Ovo će neki shvatiti pogrešno, neki bas kako treba, neki ce likovati, neki se smoriti. Ali kao i sve što radim i pišem, iz razloga je da nešto na bolje promenim.
Pre 40 sezona, selektor jedne sezone kad ne napravi uspeh, razapet bude. Stanje linca na forumu. Da ne idem sada u daleko prošlost kada su Bil, Flavijus, Sirko, pa i ja sam bili selektori. Svaki neuspeh je linčom završavao. Svaki pogrešan korak. To se išlo u ozbiljne dubine, svadje. Eto prvi ja, da ne gledam druge. Sa tunjevinom sa kojim imam sada extra odnos, od sledece sezone će čak i da se uključi u U21 akcije BB Srbije, nekad sam mu izgovarao reci zbog kojih se stidim. Ali sve to je bilo od srca klanje, sve za dobrobit zajednice, jer nam je svima stalo bilo.
Neverovatno mi je sada da svi ćute. Da niko nista ne govori na forumu, a svi "znaju" reci da ne stima nesto oko A tima. "Javio mi se jednom za 3 sezone oko igraca, nije azurirao fajl, stari skilovi, pogubio se sa taktikama, lose igrace pravi, nemamo buducnosti ni perspektive, forsira marorce". Samo su neke od stvari koje se spomenuse oko A selektora u nekim prepiskama gde sam učestvovao. Ja znam da trenutno nema nikog ko bi vodio A tim, niti se cimao kao sismis. Al de ljudi, razapnite ga malo. Zapalite forum. To samo njemu može dobro doneti. Bez teških reči, ne mora to, nismo više u sezoni 20. Al nemoguće da su svi hepi što se u 10 sezona samo jednom bilo na Svetskom. Na Utesnom isto nije se daleko otišlo. Ne želim da ulazim u to da li i dalje pripadamo nekom Evropskom vrhu, kao i gde nam je mesto trenutno među timovima u Evropi, niti o kvalitetu tima. O tome više selektor moze reci. Ali ljudi, iako mozda to nije realno, navikli smo na vise, nemoguce. Dajte kritiku, podstaknite ga malo na razmisljanje, kao što rekoh samo dobro moze biti. Pola od vas ga ne podržava, bar sto kaze strana A tima, kazite lepo javno sta smeta, sta moze i mora bolje. Isto to sve i za u21 kazite. Nemojte da ćutite. Sve za dobrobit zajednice.
Ja cu prvi napisati, sta mi smeta sada, ubeđen sam povećan broj naloga u Srbiji, bar delom ima veze sa farmama. Isto tako pošto sam sam radio skauting, a imam iskustva koliko toliko, vidim da ne štima dosta toga. Da dosta ima višak braće, sestara, drugara, ekipa. Nemojte to ljudi. Leba Vam.
A sto se tice A selektora, ako niko drugi ne krene da ga razapinje, moraću ja. Nema druge. Za njegovo dobro :) Pa ce dogodine biti bolja situacija, verujte ovom mudracu. Al što se više ljudi uključi u ovu diskusiju to bolje, ako ništa drugo, bar da forum zivne.