Nie no spoko, ja nikogo Broń Boże nie atakuję.
Tylko korzystając z tego że jest już po wyborach, jest początek sezonu i atmosfera świąteczna może warto podyskutować tak szerzej. Już bez jakiś niepotrzebnych spięć czy walki o głosy. Fajnie że założyłeś ten wątek, bo myślę że on właśnie po to powstał, żeby dzielić się swoimi spostrzeżeniami i razem wspólnymi siłami budować potęgę naszych reprezentacji. A mi właśnie to się rzuciło w oczy, zresztą nie pierwszy raz już, że mamy zbyt wielu podobnych (nie mówię identycznych zawodników).
Może warto stworzyć po prostu podział zawodników na taktyki do których będą wykorzystywani i "od małego" zgodnie z ich predyspozycjami tak ich szkolić. Według mnie tego bardzo ważnego elementu brakuje w naszej strukturze treningowej. A za kilka lat tak będą grały wszystkie najlepsze reprezentacje. Wynika to z prostego powodu-zawodnik jest ograniczony w treningu. SG wytrenuje powiedzmy legendarną OD i JS (jestem optymistą ;)) ale później już trzeba się zastanowić się czy pakować mu w JR (R&G) czy DV (LI), a może PS? Więc proponuję nieśmiało debatę i konkretne propozycje co do szkolenia zawodników pod U-21 i NT pod określone taktyki. Oczywiście nie chcę robić nic na siłę, ale nie chciałbym żeby to była jakaś pusta dyskusja jakich kilka przewinęło się przez forum, ale żeby Ci którym bliska jest reprezentacja napisali co oni o tym myślą i żebyśmy wspólnie jako polskie społeczeństwo BB wypracowali jakiś (uniwersalny) model szkolenia. Oczywiście pod Twoim przywództwem.
Bo niby wszystko jest ok., ale skoro tak jest to czemu jako 3 kraj BB tylko 2 razy byliśmy na MŚ, a w ME nie mamy żadnego medalu?
Mają Holendrzy, Francuzi, Szwjcarzy,Niemcy, Izrael...
Po prostu czegoś nam brakuje i boję się że jeżeli nic nie zmienimy to zawsze będziemy 5-8. Pora zrobić ten krok naprzód.
Co Ty na to?