarcie się kadry dla większej liczby prezesów.

No widzisz a ja i nie tylko ja uważam, ze jest dokładnie na odwrót... Próbujesz na siłę kreować rzeczywistość, która niestety jest zupełnie inna ale to Twoja sprawa, masz prawo wymyślać co tylko Ci do głowy przyjdzie, a ilu ludzi w to wierzy to juz inna sprawa...

This Post:
00
166787.166 in reply to 166787.165
Date: 5/4/2011 4:44:40 PM
Overall Posts Rated:
12061206
a ilu ludzi w to wierzy to juz inna sprawa...

Masz prawo się mylić.
Ba, nawet jeśli większość uważa to co ja, to masz prawo uważać inaczej. No ale przecież nie będę Cię na siłę z błędu wyprowadzał.

This Post:
00
166787.167 in reply to 166787.163
Date: 5/4/2011 4:46:52 PM
Overall Posts Rated:
2727
Jak już można wyrażać swoje zdanie to ja uważam, że obecna kadencja to jednak jedna wielka klapa!

Ty to umiesz podbudować. To ja 3 sezony klepię jakiegoś cieniasa pod U21, żebyś mi tu wyjeżdżał z totalną klapą? Niech Cię tylko w jakimś meczu o stawkę dorwę :) Już moi tym Twoim zawodnikom pokażą :D

;)))

This Post:
00
166787.168 in reply to 166787.166
Date: 5/4/2011 4:55:03 PM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11491149
Second Team:
The French Bulldogs II

Ba, nawet jeśli większość uważa to co ja, to masz prawo uważać inaczej.

Ba, gwarantuje Ci, że reprezentujesz co najwyżej mniejszość, jak nie nieliczne wyjątki....

This Post:
00
166787.169 in reply to 166787.167
Date: 5/4/2011 4:57:32 PM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11491149
Second Team:
The French Bulldogs II

Ty to umiesz podbudować. To ja 3 sezony klepię jakiegoś cieniasa pod U21, żebyś mi tu wyjeżdżał z totalną klapą? Niech Cię tylko w jakimś meczu o stawkę dorwę Już moi tym Twoim zawodnikom pokażą

;)))

Oj Wojtuś, Wojtuś... zanim ten Twój fircyk dorośnie już wszystko powinno wrócić do normy, nie martw się...

This Post:
00
166787.170 in reply to 166787.161
Date: 5/4/2011 5:00:21 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Może faktycznie był dobrym skautem SF-a, ale ja uważam, że skautem Centrów był/jest słabym ;-)
Do Ciebie w ogóle nie dociera to, że kiedyś trenowało się tylko główne skille w U-21. Żebym nie wiem ile razy to podkreślał to dy dalej swoje. Szkoda, żebym trenował same boki, kiedy moi nauczyciele trenowali wówczas podkoszowym TYLKO główne skille, a selekcjoner chciał TYLKO głównych skilli. Sam przekonywałem wtedy, że warto trenować też boczne skille i na ile się dało wprowadzałem to w życie. Dlatego dzisiaj mamy takich graczy jak wymieniłem wcześniej i nie są to tylko goli jak JW czy Hasan podkoszowi...a mogli tacy być. Dzięki temu, że kiedy było to możliwe starałem się namawiać do treningu boków, było możliwe przekwalifikowanie i wytrenowanie Zygmuntowskiego na SF-a. Owszem może tych kilku graczy, których wymieniłeś mogłoby być lepiej poprowadzonych z myślą o NT...ale wtedy trenowaliśmy ich z myślą o U-21 i to moje trochę samowolne trenowanie boków nie było trenowaniem bocznych skilli na taką skalę jak jest to teraz w świecie BB. Z resztą boczne skille nie były wówczas tak doceniane jak teraz. Takie czasy były w BB, kiedy Ty jeszcze pewnie nie miałeś o też grze większego pojęcia. Wówczas rządzili gracze tacy jak JW i Hasan. Mimo wszystko powstali z mojej ręki gracze o niebo lepsi w bocznych skillach niż JW, czy Hasan co jak na tamte czasy nie było łatwe i moim zdaniem powinieneś się z tego powodu cieszyć, a nie płakać jak to robisz, bo na graczy pokroju Guraka, Tłustochowicza, Stańczaka, Weryszki, czy Opary przyszłoby Ci czekać jeszcze trochę...przynajmniej do czasu kiedy takowi wyjdą z pod ręki MTR;-)

Teraz to łatwo świrować jak wszyscy wiedzą jak ważny jest trening bocznych skilli. Gdybym teraz mógł poprowadzić niektórych graczy od początku, to pewnie też byłbym mądrzejszy i poprowadził ich trochę inaczej. Nie mniej jednak jak na tamte czasy Ci zawodnicy, których jeszcze raz podkreślam trenowałem do U-21 byli poprowadzeni możliwie najlepiej jak się dało. Więcej nie ma co po prostu oczekiwać bo to i tak dużo.

On z kolei uważa, że jest jestem słabym selekcjonerem ale też nie wszyscy muszą się z tym zgadzać ;-)

Nie prawda. Zmieniłem zdanie po ostatnim sezonie. Przyznałem też, że się myliłem co do Ciebie jeżeli chodzi o umiejętności. Wypowiadając niezbyt przychylne Tobie opinie na Twój temat, kierowałem się Twoimi zamiarami opierania kadry na "odwróconych" których wytrenowanie do poziomu reprezentacyjnego jest po pierwsze bardzo czasochłonne, a według mnie nawet nie możliwe i jest stratą czasu. Jak się okazało nici z Twojego sztandarowego pomysłu "odwróconych" nie wyszło (pewnie doszedłeś do tych samych wniosków co ja i zrezygnowałeś), a reprezentację oparłeś na dotychczas wytrenowanych według starych standardów graczach...i wizja zagłady NT jaką wówczas wystosowałem odeszła w niebyt;-)
To, że nie lubię Twojego sposobu bycia, wypowiadania, koszmarnego poczucia humoru i egocentryzmu wcale nie zmienia faktu, że uważam Cie za dobrego, choć bardzo kontrowersyjnego selekcjonera.

Wróćmy jednak już stricte do treningu zawodników U21. Ja uważam, że OD=1 lub PS=1 dyskwalifikuje centra, nawet w U21.
Ja baz nie tworze. Dostałem taką bazę, w której są tacy zawodnicy i będę próbował zrobić z nich pożytek.
Uważam także, że jak bloki są porządne, to można je już odpuścić.

Jeżeli chodzi o U-21 to się zgadzam...choć uważam, że przydałoby się mieć 1-2 graczy z wyższym BL, kosztem np. IS. Na pewno nie zaszkodzi mieć różnych, także takich zawodników. Głupotą by było jakbym szkolił wszystkich identycznych graczy. Z resztą jestem na 100% pewny, że każdy selekcjoner byłby zadowolony gdyby miał szeroki wybór graczy.

This Post:
00
166787.171 in reply to 166787.170
Date: 5/4/2011 6:00:30 PM
Overall Posts Rated:
1717
witam

Cała ta rozmowa rozbija się o to, że ktoś nie potrafił przewidzieć przyszłości, i przyszły kadrowicz jeden z drugim nie był trenowany pod przyszły trend w BB. Wydaje mi się, że trenowało się tak jak wymagała tego sytuacja.Zmienia się sytuacja to staramy sie dopasować to co mamy i "budujemy" nowych zawodników pod to co teraz jest najskuteczniejsze, ale to wymaga czasu. Jezeli się mylę to mnie poprawcie. Jak ktoś sie znajdzie kto będzie umiał przewidywać przyszłość to przy większej kumulacji w Totka proszę o wytypowanie odpowiednich liczb i przesłanie ich do mnie, będe ogromnie wdzięczny. Pozdrawiam.

This Post:
11
166787.172 in reply to 166787.171
Date: 5/4/2011 6:05:16 PM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11491149
Second Team:
The French Bulldogs II
Daj spokój, jeszcze chwila i niedługo okaże się, że przez Koźlika był wczorajszy śnieg...

This Post:
44
166787.173 in reply to 166787.172
Date: 5/4/2011 6:07:04 PM
Fragmin Team
III.7
Overall Posts Rated:
11191119
Teraz to przesadziłeś... Wcale nie przez koźlika - tylko przez CIEBIE! :))

Advertisement