Interjú a válogatott kerettag tulajdonosokkal - III.
Mai interjúalanyom
csote, aki a
Hall of Fame tagja (192412.1) ugyanis számtalan korábbi U21-es dobóhátvédet nevelt fel, az idei játékosa talán minden idők 2. legjobb draftoltja volt Fazekas után.
Borgulya Tamásról
(21285296) van szó, felőle érdeklődtem.
- D.Q: Mivel Borgulya Tamás már a hetedik u21-es játékosod (Görög István
(12157574),Gazsó János
(8200740), Petro Tutichenko
(13575424),Pintér Ambrus
(13577791), Hostisóczki Ferenc
(15009712) és Brezovcsik Frigyes
(16954256)) után, ezért érdekelne hol áll a rangsorodban? Ki volt a legszimpatikusabb / legkedvesebb nevelted már amennyiben ilyenről beszélhetünk?
- csote:
Igazából többen is vannak, mint 5, mivel pl. Görög nincs is benne ebben a felsorolásban, de szerencsére nagyon nehéz őket összeszámolni. Természetesen van kedvenc, az első fecske, aki miatt az egész elindult. Ő Gazsó, aki az első saját draft és már 20 évesen alapembere volt a válogatottnak.
- D.Q: Mennyiben érezted nehezebb kihívásnak az egykoron a legjobb draftoltként feltűnt Borgulya edzését?
-csote:
Semennyire. Nincs sok nehézség abban, ha azt edzi a csapat, amit kérnek tőle. :)
Egy kicsit kell csak sakkozni a percekkel és ha éppen tempó van napirenden, akkor lehet akár 5 embert is biztonsággal edzeni, mint az elmúlt szezonban.Itt egy kis offba is átmentünk, csote máshol is babérokra tör. Személyesen alá tudom támasztani mindhárom helyen, mestere a kosáredző szakmának.
Csote:
Természetesen a sok törpének tartott "támadó tempó" nem nagyon szolgálta a csapat eredményességét, de az nálunk nem is szempont.
Az anyacég a "ch"-ra fektet nagy hangsúlyt ahol bajnokok is lettünk tavaly egy ezüst után.
A "bs" féle ágazat pedig szintén az utánpótlást neveli, csak nem ilyen "kisipari" módszerekkel, úgyhogy a múltkori U19-es meccsen sikeresen pályára lépett a "paksi" születésű kezdőötös, akik közül négy jelenleg is a csapat tagja, hárman még 18 évesen!!! Hárman éppen ezekben percekben verik agyon a mexikói ifjakat. :)
No, és a "mazsolák" közül is besorsolt már a gép két u15-öst. :)- D.Q: Amennyiben publikus volt-e olyan edzés, amely kevésbé "feküdt" neki illetve volt-e "kedvence"?
-csote:
Kedvence természetesen volt, a támadó posztos tempó, mivel mindenki azt csinált a pályán amit akart, hiszen egy héten az IR és PF posztok között bárhol bárki előfordulhatott...
Természetesen akkor sérült le a vének tanácsa az IR/DH poszton, amikor támadó poszton kellett játszani az ifjaknak. Szóval a nagy DH nevelés közepén azzal küszködtem a tavalyi szezon elején, hogy találjak még nem egészen hulla kisembereket az alsó posztokra...-D.Q: Milyen elvárásaid vannak a most kezdődő junior EB-vel kapcsolatban?
- csote:
Nekem nincsenek különösebb elvárásaim, nem kell hatalmas célokat kitűzni, elég ha mindig csak egy randa kosárral dobunk többet az ellenfélnél. Ha ez megvan, onnan már könnyű lesz. :)- D.Q: Mit tervezel vele hosszabb távon, megtartod ameddig csak bírod vagy eladod jó pénzért?
- csote:
Hát konkrétan fogalmam sincs. Itt van ugye még Várkonyi is, aki most nincs is benne a válogatottban (ezúton vagyok nagyon fel is háborodva), meg Szrnka egy saját 21 éves, meg Berecz egy idei saját, az 5. Baumgartnert meg már el is adtuk, ha már megszűnik a tempó edzés.
Elég sokan vagyunk, és ezek MVP-ként, meg legendaként akár még sokáig maradhatnának. Na, de akkor elkezdődne az a lelki nyomás, hogy fel kéne jutni, meg hasonlók. Szóval meglátjuk.
Köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltál. Kívánunk sok erőt a távoli célok eléréséhez illetőleg az aktuális nevelt minél sikeresebb pályafutásához klub illetve válogatott szinten!
Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/8/2012 5:25:39 PM