No kérem.
Sajnos az elmúlt időszakban időhiánnyal küzdöttem, mostanra sikerült végigolvasnom a topikot. (ezért sem indultam)
Örömmel olvastam a sok kérdést és választ, habár egy részük kevéssé kapcsolódott a kapitány választáshoz, de szakmailag mindenképp előre vitte a közösséget.
Az én olvasatomban egyébként a kapitány nem a legfontosabb személy, sokkal inkább a scoutok, akiknek a munkája nyomán kialakul a keret! Én úgy tekintek rájuk, hogy őket nagy köszönet illeti a rendelkezésre álló korosztály miatt, ha pedig kevésbé jó a korosztály, akkor nyilván nem követték a tanácsaikat a tulajok :)
Szerintem a kapitánynak nem elsődleges feladata a pontos meghatározás, hogy milyen emberre van szüksége.
Két éves ciklusról beszélünk, vagyis a jelenlegi 20-21 évesekről. Nem felesleges, de utópia kategóriája, hogy milyen játékost szeretnénk.
Amilyenek rendelkezésre állnak, azokból kell a legoptimálisabb keretet, csapatot összeraknod, ilyen egyszerű a történet!
Szóba került a multis-monster témakör. Nekem Tasi volt a mintám, és az ő példájából indulok ki, ezt előre bocsátom.
U-21-ben (sarkosan fogalmazva) maximum szurkoló lehet a multis játékos, kivéve bedobó poszton, ahol össze lehet hozni belső támadáshoz való, kívül egész jól védekező erőcsatárt. Kész passz!
Nehogy már valaki azt gondolja, hogy Tasi ellen egy multis belső ember, akik ügyesen dob, vezeti a labdát, passzol, de 3-4 szinttel gyengébb főskillekkel rendelkezik, fel tudta volna venni a versenyt. Esélytelen! (a támadó illetve védő beállítottságú emberekre viszont nagy szükség van!)
És ha valaki veszi a fáradságot, és visszanézi Tasi eladott labdáit, meglepően alacsony értéket talál, pedig nekem elhihetitek nagyon ügyetlen volt szegényem, csak a főskilleket toltam neki ezerrel.
Konklúzióm:
A kapitánynak nem egyedül kell döntenie. Ha van kellő intelligenciája, akkor kikéri az általa respektált játékosok véleményét (akár külső fórumon, akár másként), és meghozza az általa vélt legjobb döntést.
Én olyan személyt választottam, aki a saját szempontjaimnak leginkább megfelel, és ezt tudom kívánni másoknak is: döntsenek legjobb megérzésük szerint! :)
Akár ki is nyer, örülnék, ha az általam felvázoltakat részben (vagy egészben) viszont lát(hat)nám.
Sok sikert kívánok!
Hajrá Magyarok!