Żeby nie było tylko o PALK, bo w sumie temat jest ogólnie o amatorskich ligach koszykówki to dodam również coś od siebie :)
Mianowicie w moim mieście już od prawie 10 lat na terenie mojego byłego liceum odbywa się memoriał szkolnego WF-isty który zmarł w okresie kiedy właśnie do owego liceum chodziłem. W turnieju biorą oczywiście udział drużyny amatorskie, lecz nie tylko z Polski ale również Węgier, Niemiec czy Czech. Dwa lata temu memoriał odbywał się nawet pod patronatem fundacji Marcina Gortata. Z roku na rok drużyn chcących grać w "lidze" jest coraz więcej.
Tak się akurat składa, że mój znajomy również wystąpił o utworzenie drużyny która w tym roku zagra na owym memoriale. Zostałem przez niego telefonicznie "wydraftowany" do zespołu i właśnie zaczęliśmy treningi. Oczywiście podobnie jak Ballstorm, tak również i nasz zespół będzie się raczej bił o miejsca u dołu tabeli, ale sam fakt tego że można aktywnie uczestniczyć w tak ciekawym wydarzeniu jest na prawdę bardzo miły.
Całe wydarzenie będzie miało miejsce za półtorej miesiąca i na pewno po fakcie opiszę swoje wrażenia z tego eventu :)
Pozdrawiam,
MuzG
Last edited by MuzG at 1/13/2013 8:35:22 PM