BuzzerBeater Forums

BB Suomi > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
224361.17 in reply to 224361.9
Date: 8/22/2012 5:41:33 AM
Zwölf
II.4
Overall Posts Rated:
687687
Second Team:
Zwölf 2
Jos tämän hetkisillä miehillä lähdetään seuraavaan otteluun, olettaen että kunnot on hyvät ja vastustaja tulisi aja korille ja mies pakilla (suomen tasoinen vastustaja). Millaisen kokoonpanon asettaisitte otteluun ja miksi? Ketkä avauksessa ja ketkä penkillä, perustelut?

Varmaan suurimmaksi osaksi tiedätte nykymiehistön taitotason, sillä melkein jokainen on ollut viimeisen kauden aikana myynnissä.

Aika paljon näytitte jättävän tilaa ns. spesialisteille? Tällä hetkellä niitä ei taida vielä olla Suomella kuin yksi tai kaksi, jos nekään kunnollisia. Kuinka realistisena näätte nykyisellä reeni systeemillä, että niitä tulisi lisää? Nykyisellä reeni systeemillä tarkoitan sitä, kun ensimmäiset 3-4 kautta kaikki reenaa samallalailla.


Isojen taidot tiedän, mutta takamiehistä ei juurikaan tietoa.
PG: Tulppala
SG: Rajaneva
SF: Tälle paikalle en oikein osaa sanoa taitoja tietämättä, ehkä Ylä-Lyly, jopa Peltomäki vaihariksi ainakin
PF:Pasanen, Rimpilä, Häikiö
C: Siiri, Häikiö, Görner (voi olla että ehkä kuitenkin häikiö ja gary toisinpäin, mutta tulevaisuudessa varmaan näin)

Ulkoa siis mentäisiin todennäköisesti Princetonilla ja puolustuksessa 2-3 tai mies, riippuen paljolti millainen vastustaja. Jos valita on pakko niin 2-3. Takureilta halutaan siis heittovoimaa luonnollisesti (sekä pallonkäsittelyä ja vähä syöttöäkin) ja isoilta puolestaan puolustusta, pallonkäsittelyä, syöttöä ja hypäriä. Löf ei voisi olla princetonissa kentällä, kun ei osaa syöttää, mutta varmaan RnG:iin sopisi.

Nykyistä treenisysteemiä ja maajoukkuetta olisin siis lähdössä muuntelemaan. Jos 3-4 ekaa kautta on vedetty sitten vaikka isolle miehelle lähiheitto jäätävään, niin sisäpakkispesialistin voi pitkälti unohtaa ellei halua palkan räjähtävän käsiin, jota minä siis en halua että kenellekään ahkeralle treenaajalle käy. Suoraan junnusta jos halutaan alkaa tehdä maajoukkuepelaajaa, niin kaksi ensimmäistä kautta ainakin saa melkein jokaisessa tapauksessa vetää 1 vs 1. U21:n kannalta tämä ei tietysti olisi useinkaan paras vaihtoehto, mutta näistä voidaan aina sopia ja tehdä kompromisseja. Heikommilla lähtötasoilla varustetut supertähdet-kiintotähdet olisivat juuri esimerkiksi hyviä ehdokkaita treenaamaan itsensä spesialistiksi aikuismajuun.

rubbercube


Last edited by rubbercube at 8/22/2012 5:50:30 AM

This Post:
11
224361.18 in reply to 224361.17
Date: 8/22/2012 6:05:12 AM
Socks & Balls
III.2
Overall Posts Rated:
492492
Second Team:
Really Small Socks
En tiedä onko sulla mennyt taidot sekaisin, vai onko jotain todella vanhaa tietoa, mutta Löfillä on kyllä syöttöä ihan mukavasti.
Lisäks tota peltomäen sisällyttämistä nimenomaan SF spekulaatioihin vähän ihmettelen, kun kyseessä on kuitenkin PF... Ja puhuit kuitenkin princetonista?

This Post:
00
224361.19 in reply to 224361.11
Date: 8/22/2012 6:26:59 AM
Zwölf
II.4
Overall Posts Rated:
687687
Second Team:
Zwölf 2
Toisekseen halusin puuttua tohon rubbercuben dreamteamin puolustuksiin. Varmaankin niissä on tarkoitus ollut lähinnä hahmottaa jakaumaa ja suhteita, mutta käytännössä nykyjoukkueessa on takureilla alimmillaankin ollut kliininen (17) ulkopuolustus ja suurimmalla osalla se on korkeampi. Sisällä on sama homma. Pikkulaitureilla olen koittanut sitten saada ton ulko- ja sisäpakin yhteissumman ainakin lähelle 30:tä. Tämä siksi, että olen koittanut saada ton maajoukkueen miespakin mahdollisimman kovaksi, siinä ainakin jossain määrin onnistuenkin. Toivottavasti siitä ei nyt enää tingitä. Tietty spesialistit sitten erikseen ja noi blokkaajat on mun mielestäni ihan hyvä idea.

Pistetään vielä jokunen kysymyskin, ettei mene ihan yksinpuheluksi.

Miten näet syötöä vaikutukset eri paikoilla ja yleisesti? Anna vielä oma näkemysesi joka pelipaikan ihannearvoista.

Sitten haluaisin vielä kysyä ehdokkaiden pielipiteet 2-3 paikasta. Millaiset pelaajat laittaisit kentälle kyseiseen puolustustaktiikkaan (avaus).

Milloin ja kuinka usein 2-3 paikkaa tulisi mielestäsi käyttää?

Vielä loppuun mikä on suosikkisi ulkotaktiikoista ja soveltuuko se maajoukkueessa käytettäväksi? Jos ei, mitä käyttäisit?

Tässähän tätä jo tulikin. Vastauksia odotellessa ;)


Takureilla on tarkoituksellakin hieman vähemmän painotettu ulkopakkia (voi olla että vähän turhan radikaalisti, mutta ainakin idea selviää), koska niin moni joukkue kuitenkin hyökkää sisältä, enkä puolestaan usko siihen paljoakaan, että kovalla ulkopakilla estetään vastustajan takakenttää pelaamasta palloa sisään ja pakotetaan menetyksiin eli toisinsanoen otetaan vastustajan hyökkäyssujuvuus kiinni meidän ulkopakilla. Sisällä taas suunnitelmissa on sisäpakkia korvattu torjunnalla hyvin vahvasti, minkä takia ne ovat hiukan alhaisempia.
Miespakkia pidän lähtökohtaisesti parhaimpana puolustuksena, mutta se on täysin match-uppien varassa eli joka peliin on puolustuspaikat mietittävä erikseen, koska riippuvat niin paljon vastustajasta. Jos mies tuntuisi sopivan johonkin peliin niin totta kai, mutta kun usein on tilanne, että vastustaja ajaa korille myös takamiehillään, jolloin ulkopakin lisäksi heillä olisi mielestäni oltava myös torjuntaa, jota ei tietääkseni juuri löydy nykyisiltä. Pääasiassa siis torjuntakysymyksen takia mies on hankala.

Syöttöä tarvitaan takureilla jos hyökätään sisältä ja isoilla jos hyökätään ulkoa. SFllä nyt saa olla aina kohtuullisesti syöttöä eli jotain 12+. Alla eri taktiikoihin suositeltavat syötöt pelipaikoittain PG/SG/SF/PF/C
RnG: 8/8/12/8/7
Motion ja princeton: 9/9/13/10/8 (lisäksi pallonkäsittelyä isoille kanssa 10 tuntumaan)
Aja korille: 15/14/11/6/4
Korin edessä: 16/15/13/6/4

2-3 paikkaan tarvitsisin seuraavia puolustusominaisuuksia eri pelipaikkojen puolustajilta:
PG: ulkopakkia paljon, ei torjuntaa, ei sisäpakkia, levyjä joku 6
SG: ulkopakkia paljon, ei torjuntaa, ei sisäpakkia, levyjä joku 7
SF: ulkopakkia joku 14, sisäpakkia ja torjuntaa 14+, levyjä 13
PF: ulkopakkia 7, sisäpakkia ja torjuntaa 16, levyjä 14
C: ulkopakkia 5, sisäpakkia ja torjuntaa 16+, levyjä 15
Näillä puolustustaidoilla pysäytettäisiin monta maajoukkuetta korille ajamisesta, mutta hyökkäys olisi melko vaikeaa kuitenkin ehkä riittävää.

Pelaisin 2-3 paikkaa sisähyökkäyksiä vastaan (ei inside isolation, siihen olisi tietty inside box'n one), mikäli en pystyisi laittamaan kentälle kokoonpanoa, jolla isojen donkkien ja kovien lähiheittojen lisäksi pystyttäisiin pysäyttämään takurien ajot (eli takamiesten torjunta).

Ulkoa tykkään käyttää motionia (syötä ja liiku). Nykyisen maajoukkueen repertuaariin se ei sovi kovin hyvin vaan pääasiassa RnG:illa pitäisi oletettavasti operoida (sillä käsityksellä, mikä mulla on majun pelaajistosta).

Toivottavasti vastasin siihen, mitä kysyttiin :)
rubbercube

This Post:
00
224361.20 in reply to 224361.18
Date: 8/22/2012 6:39:52 AM
Zwölf
II.4
Overall Posts Rated:
687687
Second Team:
Zwölf 2
En tiedä onko sulla mennyt taidot sekaisin, vai onko jotain todella vanhaa tietoa, mutta Löfillä on kyllä syöttöä ihan mukavasti. :P
Lisäks tota peltomäen sisällyttämistä nimenomaan SF spekulaatioihin vähän ihmettelen, kun kyseessä on kuitenkin PF... Ja puhuit kuitenkin princetonista?

Mulla on merkattuna että syöttö olisi 3, jotenka jos se on 7+ kieppeillä, niin siinä tapauksessa hän hyvinkin muine aputaitoineen voisi sopiakin kokoonpanoon.
Peltomäki on mukana SF-spekulaatiossa, koska vastustajahan tuli aja korille käsittääseni - ja oletettavasti aika lujaa. Tällöin tarvitaan sisäpakkia ja torjuntaa se mitä nyt on. Lisäksi hänellä oli minun vanhahkoissa taulukoissani aika hyvä syöttö ja heitotkin isolle ok. Myöskään lähiheittonsa ei ole pahitteeksi, sillä princetonissa haetaan jonkin verran donkkeja.
Kaikkien näidenkin perustelujen jälkeen oletettavasti Peltomäki ei olisi ykkösvalinta SFksi, jos vain tietäisin muiden mahdollisuuksien taidot.

rubbercube

P.S. niin ja lähdin pääosin tämä hetkisen maajoukkueen rosterista liikkeelle.

This Post:
00
224361.21 in reply to 224361.12
Date: 8/22/2012 6:44:20 AM
Zwölf
II.4
Overall Posts Rated:
687687
Second Team:
Zwölf 2
Vielä tuli semmoinen mieleen, että kumpi SF avaukseen sisähyökillä (aja korille)?

Herra A: IS:18, DR: 13

Herra B: IS:15, DR: 18

Lisäkysymys edelliseen. Paljonko A:lla pitäisi olla kuljettamista, että menisi ohi?

Semmoista vielä, että olen lähössä lomalle perjantaina. Miten toimitan pelaajalistat uudelle MJ-valkulle?


Herra A, jos vastustajalla on torjuntauhkaa, mutta käytännössä kun ei ole niin Herra Bllä lähtisin. A:n kuljettaminen uskomaton, niin paikka avariin aukenisi.

Kuulostaisi hyvältä, että atsiille laittaisit ne.

rubbercube

Last edited by rubbercube at 8/22/2012 7:04:49 AM

This Post:
00
224361.22 in reply to 224361.21
Date: 8/22/2012 6:55:43 AM
Socks & Balls
III.2
Overall Posts Rated:
492492
Second Team:
Really Small Socks

Vielä tuli semmoinen mieleen, että kumpi SF avaukseen sisähyökillä (aja korille)?

Herra A: IS:18, DR: 13

Herra B: IS:15, DR: 18

Lisäkysymys edelliseen. Paljonko A:lla pitäisi olla kuljettamista, että menisi ohi?

Semmoista vielä, että olen lähössä lomalle perjantaina. Miten toimitan pelaajalistat uudelle MJ-valkulle?


Herra A, jos vastustajalla on torjuntauhkaa, mutta käytännössä kun ei ole niin Herra Bllä lähtisin. A:n kuljettaminen mahtavaa, niin paikka avariin aukenisi.

Kuulostaisi hyvältä, että atsiille laittaisit ne.

rubbercube


Mahtava? Sillähän on jo huikea?

En tiedä, haluanko laittaa sitä atsiille, kun mulla on sitä vastaan peli lauantaina ja listalla on kolmen mun ukon taidot ;)

This Post:
00
224361.23 in reply to 224361.22
Date: 8/22/2012 7:02:15 AM
Zwölf
II.4
Overall Posts Rated:
687687
Second Team:
Zwölf 2
Perhanan kirjoitusvirhe, uskomatonta (15) oli tarkoitus kirjoittaa :) (korjattu)

Jaahas, no löytyisiköhän joku muu luottomies esim. heikommasta divarista, jota ei paljon huippupelaajien taidot koske, vaikka onhan siellä listoilla nuorempiakin...

rubbercube

Last edited by rubbercube at 8/22/2012 7:05:55 AM

This Post:
00
224361.24 in reply to 224361.23
Date: 8/22/2012 7:18:19 AM
Socks & Balls
III.2
Overall Posts Rated:
492492
Second Team:
Really Small Socks
No ei, kunhan piruilin ;) pannaan menemään riittävän myöhään ni ei tule apuja...

This Post:
00
224361.25 in reply to 224361.1
Date: 8/22/2012 7:33:58 AM
Socks & Balls
III.2
Overall Posts Rated:
492492
Second Team:
Really Small Socks
Lohkojako on näköjään julkaistu.
Mitä mieltä lohkosta ja mitkä ovat Suomen mahdollisuudet EM-kisoissa?

This Post:
22
224361.26 in reply to 224361.25
Date: 8/22/2012 8:47:13 AM
Socks & Balls
III.2
Overall Posts Rated:
492492
Second Team:
Really Small Socks
Koitan nyt lähtevänä käskijänä ottaa vähän etäisyyttä vaaleihin, etten tule tänne sotkemaan turhaan. Pari pointtia haluan kuitenkin tänne ilmaista.


No just näin sitten ;)

This Post:
00
224361.27 in reply to 224361.25
Date: 8/22/2012 10:43:54 AM
Zwölf
II.4
Overall Posts Rated:
687687
Second Team:
Zwölf 2
Lohkojako on näköjään julkaistu.
Mitä mieltä lohkosta ja mitkä ovat Suomen mahdollisuudet EM-kisoissa?

Melko tasapaksun näköisiä lohkoja, F ehkä vähän kova. Meille ei näytä mitenkään mahdottomalta mutta haastavaa varmaan tulee. Otteluiden järjestys lohkon kannalta hyvä, mutta jos lopussa intoilee niin jatkon mahdollisuudet kärsii pahasti.
Lähinnä rankingien pohjalta siis arvioin, jokainen vastustaja tulisi tietty tarkkaan scoutata jos pesti mulle myönnetään.

rubbercube

Advertisement