Kapásból mondok egy példát arra, hogy hogyan lehet ezt igazán korrektül csinálni: Dirk Nowitziki. Leszerződött újra a Maverickshez, de kevesebbért. Ezt bármikor megtehette volna LBJ is. Taking the easy way out. Ettől függetlenül én nem hibáztatom, a saját döntése. A "Decision" maga viszont gusztustalan volt. I'm taking my talents to South Beach. We are all witnesses. My ass.
Bajnokságot szeretne nyerni, ami szive joga, minden játékos álma ez. Igazán nagy legenda viszont nem lesz szerintem, mert ez már nem (csak) a saját csapata. Ezt nem köré épitették, ahogy a Clevelandet anno. Nem köré épült a Miami, ahogy a Bulls MJ köré, a Lakers Kobe köré, a Spurs Duncan köré és sorolhatnám. Sohasem mondhatja azt majd magáról, hogy ezt a csapatot én vittem el a bajnoki címig (a segitőimmel). Mert persze Kobe mellett ott van Gasol és Artest most, de a Lakerst mégis mindenki Kobe-val azonosítja. Ahogy Bird volt a Boston arca is, hiába volt mellette Walton, Parish vagy McHale, vagy a legendás Bullsban MJ mellett Pippen, Rodman és/vagy Kukoc. Itt mindig ott lesz az a kis jábjegyzet, hogy a Wade, LeBron (és kicsit Bosh) vezzet Heat. Bajnok lesz még, ez nem kétséges, de nem hiszem, hogy több mint 6x. És biztosan top10 all-time great is lesz, csak ez a kis lábjegyzet valahogy mindig ott lesz a neve mellett.