Saját állításod szerint van 918 csapatunk. Visszatérő téma, hogy alig 10-15 embert érdekel a válogatott. Akkor mi ez, ha nem pár ember játszótere? Legalábbis a közösség egészéhez viszonyítva. Az értékelés meg nem mérvadó, én kb 2 éve nyomtam két igent, azóta sem változtattam rajta, akár elégedett voltam, akár nem (már ameddig egyáltalán érdekelt a válogatott). Szerintem sokan nyomtak értékelést vaktában. Az meg, hogy néha ingadozik, pont azoknak köszönhető, akik a válogatottak körül sertepertélnek, emlékezz csak wenger értékelésére közvetlenül a megválasztása után, még mielőtt akár csak egy tétmeccset is irányíthatott volna.
Az újoncok edzésbe való bevonásával egy probléma van. Jön 10 újonc, aki elkezd edzeni, mert erre bátorítják, ezt olvassa a fórumban, stb. Az alaphangon is 20 játékos. Természetesen a legtöbben a slágerposztokra edzenek (multis PF, benti PG). Én pl nem U21-nek kezdtem edzeni a jelenlegi 20 éves centereimet, mégis megkerestek, hogy esélyesek, tehát nem lehet olyan nagy centerképző bázisunk, ha a saját célra edzett centereim beférnek jövőre. Bedobót sem nagyon divat edzeni, ha jól tudom. Magyarul a 20 játékosból bekerül kb 4 a válogatottba, de ha figyelembe vesszük, hogy a régiek is edzenek, több tapasztalattal, nagyobb tartalékokkal, akkor még tán annyi sem. Szerinted hogy érez az a (10-ből 8-9) újonc, aki elkezdett edzeni, mert mindenki azt mondta neki, hogy az a jó, három évig szenvedett (esetleg stabil középcsapattá ért harmadosztályban, de fenntarthatatlan a csapata), majd végül nem kerül be a játékosa, stadionja nincs, tartalékai nincsenek, mert mindig elment a kevéske pénze az edzőcserékre. Mindezt azért, mert senki nem szólt neki, hogy két szezonon keresztül inkább csak gyűjtögessen, építsen, teremtse meg a hátteret. Vedd hozzá mindehhez, hogy mire ő idejut, azt látja, hogy akivel együtt kezdett, magasról tett a válogatottra, csak a saját fejlődésére koncentrált, épp feljut a másodosztályba, vagy legalábbis döntőzik. Szerinted ezek után mennyi kedve lesz játszani? Arról nem is beszélve, hogy egy kezdőnél sosem lehet tudni, meddig játszik. Lehet, hogy két hónap után megunja és az edzett játékosa megy a kukába. Gondolom, találkoztatok már ezzel a jelenséggel.
Azt kéne felfogni, hogy kezdő csapat nemhogy eltartani, de felnevelni sem tud válogatottat. Fejlődni kell hozzá, megteremteni az anyagi hátteret, edzéstapasztalatot szerezni. Inkább két szezonon keresztül eddzen válogatottra esélytelen játékost négyes edzővel, építse a csapatát, fejlessze a stadionját és legfőképpen szeresse meg és élvezze a játékot. Ha két szezon múlva még mindig játszik, akkor lehet neki válogatott esélyest adni, mert akkor már valószínűleg nem hagyja abba és a háttér is meglesz ahhoz, hogy hosszútávon is eredményesen nevelhessen.
Az meg nevetséges érv, hogy ha az újoncok nem edzenek, nem lesz válogatott, gyorsan végigpörgettem a jelenlegi keretet:
Verebes gazdája te vagy.
Galambos és Bozóky gazdája én vagyok.
Görbicz gazdája a 17. szezon óta játszik.
Bodrogi gazdája a 8. szezon óta játszik.
Nadzon gazdája a 7. szezon óta játszik.
Tuskán gazdája a 15. szezon óta játszik.
Éder gazdája a 4. szezon óta játszik.
Káldi gazdája a 11. szezon óta játszik.
Röst gazdája a 16. szezon óta játszik.
Somlai gazdája a 14. szezon óta játszik.
Halmi gazdája a 11. szezon óta játszik.
Tandary gazdája újoncként kezdte őt edzeni.
Minya gazdája a 6. szezon óta játszik.
Liptay gazdája a 7. szezon óta játszik.
Rajczi gazdája a 17. szezon óta játszik.
Grofcsik gazdája a 3. szezon óta játszik.