Почетни скилови играчаУ ББ приручнику дословце пише:
(190132.29)U sustini da bi se isplatio trening igrac treba da ima solidne startne skilove. Neka granica za igraca od 18 god po plati je oko 3500$, ali to varira od igraca do igraca. Najvaznije je da u startu igrac ima dobre glavne skilove za njegovu zeljenu trening poziciju. Ako igrac ima neke nedostatke na svojoj poziciji (npr dodavanje za bekove) treba razmilisti da li se isplati to korigovati ili ne (mozda je bolje skoncentrisati se na neke druge skilove). Veoma je korisno ako i igrac ima dobre sekundarne skilove za svoju poziciju, jer to dosta olaksava trening. Npr ako zelite napraviti dobrog krilnog centra, ukoliko igrac u startu ima dobre JS i OD, mnogo vam je olaksan posao
али, ово је грешка што се плате тиче.
Више се не могу наћи играчи са 18г који имају већину скилова по 6/7 (недовољан/просечан) да би имали ту плату од 3.5к (3500$).
Лично, тада сам од старта сваке нове сезоне тражио играче који имају 18г и плату > 5к ► а сада морам да истрпим да са
18г имају плату > 2.5к и по могућству OD & ID ≥ 6/7OD ═ сп. одбрана
ID ═ ун. одбрана
п.а. (проблем трансфер поређења)
Када тражим играча од 18г касније на ТЛ онда и вредност тих скилова које ме занимају подижем бар за +1 (или ако остављам исте онда смањујем количину новца коју сам спреман да дам за таквог играча)
тј. не желим да платим играча од 18г на половини сезоне (а камоли на крају) са истим бројем скилова (или бар оних битних) за исту количину $ као оног кога купујем у првој/другој недељи јер да је био код мене тај скил би му порастао најмање за +2÷4, тј. зашто би плаћао нетренираног играча?!
Last edited by jamais vu at 7/28/2015 10:06:30 AM