BuzzerBeater Forums

BB Poland > Debata wyborcza

Debata wyborcza (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
169159.168 in reply to 169159.167
Date: 1/13/2011 6:31:36 PM
Overall Posts Rated:
7474
A co widzisz dobrego w godzeniu w interes MTR?

Przeczytaj moje dwa powyższe posty.
Tam wszystko jak na patelni przygotowanej pod Węgrzyna, o, przepraszam, węgorza ;)

This Post:
00
169159.169 in reply to 169159.168
Date: 1/13/2011 6:37:50 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
A co widzisz dobrego w godzeniu w interes MTR?

Przeczytaj moje dwa powyższe posty.
Tam wszystko jak na patelni przygotowanej pod Węgrzyna, o, przepraszam, węgorza ;)

Znowu Węgrzyn? Co on wnosi do tematu? Jak Wam się coś nie podoba bo jest dobre to od razu Węgrzyn;-)

BTW. Luderitz grał w U-21. Sprawdź dobrze.

This Post:
00
169159.170 in reply to 169159.169
Date: 1/13/2011 6:39:49 PM
Overall Posts Rated:
7474
Znowu Węgrzyn? Co on wnosi do tematu? Jak Wam się coś nie podoba bo jest dobre to od razu Węgrzyn;-)

Wykorzystuję jego popularność dla elementów humorystycznych ;)
Bez urazy ;)

BTW. Luderitz grał w U-21. Sprawdź dobrze.

Nie sprawdzałem.
A skoro grał to długo już w reprezentacji nie pogra.
Spóźniony trening zrobi swoje.

From: kozlik4
This Post:
00
169159.171 in reply to 169159.169
Date: 1/13/2011 6:41:14 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Późno już...Idę spać bo jutro trzeba być żywym;-) Na resztę pytań postaram się odpowiedzieć jutro. Pamiętam o Tobie człoWeniu.

@ majkel, Mr. President, Boro

Dzięki za głosy i poparcie moje kandydatury

This Post:
00
169159.172 in reply to 169159.166
Date: 1/13/2011 6:48:37 PM
Overall Posts Rated:
270270
Luderltiz grał w U21 w przynajmniej dwóch ostatnich meczach o stawkę w tamtym sezonie (więcej nie sprawdzałem).

Żeby była jasność, nie jestem przeciwnikiem MTR ani super entuzjastą pomysłu kozlika (uważam tylko że nie jest tak głupi jak ty to opisujesz).

A co do ilości wszechstronnych zawodników w NT to moim zdaniem nie do końca trafiony w tej sytuacji argument. O ile dobrze rozumiem sens całego MTR (i uzasadnienie słowa rewolucja w nazwie), to ma on wykazać że lepiej jest trenować zawodnikom najpierw boki, a później skille główne a nie na odwrót (jak u właśnie Luderlitza) i to da nam przewagę nad innymi reprezentacjami. To że mieliśmy mało wszechstronnych zawodników w kadrze to inna kwestia.

Tak w ogóle to off top się robi, więc najlepiej przenieśmy tę dyskusję do innego wątku,albo chętnie podyskutuję na ten temat przez BB maila:)

Last edited by człoWeniu at 1/13/2011 6:49:43 PM

This Post:
00
169159.173 in reply to 169159.172
Date: 1/13/2011 6:57:24 PM
Overall Posts Rated:
7474
Luderltiz grał w U21 w przynajmniej dwóch ostatnich meczach o stawkę w tamtym sezonie (więcej nie sprawdzałem).

Dajmy już spokój temu Luderitzowi.
Przywoływanie jednego nazwiska bynajmniej mnie nie przekonuje.
A jedynie potwierdza mierność efektów. Bo co ta za sukces jeśli możemy w 15 sezonie gry wymieniać np. jednego czy dwóch wszechstronniejszych zawodników pod kosz?

Żeby była jasność, nie jestem przeciwnikiem MTR ani super entuzjastą pomysłu kozlika (uważam tylko że nie jest tak głupi jak ty to opisujesz).

Dla Ciebie nie jest, a dla mnie jest.
Bo wiem co w ten sposób może odebrać.
I bynajmniej jakby to ujął Tarantino od korzyści dla NT ten pomysł jest k... daleko ;)

A co do ilości wszechstronnych zawodników w NT to moim zdaniem nie do końca trafiony w tej sytuacji argument. O ile dobrze rozumiem sens całego MTR (i uzasadnienie słowa rewolucja w nazwie), to ma on wykazać że lepiej jest trenować zawodnikom najpierw boki, a później skille główne a nie na odwrót (jak u właśnie Luderlitza) i to da nam przewagę nad innymi reprezentacjami.

No i właśnie całkowitym zaprzeczeniem tego jest pomysł kozlik4 który jest kontynuacją tego co praktykujemy od sezonu 3.
Bez skutków.

Tak w ogóle to off top się robi, więc najlepiej przenieśmy tę dyskusję do innego wątku,albo chętnie podyskutuję na ten temat przez BB maila:)

Żaden offtop. Rozmawiamy o przyszłości kadry NT.
kozlik4 kandyduje na 2 sezony, ale może uderzyć w przyszłość która z jego kadencją nie będzie miała nic wspólnego.
A tego wg mnie nikt zainteresowany żywtonie kadrą nie chce.
I żadnego bb-maila.
kozlik4 odpowiadając w ten sposób i poruszając tego typu tematykę musiał zdawać sobie sprawę z konsekwencji.

Pamiętam jak pisał, że poprzednio kandydował, żeby B.B. King czasem nie został selekcjonerem i nie wprowadził swojego pomysłu.
Jeśli miałbym stosować retorykę kozlik4 to jestem zmuszony iść w jego ślady i sprzeciwiać się pomysłom szkodzącym znacznie więcej niż sławetni "odwróceni".

Za słowa na forum się płaci.
W tym przypadku głosami.

This Post:
00
169159.174 in reply to 169159.172
Date: 1/13/2011 7:03:51 PM
Overall Posts Rated:
7474
Ach, i jeszcze coś.

Wyobraźmy sobie, że masz selekcjonera U-21 ciągnącego w swoją stronę.
Interesujesz się kadrą NT.
I to ona jest dla Ciebie ważniejsza.
Selekcjoner U-21 jest dla Ciebie w tym przypadku antagonistą - i prezentowane przez niego interesy bynajmniej nie są Tobie bliskie.

Twoja nadzieja leży za tym jedynie w protagoniście, czyli w selekcjonerze NT.
Chciałbyś, żeby tenże selekcjoner ciągnął swój wózek w tym samym kierunku co Twój antagonista?

Bo chyba nie tego oczekujemy od swoich bohaterów, którym powinno zależeć na tym samym, co Tobie.

To tak na prostym przykładzie walki dobra ze złem ;)

This Post:
00
169159.175 in reply to 169159.173
Date: 1/13/2011 7:24:56 PM
Overall Posts Rated:
270270
W takim razie ok :)

Nazwisko Luderlitza przywołuję dlatego, że wiem że to jest wszechstronny gracz. Przez jeden sezon kiedy grałem w PLK przyglądałem się dokładniej jak al said go trenuje, plus trochę przeczytałem co al said pisał na czacie w trakcie meczów ligowych. m4ti pisał jeszcze o innych wszechstronnych ale o nich nie wiem zupełnie nic, nawet nie pamiętam którzy to :)

Oczywiście, że jeden, dwóch czy nawet czterech wszechstronnych zawodników to żaden powód do dumy, ale pokazuje że można takich wytrenować nie tylko za pomocą i sposobem MTR. Wiem że wg Ciebie są oni dużo słabsi niż docelowi zawodnicy z MTR , ale zwykli managerowie tacy jak ja będą w stanie się o tym przekonać dopiero około 20 sezonu.

A co do walki dobra ze złem, to Cię rozumiem i pisałem wcześniej dlaczego kumam, że pomysł kozlika jest dla ciebie beznadziejny. Zresztą o ile coś mi się nie pomyliłoi Ty już i tak wcześniej się zdeklarowałeś, że głosujesz na Jaxa :)

Przy okazji, kiedy można się spodziewać od Ciebie raportu z drugiego sezonu MTR?

Dobra też idę spać, a jutro na necie będę dopiero wieczorem więc wtedy ewentualnie coś jeszcze odpowiem (chociaż pewnie już w tym wątku będzie ze 100 nowych postów więc raczej nie będzie sensu :)

Last edited by człoWeniu at 1/13/2011 7:29:27 PM

This Post:
00
169159.176 in reply to 169159.149
Date: 1/13/2011 7:31:29 PM
Overall Posts Rated:
299299
Chyba za szczegółowo odpowiadam na pytania:/ Strasznie długie posty wychodzą. Mam nadzieję, że ktoś to czyta:D Na przyszłość postaram się trochę je skrócić.

ja wszystko czytam, zamiast się uczyć na egzamin :( fajnie, że jest 3 poważnych kandydatów :)

This Post:
00
169159.177 in reply to 169159.175
Date: 1/13/2011 7:34:07 PM
Overall Posts Rated:
7474
Oczywiście, że jeden, dwóch czy nawet czterech wszechstronnych zawodników to żaden powód do dumy, ale pokazuje że można takich wytrenować nie tylko za pomocą i sposobem MTR. Wiem że wg Ciebie są oni dużo słabsi niż docelowi zawodnicy z MTR , ale zwykli managerowie tacy jak ja będą w stanie się o tym przekonać dopiero około 20 sezonu.

Ale teraz każdy zainteresowany kadrą NT musi sobie zadać bardzo ważne pytanie czy chce się o tym przekonać czy też woli oddać kadrę kozlikowi na 2 sezony i nie tylko oglądać mecze takie jak sezon czy dwa temu, ale również stracić szansę by w przyszłości takie porażki jak z Nową Zelandią absolutnie nie miały miejsca?
Z racji tego, że między kadrą Polski a wieloma innymi będzie wówczas przepaść.

Przy okazji, kiedy można się spodziewać od Ciebie raportu z drugiego sezonu MTR?

W porozumieniu z Mr. Presidentem uzgodniliśmy, że nie będzie żadnego raportu.
Nie po to ja, on a także pozostali skauci a co ważniejsze właściciele zawodników pracujemy dla dobra NT, żeby potem ktoś od listy draftu cały sezon wyskakiwał z argumentem typu SS = 39 ;)
I że po drafcie są lepsi...
Ale ich nie ma.

Za to nigdzie jakoś nie ma raportów na temat odwróconych

This Post:
00
169159.178 in reply to 169159.177
Date: 1/13/2011 7:37:06 PM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Za to na pewno będą raporty w treningu kadrowicza pod U-21 ;)

Advertisement