BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 választási vitafórum

U21 választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Hukli

To: Dawa
This Post:
00
180884.169 in reply to 180884.168
Date: 4/23/2011 6:03:05 PM
Overall Posts Rated:
1616
Lehet kicsit félre érthető voltam, nem személyes támadásként fogom fel őket (szerintem a válaszaimból is kiderül, iygekszem mindenre válaszolni). De ha egy 2x-es szövkapról azt feltételezi a kolléga, hogy leszek olyan barom, és vmi hülyeséggel állok ki egy sima meccsre (vagy, hogy nincs meg az alap taktikai felkészültségem), akkor az egy picit rosszul esik :) Mint mondtam örülök a sok kérdésnek én is.

From: kaygee

This Post:
00
180884.170 in reply to 180884.167
Date: 4/23/2011 6:33:53 PM
Overall Posts Rated:
173173
"Mit mondtam, nem tudnám megmondani, hogy mondjuk 5vagy6 inside shot edzés után lép e 1 szintet az inside def, avagy fordítva, hogy működik ez, tehát ilyen edzéssorendet nem tudok neked mondani ( mint írtam inside shot/inside def edzéssel kezdenék, mert ezt tartom ideálisnak). Ha vannak erről pontos adataid kérlek oszd meg velem, tanulni midnig jó ( akár itt akár BB-mailben)."

Nem tudom megosztani, mert nem tudom. Dunsztom sincs, tippelni tudnék. Ilyet nem is kérnék vagy kérdeznék senkitől.

De...

Annyi bizonyos, hogy az eddigi tapasztalatok alapján a sem a 2 pontos, sem a belső védekezés nem edzi a lepattanót (vagy elhanyagolható mértékben). A pattanó viszont edzi mindkettőt. Reális célokat megszabva letudnám a pattanót az elején, vigye másodlagosan a másik kettőt amennyire csak lehet még fiatal korban. Utána nekigyűrném magam a 2 pontosnak, mert az is viszi a belső védekezést. Amit nem babrálnék sokat az elején, az pont a védekezés, viszont elég időt hagynék rá. Maradna is, mert szépen felkullogna a másik kettő oldalvizén. Amit a belső védekezés edzése még tol a 2 pontoson, az extra.

Egymást fejlesztő skillek lépegetve edzegetésének, váltogatásának sok értelmét őszintén szólva nem látom. Ez abból a szempontból is lényeges, hogy a tulajok több játékost is edzenek egy-egy válogatott mellett, és ezek edzéstervét hozzáigazítják a válogatott tehetségnek. Emiatt nem meglepő, hogy szeretnek huzamosabb ideig egyirányba edzeni, és nem váltogatva, hogy azt se tudják hol tartanak. Tényleg nem tudni pontosan, hogy mennyi után lép másodlagosan valami, de ha így állunk hozzá, ahogy írtad, nem is tudjuk majd. Pedig a tapasztalat nem árt.

Másik szempont az, hogy fuss és tüzelj esetén elterjedt az, hogy alacsonyabb a 2 pontos és magasabb a pattanó és a belső védekezés. Na ezeknél viszont kifejezetten ezt javasolnám a tulajoknak. Magas lepattanó cél, moderált, de pontosan betartott 2 pontos, aztán védekezés orrba-szájba. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok lepattanópárti, sőt, de viszont hatékonyságpárti az vagyok...

From: Hukli

This Post:
00
180884.171 in reply to 180884.170
Date: 4/23/2011 6:38:14 PM
Overall Posts Rated:
1616
Köszönöm szépen.

Edit: Azért hozzátenném, hogy a tulajoknak nem biztos, hogy ideális a lepattanó edzés. Egy 3-4. osztályú csapat ha lepattanót edz először 4 ifinek (feltételezzük ezzel kezd), akkor eredményt nem nagyon tud elérni (vagy vesz 2-3 olyan fószert akiknek már inside shot/def megvan, de ezen a szinten azért ezek drágák), ezért tulaj szemponjátóbl clzerűbb másik kettő közül vmelyikkel kezdeni. Bár ez nyílván tulajtól is függ.

Last edited by Hukli at 4/23/2011 6:41:15 PM

This Post:
00
180884.172 in reply to 180884.170
Date: 4/24/2011 3:00:29 AM
Overall Posts Rated:
190190
"Annyi bizonyos, hogy az eddigi tapasztalatok alapján a sem a 2 pontos, sem a belső védekezés nem edzi a lepattanót (vagy elhanyagolható mértékben). "

Az iD edzi, nem túl nagy mértékben, de edzi.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
180884.173 in reply to 180884.172
Date: 4/24/2011 5:43:46 AM
Overall Posts Rated:
173173
Meg lehet ilyenkor úgy csinálni, hogyha látod, hogy előzőleg mondjuk 2-3 hetente lépett lepattanóból, akkor edzel neki 2 hetet az utolsó szint elérése előtt, és benne hagyod a törtet. Utána átmész 2 pontosra, és később az ID edzése alatt megjöhet még az az 1 szintlépés pattanóból. Szerintem egyébként a pattanó és a 2 pontos jobban edzi a belső védekezést, mint fordítva.

Jó is, hogy írtál, szerinted ennek lehetnek még veszélyei?:

"Végül a tulajdonosok egyetértettek a játékosok követelésével, hogy az edzők, akik az elmúlt tíz szezon során nem változtattak módszereiken, egy tanfolyamon vegyenek részt, megismerkedve a legmodernebb eszközökkel és módszerekkel. A modern technikák fontos hangsúlyt fektetnek majd a kereszt-edzésre, és a 17. szezontól azt reméljük, hogy egy bizonyos tulajdonság fejlődése, nemcsak a hozzá kapcsolódó tulajdonságokat, hanem – gyengébb hatással ugyan, de – a többit is fejleszti"

Last edited by kaygee at 4/24/2011 5:44:23 AM

From: tudi1948

This Post:
00
180884.174 in reply to 180884.166
Date: 4/24/2011 12:44:22 PM
Overall Posts Rated:
2020
Tapasztalataim szerint, (már próbáltam mind a kettőt), ha valaki rotálva edzi a fő skilleket, akkor a kiegek is gyorsabban fejlődnek, valamint a fők is. Szemben azzal, hogy egyet felnyomni a kívánt szintre, majd utána a másodiket, majd a harmadikat. Szóval, én a rotálva edzést ajánlanám mindenkinek.

From: tudi1948

This Post:
00
180884.175 in reply to 180884.170
Date: 4/24/2011 12:56:10 PM
Overall Posts Rated:
2020
"Mit mondtam, nem tudnám megmondani, hogy mondjuk 5vagy6 inside shot edzés után lép e 1 szintet az inside def, avagy fordítva, hogy működik ez, tehát ilyen edzéssorendet nem tudok neked mondani ( mint írtam inside shot/inside def edzéssel kezdenék, mert ezt tartom ideálisnak). Ha vannak erről pontos adataid kérlek oszd meg velem, tanulni midnig jó ( akár itt akár BB-mailben)."

Nem tudom megosztani, mert nem tudom. Dunsztom sincs, tippelni tudnék. Ilyet nem is kérnék vagy kérdeznék senkitől.

Nekem vannak adataim ilyen jellegű tapasztalatokról. Amikor elkezdtem a játékot, csináltam egy táblázatot, és beleírtam az eredményeket. A tapasztalataim tragikusak. 5-ös edzővel, igaz, 2 poszton, NAGYON lassan fejleszti a 2 pontos a belső védeket, illetve a belső védek a 2 pontost. Ha kellenek a pontos adatok, akkor átküldhetem neked.

This Post:
00
180884.176 in reply to 180884.175
Date: 4/24/2011 1:10:44 PM
Overall Posts Rated:
350350
Nekem 13 hét azaz egy teljes szezon alatt sikerült 2 pontossal bv-ét 1 szinttel megnyomni.. 5-ös edzővel és egyposztos edzéssel természetesen. E mellet a 2 pontostól elértem 3 szint tempó lépést. A bv-től csak a blokkolás javult. 16 hét lepattanó edzés alatt egyetlen mellékskillem sem javult! A pattanó szerintem nem hat a mellékskillekre.

This Post:
00
180884.177 in reply to 180884.171
Date: 4/24/2011 1:22:12 PM
Overall Posts Rated:
350350
Ebben egyetértés van! Ha már elkezdel edzeni egy zöldfülút, akkor úgy tedd, hogy 19 évesen már haszna legyen azaz vagy ne szaladjanak át rajta (id) vagy támadni tudjon (2 pontos). A pattanó legyen a 3. a rangsorban. Lehet rotálva edzeni
bv aztán 2 pontos és végül pattanó.

This Post:
00
180884.178 in reply to 180884.176
Date: 4/24/2011 1:27:01 PM
Overall Posts Rated:
2020
Mint fentebb írtam, mindegyik iszonyat lassan fejlődik. Egyébként a pattanó edzi a 2 pontost és a belső védekezést is. nagyon vékonyan, de edzi.

This Post:
00
180884.179 in reply to 180884.178
Date: 4/24/2011 3:20:41 PM
No kérem.
Sajnos az elmúlt időszakban időhiánnyal küzdöttem, mostanra sikerült végigolvasnom a topikot. (ezért sem indultam)

Örömmel olvastam a sok kérdést és választ, habár egy részük kevéssé kapcsolódott a kapitány választáshoz, de szakmailag mindenképp előre vitte a közösséget.

Az én olvasatomban egyébként a kapitány nem a legfontosabb személy, sokkal inkább a scoutok, akiknek a munkája nyomán kialakul a keret! Én úgy tekintek rájuk, hogy őket nagy köszönet illeti a rendelkezésre álló korosztály miatt, ha pedig kevésbé jó a korosztály, akkor nyilván nem követték a tanácsaikat a tulajok :)
Szerintem a kapitánynak nem elsődleges feladata a pontos meghatározás, hogy milyen emberre van szüksége.
Két éves ciklusról beszélünk, vagyis a jelenlegi 20-21 évesekről. Nem felesleges, de utópia kategóriája, hogy milyen játékost szeretnénk.
Amilyenek rendelkezésre állnak, azokból kell a legoptimálisabb keretet, csapatot összeraknod, ilyen egyszerű a történet!

Szóba került a multis-monster témakör. Nekem Tasi volt a mintám, és az ő példájából indulok ki, ezt előre bocsátom.
U-21-ben (sarkosan fogalmazva) maximum szurkoló lehet a multis játékos, kivéve bedobó poszton, ahol össze lehet hozni belső támadáshoz való, kívül egész jól védekező erőcsatárt. Kész passz!
Nehogy már valaki azt gondolja, hogy Tasi ellen egy multis belső ember, akik ügyesen dob, vezeti a labdát, passzol, de 3-4 szinttel gyengébb főskillekkel rendelkezik, fel tudta volna venni a versenyt. Esélytelen! (a támadó illetve védő beállítottságú emberekre viszont nagy szükség van!)
És ha valaki veszi a fáradságot, és visszanézi Tasi eladott labdáit, meglepően alacsony értéket talál, pedig nekem elhihetitek nagyon ügyetlen volt szegényem, csak a főskilleket toltam neki ezerrel.

Konklúzióm:
A kapitánynak nem egyedül kell döntenie. Ha van kellő intelligenciája, akkor kikéri az általa respektált játékosok véleményét (akár külső fórumon, akár másként), és meghozza az általa vélt legjobb döntést.
Én olyan személyt választottam, aki a saját szempontjaimnak leginkább megfelel, és ezt tudom kívánni másoknak is: döntsenek legjobb megérzésük szerint! :)

Akár ki is nyer, örülnék, ha az általam felvázoltakat részben (vagy egészben) viszont lát(hat)nám.
Sok sikert kívánok!
Hajrá Magyarok!

Advertisement