BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
208965.18 in reply to 208965.16
Date: 2/11/2012 8:47:01 AM
Overall Posts Rated:
128128
Ona sto mene me interesira e koe e tvoeto mislenje zosto se znae pobednikot.

Mozni pricini:

- Go ima haknato BB i gi mesti izborite.
- Go "obozava" cela BB nacija.
- Ubedlivo najdobar menadzer e od site kandidati.
- Ima naraveno eden kup multi accounti i si glasa za sebe.
- Drugo...

Jas bez razlika sto vo slucajot sum kandidat, bi imal eden apsoluten uslov bez kogo ne bi glasal za kandidatot:
Menadzer koj samiot ne e gazda na najmalku eden reprezentativec (ili barem seriozen kandidat za reprezentativec) ne ja dokazal svojata posvetenost kon reprezentacijata i ne treba da ja vodi

Edinstvena opcija da glasam za nekoj koj nema reprezentativec e da nema nieden takov kandidat. Za site drugi natamosni raboti potoa razmisluvam.

This Post:
00
208965.19 in reply to 208965.17
Date: 2/11/2012 9:19:51 AM
Overall Posts Rated:
2727
Zar laza e Gari, eve eden primer, ako ne se znae od napred pobednikot, koga ke zavrsat glasanjata neka se poglednat rezultati, kolkava e razlikata pomegu prviot i vtoriot kandidat, znaci ako ne se znae od napred selektorot razlikava ke bide minimalna, a ne so 10 i poveke glasa razlika. Ako ne e taka, slobodno kazete deka nesto zboram bez vrska. Samo poglednete po nekoi drugi zemji, selektori ima i od poniskite ligi, a za vo nasava drzava, ne moze ni zbor da stane za selektor od poniska liga, osven od elitata, i tuka ako gresam slobodno kazete nesto. A za toa jas kolku timovi sum imal, toa ama u opste nikoj da ne go zanima, ako sakam ke napravam i 50 tima, ke si go teram keifot. A za selektor ne se ni zamaram da se kandidiram, bidejki ne ja razbiram igrava, i ako nekogas se razvie nekoj mladinec za vo reprezentacija od mojava skola, nema potreba ni da racunajte, bidejki ne ja razbiram igrava. I prekinete da mi kazuvate deka ne znam nisto od igrava, eve po ne znam koj pat javno kazuvam, deka nisto ne razbiram od igrava. A da ve koregiram, okolu vasite glupavi razgovori, toa ne mozete da mi zabranite, edinstveno da me banirate.

This Post:
00
208965.20 in reply to 208965.19
Date: 2/11/2012 9:27:11 AM
Overall Posts Rated:
2121
Па сигурно доколку ја разбираше играта немаше да постираш вакви реплики!!! Те молам не не замарај

This Post:
00
208965.21 in reply to 208965.20
Date: 2/11/2012 9:35:36 AM
Overall Posts Rated:
2727
Mozes li da mi zabranis, ke postiram sto sakam, a vas da ne ve nervira vistinata sto ja kazuvam.

This Post:
00
208965.22 in reply to 208965.3
Date: 2/11/2012 9:56:42 AM
Overall Posts Rated:
2020
emil takov e procesot druze

From: Xsago
This Post:
00
208965.24 in reply to 208965.23
Date: 2/11/2012 10:35:08 AM
Overall Posts Rated:
128128
Uste nesto vo nasoka na prethodnata debata.

Sekoja sezona na izborite ima po 30-tina, maksimum 40 glasa. Toa e SRAMOTA. Ima preku 200 aktivni timovi vo Makedonija, i e nedozvolivo tolku mal broj da glasaat. Toj sto pobeduva ima voobicaeno po 20tina glasa. Toa e ednostavno kazano katastrofa. Ocigledno e kolku malku od BB-Makedoncite se zamaraat voopsto so izborite i so reprezentacijata.

A kako treba da se pobedi mozete i sami da nasetite od prethodniot podatok. Potrudete se da ja razmrdate BB-Makedonija, napravete akcija za sto e mozno poveke menadzeri da pocnat da go pratat forumot, zainteresirajte sto e mozno poveke od niv za reprezentacijata, ubedete gi i naucete gi kako najefektivno da treniraat novite pomladite i poneiskusni menazeri itn. Ako go napravite seto toa lesno moze da se sluci dosta od site tie pred koi ste pokazale zainteresiranost za razvojot na BB Makedonija ke sakaat da glasaat za vas ako nekogas se prijavite.

P.S. Ligata vo koja se natprevaruva nekoj ne e kojznae kolku znacaen pokazatel za kvalitetite na menadzerot.

P.P.S Pozdrav do Gari koj navistina gi zapoznava i poducuva mnogu od pomladite i poneiskusni menadzeri sto preku chatot sto preku BB poraki. Ogledajte se na nego.

Last edited by Xsago at 2/11/2012 10:36:16 AM

From: sematika

This Post:
00
208965.25 in reply to 208965.24
Date: 2/11/2012 11:40:49 AM
Overall Posts Rated:
33
vaka deka ne e bitno koja liga e menadjerot bitno e zosto
da receme jas so moive igraci nitu mozam nesto taktiki nitu pak eksperimenti da probam ,tie se igracite :)

iskustvoto vo derbi mecevi i izednacenite natpevari vo 1 liga e da receme prednost za prvoligasive

90% od menanejri sto se kandidrale izgleda na sala se kandidirale i samite igraat edna ista taktika i normal so botovi pa vidi sega koj bu trebalo da pobedi

a za xsago od nego ocekuvam da bide menajerott sto prv ke go simne bobans od tronot i sega neznaam dali zaradi zavist ili nesto drugo ne trebalo da bide selektor
i bi trebalo da ima granica barem 5 sezoni iskustvo vo bb za selektor

From: Dadimo

This Post:
00
208965.26 in reply to 208965.25
Date: 2/11/2012 12:06:01 PM
Overall Posts Rated:
5555
Така е друже, како може некој да биде добар селектор ако немал искуство со играчи со плати над 100К и скилови 15+, или некој што немал дуели со најквалитетните менаџери кои воглавно се сместени во елитата. А друга е приказната ако некој искусен менаџер од X-причини не се наоѓа моментално во елитата како Баниран кој го реновира тимот или БојанД кој се враќа во играва по одредена пауза.

П.С. Незнам дали баш Xsago ќе го симне bobans од тронот или можеби некој друг ;)

Last edited by Dadimo at 2/11/2012 12:07:41 PM

This Post:
00
208965.27 in reply to 208965.26
Date: 2/11/2012 12:44:34 PM
Overall Posts Rated:
203203
Koj i da pobedi, ako vo toa uspee so legalni sredstva, zasluzeno ke bide noviot selektor. Nikakvi mestenki, nikakvi gluposti. Ednostavno e, ke pobedi zatoa sto go biva za da pobedi na izbori.

Trebalo promena. Drn drn jarinja.
Epa izborite resavaat dali treba ili ne treba da ima promena. Sekoj menadzer ima pravo da se kandidira i site 200 i kusur imaat pravo da glasaat. Ako mnozinstvoto se ubedeni deka menadzerot Olimpija (onaka go spomnuvam) e promenata koja ke donese podobruvanja togas toj ke bide selektor. Ama ako vo toa se ubedebi 2jca teska rabota.

Kako da glasame na izborite?

Sekoj sam neka si razmisli. Sekoj sam glasa. Nema sto nie kako zaednica na menadzeri kolektivno da se dogovarame za kogo treba da glasame. Duri i ako 200 menadzeri tuka javno kazat deka ke glasaat za Petko, mene ako toj Petko ne mi stoi tokmu za selektor i sum ubeden deka Janko e podobar izbor, ke glasam za Janko. I nemam nikakov problem ako Janko na kraj zavrsi so samo 1 glas.

Advertisement