BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > NBA

NBA (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Dawa

This Post:
11
170917.167 in reply to 170917.156
Date: 3/26/2011 1:18:23 PM
Overall Posts Rated:
106106
Én úgy látom, hogy James azért jött el a Cleveland-ből, mert 7 év alatt nem voltak képesek köré építeni egy normális struktúrájú csapatot.

Nem nyertek semmit se és még legalább két évig esélyük sem lett volna. A szakértők maximum arra képesek, hogy azt elmagyarázzák, amit amúgy is tudnánk (jaja, jó ez a (Bulls) Cleveland, jó a mutatójuk, bajnokok lesznek...) Aztán max. nem jött be, úgyis elhívnak újra szakérteni.
26 éves belső ember, még talán van ~4-5 igazán jó éve és amekkora mocsok, nyerni is szeretne egy gyűrűt nem csak ellenni az "én vagyok a helyi szemétdombon a kakas" státuszban.

Szerintem eddig is nagyon nyerni akart, hozni a meccseket és megfelelni a vele szemben támasztott elvárásoknak, de ehhez önmagában egyetlen ember kevés.
A menedzsment arra építette a csapatot, hogy "beküldjük James-t, aztán majd ő megoldja", de ez így nem megy.
Jó edzőjük nemigen volt és mire áldozta volna fel a stílusát Cleveland-ben? Hogy majd pl. Mo Williams bedobja kritikus helyzetben? Hmmm?

Nézd meg most a Cleveland-et, a liga leghosszabb nyeretlenségi mutatóját produkálták.
Ahol egyetlen ember kicserélődése ekkora csapást okoz, ott pár dolog nagyon nincs rendben.

Kobe-nak O'neal nyert 3 gyűrűt. Aztán mr. Bryant szépen ki is túrta, mert csípte a szemét, hogy nem őt sztárolják.
Teljesült az álma, hozta a pontkirályi címeket magának, csak volt vele némi kis bibi, mert semmire se jutottak vele. Vesztes meccsen meg a hajadra kenheted, hogy vágtál 50 pontot (Iverson hatás).
Aztán szépen elmagyarázta neki a Phil edző bácsi, aki túltetette magát korábbi hisztiken, hogy isteni jó vagy fiam és te vagy a Levegők Ura, meg mindenki a lábaid előtt hever, de most már talán nyerned is kéne valamit, ha már ilyen fasza gyerek vagy... nem?
Aztán hoztak egy Pau-t, Odom már kéznél volt, Fischer is miután "megvalósította önmagát" inkább visszatért, ezután már csak Radmanovic helyére kellett egy gyagyás, de legalább annyira jól védekező Artest a bajnoki címekhez.

Bosh sem ok nélkül jött el Toronto-ból egy Wade és egy James mellé.

Last edited by Dawa at 3/26/2011 1:26:34 PM

From: Hukli

To: Dawa
This Post:
00
170917.168 in reply to 170917.167
Date: 3/26/2011 1:42:26 PM
Overall Posts Rated:
1616
Ehh.

1. A Cavsből elment még ILga+Shaq=center poszt 0. Varejao nagyon korán out for the seasom. Mo will szintén sokat volt sérült. Az a Cavs lehetne jobb is, csalóka ez a mérleg a fél csapatot a D-ligából kellett kukázniuk.

Csak emlékeztetlek James mellett volt 2 all-star magasember (jamison, Shaq jó ok Shaq már messze túl fénykorán) egy sokak által all-starba követelt Mo-Will. A Cavs vezetősége mindent megtett annak érdekében, h jó keretet hozzon James mellé. emlékszel? Alapszakas elsők voltak... Most h elment James meg már ajj de gyengék Mo-Will is egy senki meg álom volt azzal a csapattal a bajnoki cím. Ne essünk át a ló túloldalára... Az a csapat igenis bajnokesélyes volt (nem véletlenül lettek alapszakasz elsők). Hogy miért nem jutottak még a döntőig sem? A válasz: Mike Brown+James.

Az ok h nyerni akar James. Ki nem? De ez h inkább paycutot vállalnak 3an, a liga 3 sztárja... Szánalmas. Nézzétek meg milesz ebből. New Yorkban már alakul a másik sztárhármas, D-Will+Howard majd szintén összeállnak, aztán elég lesz 3-4-5 csapatot figyelni, mert oda tömörülnek a liga sztárjai h hát mi csak nyerni akarunk... Ugyanmár. Ez nem így ment eddig, és nekem nem tetszik ez a lépés amit James meglépett. Bosht azért nem veszem ide, mert az egyértelmű volt, hogy ő nem tud bajnoki címre vezetni egy csapatot, egy Wade-Bosh duóval semmi bajom nemlenne. De KingJames? we are all witnesses? omg... Mondom elmehetett volna a Knicksbe STAT-mellé, maradhatott volna, ott volt a Nets, Chicago is esetleg.

2. Oneal nyerte a gyűrűket Kobe-nak. Höhö. Azokat ketten nyerték. Mármint ketten+ a csapat. Meg lehet nézni, Oneal mire vitte Kobe nélkül, a karrierje korábbi, és késöbbi szakaszaiban (Jah még Wade nyert neki egy gyűrűt).
És igen Bryant valóban játszotta a császárt DE belátta h ez így nemlesz jó, és jöttek is az eredmények. james még semmit nem csinált. Ugyanazt a játékot mutatja mint eddig. Nyáron simán rákellett volna feküdnie a triplázásra pl.

Szóval eléggé unszimpatikus ez a paycut h együtt játszhassunk. Nem emlékszem már ki mondta a régi nagyok közül, hogy ők legyőzni akarták egymást, nem együtt bajnokká válni.

Last edited by Hukli at 3/26/2011 1:44:35 PM

From: DanChee

This Post:
00
170917.169 in reply to 170917.164
Date: 3/26/2011 2:23:34 PM
Overall Posts Rated:
4343
Ja, hogy nem tartottad lényegesnek, hogy Shaq meg Gasol nélkül nem nyert semmit Kobe. Meg hogy leszarta az egészet. A Kobe. Biztos nem akart többször bajnok lenni (immár vezérként), ja úgy ismerjük őt.
Nem is írtam, hogy Phil Jackson volt az edző (pedig a második Shaq nélküli évben már ő volt). Én Rudy Tomjanovichra gondoltam, aki kétszer nyert bajnokságot a Rockets-el. :)

A centereknél meg már csak az erőcsatárok érnek később! pl Garnett, akiről megint "elfeledkeztél". Na ő pl a 13. szezonjában ért meg, amikor Bostonba került. Meg is lett az eredménye, amihez persze nem volt köze a Pierce-nek meg az Allen-nek... ;)

Viccet félretéve, látom, hogy utálod, nincs azzal gond.

This Post:
00
170917.170 in reply to 170917.168
Date: 3/26/2011 2:36:23 PM
Overall Posts Rated:
4343
Nekem sem szimpatikus a "döntés".
Azt a mondatot Jordan mondta.
Én nem vagyok LeBron fan, de sztem mindent kiadott magából Clevelandben. Rájött, hogy azzal a csapattal, edzővel, vezetéssel nem lesz bajnok. Tovább állt. Ennyi.

A Shaq-Kobe páros valóban együtt nyert bajnokságokat. De az senki számára nem volt vitás, hogy ki az alpha dog. Amúgy érdekes módon mindháromszor Shaq lett a Finals MVP is. Persze lehet, hogy nem tett többet a közösbe mint Bryant.

Illetőleg sztem arra is rájött James, hogy ő egyedül (másik sztár nélkül) kevés ahhoz, hogy bajnokságot nyerjen. Legalább ismeri a korlátait.

Last edited by DanChee at 3/26/2011 2:39:36 PM

This Post:
00
170917.171 in reply to 170917.169
Date: 3/26/2011 2:43:14 PM
Overall Posts Rated:
1616
Pff. Érés nem egyenlő bajnoki cím. Ezzel azt akartam mondani h Howard még nem kész játékos! Lesz sokkal jobb is. Garnett más tészta mikor bostonba került, már lefele indult a lejtőn...

Úgy értem Kobe a Shaq utáni években élvezte h egyedül maradt, James meg a bajnoki címre hajtott évekig. Nyílván Kobe is tudta h Shaq nélkül nehezebb lesz, neki akkor az volt a fontos h kirpóbálja magát mire képes (Lásd Ariza aki inkább elment a Lakersből, mert elhitte magáról, hogy több van benne, bajnoki cím már megvolt így egy próbát megért).

Egyértelmű, hogy Shaq jobb játékos volt akkor mint Kobe. De nem ő nyerte neki a címeket...

This Post:
00
170917.172 in reply to 170917.169
Date: 3/26/2011 2:45:26 PM
Overall Posts Rated:
6060
Veszélyes folyamatot indított el James: látszik, hogy sok nagyobb játékos (és csapat) abban gondolkodik már, hogy hogyan lehet ellensúlyozni ezt a hármast. Klubhűség nem számit már annyit, mint régen. Ez nagyon romboló lehet hosszú távon, egy kisebb csapat nem fog már labdába rúgni, ha a legjobb játékosa csak úgy fogja magát a rookie szerződés lejárta után/előtt, és simán lelép egy nagy (rosszabb esetben általa választott) csapathoz (D-Williams, Carmelo). A kis csapatok tulajai elgondolkoznak majd, aztán lelépnek az NBAből. Nem éri meg a sok éves befektetést, ha csak úgy kisétál a legjobb embered. Folyamatos rebuilding lesz az egészből igy, az meg kit érdekel. A szurkolókat nem.

To: Dawa
This Post:
11
170917.173 in reply to 170917.167
Date: 3/26/2011 2:49:53 PM
Overall Posts Rated:
4343
Mindenben egyetértek.

Főleg azzal a mondattal, hogy nézzük meg idén a Clevelandet.
Annyival egészíteném ki, hogy nézzük meg az MJ első visszavonulása utáni 93-94'-es Chicagót is. 55 meccset nyert MJ után/nélkül. A PO-ban 4-3ra kaptak ki a Knickstől a keleti elődöntőben. Mekkora csoda, hogy MJ azzal a csapattal 3 bajnokságot nyert!

This Post:
00
170917.174 in reply to 170917.172
Date: 3/26/2011 3:05:31 PM
Overall Posts Rated:
4343
NEKEM SEM SZIMPATIKUSAK!

Lehet, hogy a mai napon már sok belőlem a fórumon, de hagy mutassak egy másik nézőpontot. Lehet, hogy a végén talán kicsit másként látjátok ezt a témát.

Anno az öcsémmel pont azon dühöngtünk, hogy túl egoisták a "sztárok". Nincs bennük elég alázat, nyerni akarás. Mindegyik "saját" csapatot akar. Mikor mondtuk ezt?
Amikor Marbury kivált a Garnett-Gugliotta féle Minniből. Mindenki azt mondta, hogy a jövő dinasztiája lehet az a csapat. Már sikeresek voltak. Garnett megkapta a maga max contract-ját. De Marbury is maxolni akart, Nem áldozott be a fizetéséből. Neki nem volt mindegy, hogy 100 millió dodó, vagy csak 85. Nem néztem utána a pontos összegeknek, úgyhogy biztos nem ennyi volt. De tény hogy kaszálni akart és saját csapatot akart a nyerés és a dicsőség helyett, ami a Wolvesban várta volna (minden akkori előjel szerint).

Carter és T-Mac ugyanezt csinálta. Nem írom le újra, de ugyanez a szitu volt. Hogy köpködtünk rájuk az öcskössel! :D
Nem értettem (és ma sem értem), hogyha vki így is úgy is dollár tízmilliomos, akkor hogyan lehet az, hogy a győzelmek helyett a több dollárt választja? Ezután egyiket sem tekintettem már igazi sportembernek.

Értitek mire célzok? A cHeat-dívák átestek a ló másik oldalára amikor az előszezon előtt ünnepelték a bajnoki címet, de azért van egy kicsi szimpatikusság is az egészben, legalábbis számomra és legalábbis a fentiek miatt.

This Post:
00
170917.175 in reply to 170917.174
Date: 3/26/2011 4:30:43 PM
Overall Posts Rated:
1616
Persze ezt én se értettem sosem h miért jobb 100 milla mint 85+jócsapat.

DE!

Az Nba rendszere arra épül h a legjobb játékosok a legtöbb pénzt keressék (max contract)

Namármost. james-ék megmutatták, hogy lehet máshogy is. Milesz ebből? Minden sztár azt fogja mondani ha nekik lehet, nekünk is. Képzeljük el amint d-will meg howard aláírnak ugyanabba a csapatba fejenként mondjuk 5 (jó legyen 10) milláért, hiszen úgyis van annyi pénzek mint a szemét. Marad helyük 2-3 másik all-starra...

This Post:
00
170917.176 in reply to 170917.174
Date: 3/26/2011 4:50:07 PM
Overall Posts Rated:
6060
Kapásból mondok egy példát arra, hogy hogyan lehet ezt igazán korrektül csinálni: Dirk Nowitziki. Leszerződött újra a Maverickshez, de kevesebbért. Ezt bármikor megtehette volna LBJ is. Taking the easy way out. Ettől függetlenül én nem hibáztatom, a saját döntése. A "Decision" maga viszont gusztustalan volt. I'm taking my talents to South Beach. We are all witnesses. My ass.

Bajnokságot szeretne nyerni, ami szive joga, minden játékos álma ez. Igazán nagy legenda viszont nem lesz szerintem, mert ez már nem (csak) a saját csapata. Ezt nem köré épitették, ahogy a Clevelandet anno. Nem köré épült a Miami, ahogy a Bulls MJ köré, a Lakers Kobe köré, a Spurs Duncan köré és sorolhatnám. Sohasem mondhatja azt majd magáról, hogy ezt a csapatot én vittem el a bajnoki címig (a segitőimmel). Mert persze Kobe mellett ott van Gasol és Artest most, de a Lakerst mégis mindenki Kobe-val azonosítja. Ahogy Bird volt a Boston arca is, hiába volt mellette Walton, Parish vagy McHale, vagy a legendás Bullsban MJ mellett Pippen, Rodman és/vagy Kukoc. Itt mindig ott lesz az a kis jábjegyzet, hogy a Wade, LeBron (és kicsit Bosh) vezzet Heat. Bajnok lesz még, ez nem kétséges, de nem hiszem, hogy több mint 6x. És biztosan top10 all-time great is lesz, csak ez a kis lábjegyzet valahogy mindig ott lesz a neve mellett.

This Post:
00
170917.177 in reply to 170917.175
Date: 3/27/2011 2:06:44 AM
Overall Posts Rated:
4343
Igaz.
De a két szupersztár még csak az első lépés (bár kétségkívül a legnagyobb). Utána még rengeteg munka vár a GM-re, az edzőre. A helyes lépéseket kell megtenni, a helyes döntéseket meghozni. És sok szerencse is kell hozzá. Szóval a két (vagy 3) szupersztár még nem egyenlő a bajnoki címmel.
Olyan csapatot kell kiépíteni köréjük, ami kiegészíti őket. Ők is ki kell egészítsék egymást! Papíron persze a Te Howard - DWill példád stimmel. De az STAT - Melo páros már nem igazán, sztem. Nem azért írom le őket, mert mostanában cumiznak. Én korábban sem szerettem egyiket sem. Egyik sem védekezik elég keményen az én ízlésem szerint. Én régóta azt gondolom, hogy STAT az ő fizikális képességeivel egy lepattanózó és védekező monster kéne legyen. Ehhez képest... Vki írta itt korábban, hogy mindegyik el kell fogadja a szerepet is, amit rá osztanak. Egyetértek.
Szóval azért van remény a többi csapat számára is. Ha éveken keresztül következetesen, jól építgetik a csapatot (+ szerencséjük is van). Spurs, Thunder, talán majd a Clippers (oké, lehet röhögni).

Sztem nem eszik olyan forrón. De alapvetően egyetértek veled.

Advertisement