Javio se mudri dumba. Skidam kapu, gospodine, skidao sam je i u RL i ljubio ti ćelu.
Ne oglašavam se često ovde, ali popih malo pa rekoh da otvorim dušu.
🤣
Selektorovanje u BB Srbiji? Ne dao Bog nikome! Selektorovao sam jedan mandat u mladoj repki i dobijao svakakve komentare i to od ljudi koji nijednog mladog reprezentativca nisu imali niti na bilo koji način pomogli repki. I sam ti, Ozirise, si bio konsultovan i pomagao si oko taktika, a dobijao sam opaske da imam mnogo toga još da naučim od tebe, na šta sam se samo smejao i nisam odavao identitet osobe sa kojom je taktika nameštana.
Tu, naravno, ima i pritužbi zašto ovaj ili onaj ne igraju. E pa ne mogu svi, ne uklapaju se u taktiku ili ih ja lično nisam smatrao korisnim i koliko god preuzimao odgovornost na sebe, to mi je zamerano.
Sa šišmišem se ne slažem u nekoliko stvari i on to zna, ali sam za razliku od ostalih dao svoj feedback kako bi i on znao na čemu da poradi. Smatram da svi treba da dajemo konstruktivne kritike, a ne samo da svircokurcamo. Niko neće da bude dobar, samo je pitanje da li će ljudi koji ne podržavaju selektora da pišu po forumu ili ne.
Je l’ Ivko svima bio dobar? Pa nije. Je l’ su ljudi sumnjali u njega? Jesu! Je l’ doneo rezultate? Jeste!
Ako hoće neko drugi da bude selektor neka se kandiduje, a ne samo da kritikuje, a ništa ne radi za dobrobit reprezentacije.
Možemo li ds podržimo repku i selektora koga je većina “birača” odabrala? Da kažemo: “OK, izgubili smo izbore, ali je to i dalje MOJA reprezentacija i želim da joj pomognem!”? Niko nije selektor da bi dobio nešto, jedino se gubi vreme i dajte da cenimo to vreme koje je neko uložio, a ne da svircokurcamo samo.
Možemo li da probamo da radimo po principu Džefa Bezosa, disagree and commit? Dakle, da se ne slažemo sa izborom selektora, ali da se trudimo da pomognemo njemu i repki? Hajde da budemo ljudi iako smo Srbi…
Živeli!
No guts, no glory!