BuzzerBeater Forums

BB Poland > czik cziak on de najt, akt piąty

czik cziak on de najt, akt piąty (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
167128.167 in reply to 167128.159
Date: 1/21/2011 12:43:54 PM
Overall Posts Rated:
270270
No to skoro GSW, Kings i Nets stanowią 80% klubów nba to znaczy że ta liga składa się z 4 klubów po zaokrągleniu w górę :)

Tak, najlepiej sie czepiac pojedynczych slowek jak nie jest sie w stanie napisac nic konstruktywnego... CzlowieKu, to byly tylko przyklady, i to najbardziej wyrazne.

Nie piszę nic konstruktywnego bo nawet nie wiem co można napisać na temat tezy jaką postawiłeś przy pierwszym poście.

Może w takim razie wyjaśnisz ten dziwny fenomen dlaczego mamy tylko 1 Polaka w NBA a nie wszystkich którzy grają w Polsce od 3 ligi wzwyż plus jeszcze jakiś tam odsetek kumatych amatorów. Jestem pewien że przynajmniej połowie klubów w NBA przydaliby się zawodnicy którzy są w stanie w 30 minut rzucić 12-14 pkt przeciwko 80% klubów NBA, a zakładam że ci Polacy, którzy grają w PLK byliby w stanie tych punktów rzucić w takim czasie nawet więcej niż kumaty amator na poziomie naszej 3 ligi. Skoro jeszcze dodatkowo o obronie wiedzą też więcej niż koszykarze NBA to tym bardziej byliby porządani przez te kluby.

@ Czesław - jak zawsze mistrzostwo :)

This Post:
00
167128.168 in reply to 167128.166
Date: 1/21/2011 12:47:31 PM
Overall Posts Rated:
1313
Uwierz mi, że jedyne co napisałeś to stek bzdur...

Czyli jednak nie wiesz nic na temat obrony... Tak myslalem od samego poczatku, no ale gdybym napisal wtedy ze sie nie znasz, to byloby wielkie halo, ze cie obrazilem. A teraz jest prosty przyklad na zasadzie:
pyta A: No to B, powiedz mi jak jest trojkat o bokach 3 i 4 i jest w tym trojkacie ka prosty to trzeci bok bedzie 5, nie?
B: Wez A, nie znasz sie, bedzie 7 i wogule piszesz same steki bzdur.

Wniosek prosty - B nie zna sie na matmie
Zas ty nie znasz sie na koszykowce.

Last edited by Galfin at 1/21/2011 12:49:39 PM

This Post:
11
167128.169 in reply to 167128.167
Date: 1/21/2011 12:54:52 PM
Overall Posts Rated:
1313
Może w takim razie wyjaśnisz ten dziwny fenomen dlaczego mamy tylko 1 Polaka w NBA

To proste, wiekszosc klubow NBA jest nastawiona na ofensywe, a Polacy przy naszych braciach zza oceanu sa raczej niezbyt uzdolnienii rzutowo.

Marcin Gortat powiedzial ze w Suns nikt nie potrafi bronic, ze w szatni gada sie tylko o ataku, ze malo kto w klubie zna zagrywki defensywne i rotacje. No tak, ale on pewnie tez sie nie zna na NBA....

This Post:
00
167128.170 in reply to 167128.162
Date: 1/21/2011 1:01:26 PM
Fragmin Team
III.7
Overall Posts Rated:
11191119
Co Ty od niego chcesz, on ma sporo racji. Znajomy, sprzedawca pierza pan Anatol Skubipiór, w ostatnie święta wymarzył sobie, żeby wyjechać do Zakopanego z żoncią, panią Wiesią z domu Nietykalska. Chcieli pohasać po górkach, pohulać przy dźwiękach góralskich skrzypek, żeby tylko chuć w nich niejaka wstąpiła. Czy się udało? Nie wiem..wiem, że zatruli się serkiem, co go robi każda góralka, a właściwie góralki halka, ale to już inna historia....za to opowiadali mi że jak wracali, naszymi Polskimi Liniami Kolejowymi, to pomimo zakupu biletów klasy pierwszej z dostępem do ustępu i do bufetu tj klubokawiarni , ciężko było tam się przebić.Tłum był taki, że ni palca, ni igły nie wciśniesz. A jak byś w końcu wcisnął to i tak wejścia bronił kelner z niską pensją i wysoką samooceną .Wszystkiego próbowali - rotacji po kolacji, ustawiania się w kolejce czy przejmowania miejsca tych którzy mdleli już z wycieńczenia. na nic zdały się te zabiegi. Nie przeszli....Dojechawszy ledwo, ledwo... pan Anatol stwierdził: " Zapewniam Cię, kluby w PLK bronią znacznie lepiej niż się to wszystkim wydaje. To nie to co klubokawiarnie przy dworcach PKSu"

Więc się kolego zastanów, widocznie nie korzystasz z PLK, i jak radzi pan Anatol nie czyń tego;)

Czesiu - po prostu umarłem :P

From: oskar4

This Post:
00
167128.171 in reply to 167128.161
Date: 1/21/2011 1:57:29 PM
Overall Posts Rated:
1010
Ja sie znam na rzeczy. Wiem jak powinna wygladac rotacja w obronie po np. zaslonie w pasie bocznym, wiem jak rozne warianty obronne realizuja kluby polskie czy europejskie i mam porownanie z tym co widze w wielu druzynach NBA.
Jesli ktos ma cos ciekawego do powiedzenia na temat obrony zespolowej, chetnie podysktuje ale jak ktos sie nie zna i chce pokozaczyc/powyzywac/podniesc swoje ego przed kompem to lepiej niech nic nie pisze, bo tylko sie osmiesza w oczach tych, ktorzy znaja sie na koszykowce.

A to zależy od tego jak trener ustali. Jest "switch", "show" i wiele innych wariantów do obrony pick'n'rolla.

From: Galfin

This Post:
00
167128.172 in reply to 167128.171
Date: 1/21/2011 2:00:17 PM
Overall Posts Rated:
1313
Hehehe, nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze ktos obeznany w temacie cos napisal.
No tak, choc jak dla mnie show, jesli nie jest to hard show to jest bardzo zla opcja. Choc mi bardziej chodzilo o zaslone typu off the screen, wyjscie do pilki, np. to co gra Boston z podwojna zaslona na Allena i Pierce'a a nie o normalnego pick'n'rolla ;)

From: R-Allen

This Post:
00
167128.173 in reply to 167128.172
Date: 1/21/2011 2:35:27 PM
Overall Posts Rated:
2020
np. to co gra Boston z podwojna zaslona na Allena i Pierce'a a nie o normalnego pick'n'rolla ;)

No czasem tak zagramy, a jak już dostanę piłkę ja albo Paul to 3 pkt jak nic :))

A tak na serio to nie zgodzę się z tym co mówisz. W NBA obrona wygląda na słabą, tylko dlatego, że ofensywa jest nie porównywalnie lepsza niż gdziekolwiek indziej na świecie. Sam to powiedziałeś. Myślisz, że jakby zagrał np. jakiś najlepszy defensywnie zespół w PLK z np. takim Bostonem, to Celtowie rzuciliby powiedzmy 70 pkt, bo nie mogliby sforsować obrony?? Nie wydaje mi się... Drugą sprawą jest, że jeśli amerykanie to tacy słabi obrońcy, to czemu wygrali MŚ w Turcji?? Przecież bez obrony nie mieliby szans. Oglądałeś MŚ?? Widziałeś jak bronili amerykanie? Jak dla mnie to był to naprawdę wysoki poziom...

From: R-Allen

This Post:
00
167128.174 in reply to 167128.173
Date: 1/21/2011 2:35:59 PM
Overall Posts Rated:
2020
No teraz mi się uruchomiło. Oglądam :))

Super filmik :) Aż Boston dzisiaj obejrzę ;)

Last edited by R-Allen at 1/21/2011 3:12:37 PM

This Post:
00
167128.176 in reply to 167128.175
Date: 1/21/2011 4:14:45 PM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
12981298
Second Team:
Szerszony II
Chyba Jack Daniels'a. ;))

OG.
From: Ciix

This Post:
00
167128.177 in reply to 167128.172
Date: 1/21/2011 4:35:55 PM
Overall Posts Rated:
44
Kolego co jako jedyny sie tutaj zna zauwaz ze w NBA jest cos takiego jak blad 3 sekund w obronie co mocno utrudnia wlasnie obrone a po drugie to ze nie bronia jakos super przy pick n rollach albo nie maja za dobrych rotacji defensywnych to nie znaczy ze ta obrona jest jakas slaba bo obrona 1 na 1 tez sie liczy gdzie ten kumaty amator nie ma szans a to ze na zaslonie ktos popelni blad i co sekunda wolnego czasu dla amatora to oznacza zdobycie pkt?? I jeszcze tez pisales ze polacy nie graja w NBA bo sa slabi w ofensywie no a jednak uwazasz ze "kumaty amator" dalby rade zdobyc 15 pkt tez troche bezsensu... No i skoro tak latwo o 15 pkt dla byle "kumatego amatora" to dlaczego jak profesjonaly zawodnik zdobedzie 50pkt to jest to bardzo dobry wynik i w gazetach o tym glosno

Advertisement